Zeytin Ağacı ile İlgili Birbirinden Anlamlı Sözler 2024

Zeytin ağacı ile ilgili en güzel sözleri derledik. Zeytin ağacının bereketi, kudreti ve hikmeti ile alakalı en güzel sözler bu içeriğimizde yer alıyor.
Zeytin Ağacı ile İlgili Birbirinden Anlamlı Sözler 2024

Zeytin Ağacı Sözleri

Dünya nimetinde gözüm yok ama bir zeytin ağacının gölgesinde bir bardak çay olursa olsun. Nazan Bekiroğlu

Zahmetli olur dallarından toplaması, alın teri ile yıkanmıştır yağının her damlası, sağlığın başında gelir zeytinyağı, hastalıklara dost, tansiyona, şekere de iyi gelir.

Dostluk ve para, zeytinyağı ve su gibidir.

Zeytin Ağacı Sözleri

"Zeytin ağacının vazgeçtiği yerde Akdeniz biter."
- Georges Duhamel

"Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile mesela, zeytin dikeceksin."
- Nazım Hikmet

Zeytin Ağacı Sözleri

"Binlerce yeşil gözü olan bir zeytin ağacı gibi, çok şey görmüşüm gibi ve çok şey geçmiş gibi başımdan. Ah! Dedim sonra Ah!"
- Didem Madak

Akdeniz’in tümü, dişlerin arasındaki siyah zeytinlerin acı tadından yükseliyor sanki. Etten ve şaraptan daha eski bir tat; serin su kadar eski bir tat.
- Lawrence Durrell

Zeytin Ağacı Sözleri

Havada uçan yeşil zeytine ne derler? Havada uçan yeşil zeytin. Ya yerden giden siyah zeytine ne derler? Yukarıda uçan yeşil zeytinin gölgesi..

"Tümünü seviyorum, ama en çok zeytini. Öncelikle dalı ile barışı, altın renkli yağı ile huzur ve mutluluğu sembolize ettiği için."
- Aldous Huxley

Zeytin Ağacı Sözleri

"Ve bir de ağaç yarattık ki, Turi Sinadan çıkar; hem yağ bitirir, hem yiyeceklerine bir katık."
Müminûn Sûresi, 20. Ayet

Bu hayattaki en saçma şey, zeytinin yağını çıkarıp sonra da o yağı tekrar zeytinin üstüne dökmek.

Zeytin Ağacı Sözleri

"Zeytin ağacı Cennetin en zengin armağanıdır."
- Thomas Jefferson

"Allah, sizin için, o su ile ekin, zeytin, hurmalıklar, üzümler ve her çeşit meyveleri bitirir. Şüphesiz ki bunda düşünecek bir topluluk için büyük bir ibret vardır."
- Nahl Suresi 11. Ayet

Zeytin Ağacı Sözleri

Allah seni inandırsın limon ile zeytinin yakınlığını bile kıskanır oldum.

Bizim soframızda yiyecek olarak sadece ekmek, zeytin de bulunsa yine de biz çok zenginiz, herkesten daha çok zenginiz. Çünkü gönlümüzde Allah aşkı var. İşte hakiki zenginlik budur.

Sofradaki bir zeytini iki kere de yemek başlı başına bir sanattır.

Zeytin Ağacı Sözleri

Zeytin ağaçları dikeceğiz, kanlı postallarınızın bastığı yerlere. Barış için, sevgi için, umut için.

"Zeytinyağını yiyiniz ve onunla yağlanınız. Zira onda yetmiş derde deva vardır. Bu dertlerden birisi de cüzzam hastalığıdır."
- Hadisi Şerif

Zeytin Ağacı Sözleri

"Ağaçların bilgesi, zeytindir kuşkusuz. En çelimsizi bile kendini kabul ettiren bir ağırbaşlılık, bir suskunluk içinde."
- Mehmet Başaran

Yokluğun pazartesi sabahı, kahvaltı yok. Zeytin, gözlerini hatırlatır. Tadım yok, çayı şekersiz içiyorum.

