Zerrin Tekindor Kimdir

Aşk-ı Memnu isimli dizide canlandırdığı Matmazel karakteri ile dikkatleri üzerine çeken başarılı oyuncu, 5 Ağustos 1964’de Balıkesir’de dünyaya geldi.
Zerrin Tekindor Kimdir

Zerrin Tekindor Biyografisi

Kamera karşısına ilk kez Cafe Casablanca isimli dizi ile geçen Zerrin Tekindor, Hacettepe Üniversitesi’nde Tiyatro eğitimi aldı. Daha sonra Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev almaya başladı. Daha sonra Bilkent Üniversitesi’nde resim eğitimi almaya başladı. 1987’de usta oyuncu Çetin Tekindor ile evlendi ve boşandı. Bu evlilikten bir çocuğu dünyaya geldi.

2003’de Bir İstanbul Masalı isimli dizide Deniz karakterini canlandırdı. Dizi, bir köşte yaşayan iki ailenin ve biririnden farklı iki insanın yaşadıklarını anlatıyor. Birisi köşkün büyük oğlu Selim, diğeri köşkün çalışanlarından Esma. İki insanın kaderi hiç beklemedikleri şekilde birbirleriyle kesişir. Dizinin başrollerinde ise Mehmet Aslantuğ, Ozan Güven, Ahu Türkpençe, Altan Erkekli ve Çetin Tekindor yer aldı. 2007’de ise Aşk Yeniden isimli dizide Peruş karakterini canlandırdı. Dizi evliliklerine son vermek isteyen Lale ve Mete, kızları Eylül’ün gelmesiyle bu kararı rafa kaldırırlar çünkü Eylül erkek arkadaşıyla evlenmek istiyordur. Dizinin başrollerinde Türkan Şoray, Cihan Ünal, Merve Boluğur ve Doğan Dağdeğmez yer aldı.

2008’de Aşk-ı Memnu isimli dizide Matmazel karakterini canlandırdı. Dizi, genç bir kadın olan Bihter’in Adnan Bey’le evlenmesiyle başlar. Çocukları her ne kadar istemese de Adnan Bey evlenir. Yiğeni Behlül de o günden sonra Adnan Beylerde kalmaya başlar. Behlül genç ve dikkat çeken bir kişidir. Birbirlerine ilgi duyan Bihter ve Behlül kocaman bir aileyi uçuruma sürükler. Dizinin başrollerinde ise Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem, Zerrin Tekindor ve Hazal Kaya yer aldı.

2011’de ise Kuzey Güney isimli dizide rol aldı. Yayınlandığı döneminde sevilen dizilerinden olan Kuzey Güney’de başrollerde Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel ve Bade İşçil yer aldı. Daha sonra ise Kurt Seyit ve Şura isimli dizide rol aldı. Dizi Kafkaslardan İstanbul’a kadar uzanan efsanevi bir aşkı anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah yer aldı.

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :

  • 2014 - Pek Yakında (Meral Sonel) (Sinema Filmi)
  • 2014 - Kurt Seyit ve Şura (TV Dizisi)
  • 2011 - 2012 - Kuzey Güney (Gülten Çayak) (TV Dizisi)
  • 2010 - Yaprak Dökümü (Biletçi) 5. Sezon (TV Dizisi)
  • 2008 - 2009 - Aşk-ı Memnu (Deniz) (Matmazel) (TV Dizisi)
  • 2007 - Örümcek (Kısa Film)
  • 2007 - Aşk Yeniden (Peruş) (TV Dizisi)
  • 2004 - Mars Kapıdan Baktırır (Sedef) (TV Dizisi)
  • 2003 2005 - Bir İstanbul Masalı (Deniz) (TV Dizisi)
  • 2002 - Bir Tatlı Huzur (TV Dizisi)
  • 1996 - Cafe Casablanca (TV Dizisi)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.