Zeytinburnu'nda Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Zeytinburnu, Avrupa yakasında yer alan bir ilçedir.
Zeytinburnu'nda Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Panorama 1453 Tarih Müzesi

Panorama 1453 Tarih Müzesi, 2009 yılında ziyarete açılmıştır. Müze Topkapı Kültür Parkı’nın içinde yer almaktadır. İstanbul’un fethini yaşatarak anlatan bu müzeyi ziyaret etmelisiniz.

 

zeytinburnunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Kazlı Çeşme Fatih Camii

Kazlı Çeşme Camii, kimin ve hangi dönemde yapıldığı bilinmemektedir fakat caminin II. Mehmet’in adına yaptırıldığı düşünülmektedir. Cami, 1813 yılında II. Mahmut’un emri ile onarılmıştır.

 

zeytinburnunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.JPG

 

Balıklı Rum Kilisesi

Balıklı Rum Kilisesi, 5. yüzyılda inşa edilmiştir. İmparator I. Leo, tarafından yaptırılmıştır. Kilisenin bir diğer adı ise, Panagia Pege’dir. Kilise zaman zaman restore edilmiştir. Görkemli yapısı ile mimarisi konuşulan bir eserdir.

 

zeytinburnunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Merkez Efendi Hamamı

Merkez Efendi Hamamı, Merkez Efendi Türbesi’nin yanında yer almaktadır. Bu hamamın sularının şifalı olduğu söylenilmektedir. Hamam Mimar Sinan’ın eserlerinden biridir. İki bölümden oluşan hamamın, kadınlar bölümü günümüzde bulunmamaktadır.

 

zeytinburnunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Türkiye’nin ilk ve tek tıbbi bahçesidir. Bu bahçenin hazırlanmasının sebebi ise, bitki çeşitliliğinin korunması, tıbbi bitkileri araştırmak ve tıbbi bitkileri geliştirmektedir. Bahçe içerisinde seralar, kurutma odası ve laboratuvar bulunmaktadır. Genellikle okulların öğrencileri bilgi edinme amaçlı ziyarete götürdükleri bir bahçedir. Bahçe girişi ücretsizdir.

 

zeytinburnunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

 

Topkapı Kültür Parkı

Topkapı Kültür Parkı, Zeytinburnu ilçesine bağlı Topkapı semtinde yer almaktadır. Bu park huzurlu ve sakin bir alandır. Burada dinlenmek amaçlı zaman geçirilebilir.

 

zeytinburnunda-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.