Ziya Doğan Kimdir

Ziya Doğan, 1 Aralık 1961’de Gümüşhane’de dünyaya gelen, orta saha pozisyonunda görev almış eski milli futbolcudur. Günümüzde teknik direktörlük görevinde kariyerine devam etmektedir.
Ziya Doğan Kimdir

Ziya Doğan Biyografisi

Ziya Doğan’ın Futbolculuk Kariyeri

Ziya Doğan, futbol kariyerine ilk olarak 1971 yılında Beşiktaş’ın alt yapısında başladı. Takımın değişilmez oyuncularında oldu ve 1978 yılında ilk kez A takıma davet edildi. 11 sene forma giydiği takımda 194 maçta 38 kez fileleri havalandırdı. 1987 yılından 1990’a kadar Ankaragücü’nde oynadı. Burada da 88 maçta 27 gol attı. 1990-92 sezonların arasında Kocaelispor formasını giyen Ziya Doğan, 1992-93 sezonunda ise Zeytinburnuspor’a transfer oldu ve aktif futbol hayatını burada sonlandırdı.

Ziya Doğan, 10 kez Ümit Milli, 8 kez A Milli formayı giymiştir.

Ziya Doğan’ın Teknik Direktörlük Kariyeri

Ziya Doğan, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlüğe yöneldi ve ilk olarak 1993 yılında İstanbulspor’da yardımcı antrenörlük yaptı. 1995’de Bakırköyspor’da çalışırken aynı yıl içerisinde İstanbulspor’da yardımcı antrenörlük görevine tekrar getirildi. Sonraki yıllarda sırasıyla Adanaspor, İstanbulspor, Konyaspor, Malatyaspor ve 2004 yılında Trabzonspor’da görev aldı. Trabzonspor onun için ilk büyük görevdi. Trabzonspor'da Türkiye Kupası'nı kazandı ve ligi 2. bitirerek Şampiyonlar Ligi' nde oynamaya hak kazandı.

ziya doğan teknik direktör

2005 yılında Gençlerbirliği ile anlaştı. Bir sezon burada kalamadan tekrardan Malatyaspor’a döndü ve bir sezon sonrada da tekrardan Trabzonspor ile anlaştı. Yaşadığı sıkıntılar dolayısıyla buradan ayrılmak zorunda kaldı ve daha sonra Diyarbakırspor, Konyaspor, Ankaragücü takımlarını çalıştırdı. 2014 yılında ise Orduspor’u çalıştırdı ancak devre arasında 2015 yılında buradan da istifa etti.

Ziya Doğan’ın Başarıları

Teknik Direktör Başarıları

Türkiye Kupası Şampiyonluğu

2004 - Trabzonspor

1. Lig Play-off

2009-10 - Konyaspor

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.