Zeytin Ağacı Sözleri

Zeytin Ağacı ile İlgili Sözler

Delice bir zeytin ağacı olmak gerek sanki dallarına ay ışığı değdiği müddetçe mutlu ve çiçek açan, karanlıkta ışığını bulan ve sırf düzgün meyve veresin diye bir dalını kesip başka bir dal aşılanmayacak ve bu sebeple yüzyıllar boyunca yaşayan kendi halinde rahatsız edilmeden.

"Oysa bir bardak su yetiyordu saçlarını ıslatmaya. Bir dilim ekmeğin bir iki zeytinin başınaydı doymamız. Seni bir kere öpsem ikinin hatırı kalıyordu. İki kere öpeyim desem üçün boynu bükük."
- Cemal Süreya

Çok hırpalandım zeytin ağacı, çok hırpalandım sevgilim. Bu vakitsiz değişen haritalardan, kederli göklerden mübarek çocuklardan kapanmış çiçeklerden, geldi geçiyor dünya. Elimi tut, bir cümle söyle, içinde yalan olmayan bir cümle.

Zeytin Ağacı Sözleri

"Yetişkin bir aslanı, kaplanı uslandırıp adam etmek neyse, zeytinlik yetiştirmek de o! Yürek ister, sebat ister bu iş."
- Necati Cumalı

Bu sabahta sana yazıyorum hayallerimi süsleyenim; Sen kahvaltı sofrasının başköşesinde oturan kralsın, sen benim siyah yeşil tonlarımdaki canım zeytinimsin.

Zeytin Ağacı Sözleri

Geniş bir kahvaltı tabağı üzerinde bir çift zeytin yalnızlığı. Nasıl da doldurur oysa içime, kendi halinde bir Ağustos gününü.

Ege’de bir Zeytin ağacının altına gömün beni. Çevirin etrafını. Bir de yalan uydurun. Türbedir deyin. O zaman ne kadar zeytinlik varsa korurlar.

Zeytin Ağacı Sözleri

Bir ağaç dikersin, öylesine sadece kupkuru görünmesin diye tepe, diktiğin üzüm ağaçlarının üzerinde bir gölgelik olsun diye. Zeytin ağacı olur bu, öyle yeşil kara ama güzel bir yeşil, sonradan doğacak çocuğunun gözlerindeki yeşilden, zeytin yeşilinden.

"Hüzünlü bir zeytin ağacıyım Ege’de, kalabalık bir yalnızlığın, uzak bir aşk’ın sergüzeşti."
Arzu Eşbah

Zeytin Ağacı Sözleri

"Sensizlikten sonra ölmeye meylim var. Adımı unutma. Bu günden sonra tek fethim, bir avuç kara toprak. Gün gelir üzerimde yeşil bir zeytin ağacı."
Fatih Alıç

"Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesela zeytin dikeceksin hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için, Yaşamak yani ağır bastığından."
Nazım Hikmet

Zeytin Ağacı Sözleri

"Önde zeytin ağaçları, arkasında yar. Sene 1946, Mevsim sonbahar. Önde zeytin ağaçları neyleyim. Dalları neyleyim. Yar yoluna dökülmedik yolları neyleyim."
- Bedri Rahmi Eyüboğlu

"Var mı sevdiğin? Var tabii ki. Sen görsen sıradan bir çift göz. Bana sorarsan ne deniz yeşili ne de zeytin. Sonsuz bir vadide yürümek gibi. Kaybolmaya korkmayacağın tek kara parçası sanki."
- Fatih Alıç

Bugünlerde biraz kilo aldım zeytini azaltmam gerek.

Zeytin Ağacı Sözleri

Hep böyle bir zeytin ağacının gölgesinde denize karşı geçse günlerimiz.

Sen bana soframdaki siyah zeytin kadar yakınlık göstermedin. Zeytin en azından her kahvaltıda beni yalnız bırakmıyor.

"Bu buruşuk yüzlü ve her sene budanmaktan şeklini kaybetmiş eğri büğrü ağaçlar, uzun bir hikâyeyi anlatan garip şekilli harfler gibiydi ve herhalde Yusuf bunların dilinden anlıyordu."
- Sabahattin Ali

Zeytin Ağacı Sözleri


İlginizi Çekebilir
Doğa İle İlgili SözlerÖzlü Sözler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.