Zeynep Özkaya Kimdir

Sihirli Annem isimli dizide canlandırdığı Çilek karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Zeynep Özkaya, 9 Ekim 1997’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Zeynep Özkaya Kimdir

Zeynep Özkaya Biyografisi

Çok ufak yaşlarda kamera karşısına geçen Zeynep Özkaya, Sihirli Annem isimli dizi ile dikkatleri üzerine çekti. Çilek karakterini canlandırdığı dizi, güzel peri Betüş ile iyi niyetli fani Sadık’ın hayatlarını birleştirmelerini anlatıyor. Kimsenin onay vermediği evliliği her şeye rağmen yerine getiren Betüş ve Sadık’ı çok zor günler bekliyor olacak. Dudu ve Eda peri aynı zamanda Sadık’ın çocukları bu evliliğin ilk dönemlerin rahat durmazlar. Dizi 2006’da final yaptı ve 2011’de yeniden başladı. Dizinin başrollerinde ise İnci Türkay, Şahap Sayılgan, Nevre Serezli, Defne Joy Foster ve Gül Onat yer aldı. 

zeynep özkaya sihirli annem

2006’da ise İki Aile isimli dizide Merve karakterini canlandırdı. Dizi aynı evi dolandırılarak aynı anda satın alan Eda ve Oğuz’un mecburen evi birlikte kullanmaya başlamalarını ve sonrasını anlatıyor. Eda’nın yaramaz oğulları ve Oğuz’un inatçı kızlarıyla komik bir hikaye böylece başlamış olur. Dizinin başrollerinde ise Emre Kınay, İclal Aydın, Öner Erkan ve Bahar Yanılmaz yer aldı.

2008’de ise Eyvah Halam isimli dizide Su karakterini canlandırdı. Dizi, anne ve babaları tarafından halalarına emanet edilen üç kardeşin yaşadığı komik olayları anlatıyor. Tibet, Asya ve Su kardeşler katı disiplin kuralları olan halalarıyla mücadele etmek için çalışıp dururlar. Dizinin başrollerinde ise Defne Yıldız, Doğaç Yıldız, Ece Çeşmioğlu, Zeynep Özkaya ve Rasim Öztekin yer aldı. Daha sonra ise Altındağlı isimli dizide rol aldı. Dizinin başrollerinde Şafak Sezer, Hande Ataizi ve Aydemir Akbaş yer aldı.

Rol Aldığı Diziler ve Filmler

  • 2003- Sihirli Annem
  • 2006-İki Aile
  • 2008-Eyvah Halam
  • 2013-Altındağlı

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum