Zerrin Güngör Kimdir

2015 yılı itibarıyla Danıştay Başkanlığı görevinde bulunan Zerrin Güngör, 20 Mart 1955 tarihinde Kırşehir’de dünyaya geldi.
Zerrin Güngör Kimdir

Zerrin Güngör Biyografisi

Zerrin Güngör, on yıllık klasik eğitimini doğduğu şehir Kırşehir’de aldı ve burada gösterdiği başarılı eğitimin sonucunda üniversite sınavına girdi. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi kazanma hakkını elde etti ve Ankara’ya taşındı. 1976 yılında okuduğu bölümden mezun oldu.

Başarılı bir şekilde bölümünden mezun olan Güngör, Maliye Bakanlığı Vergiler Temyiz Komisyonu Raportörlüğü, Bolu ve Ankara Vergi Mahkemesi Üyeliği vb. kurumlarda görevlerde bulundu.

zerrin güngör danıştay başkanı

Zerrin Güngör, 5 Haziran 1985 tarihinde kariyeri için dönüm noktası olan bir göreve getirildi ve “Danıştay Tetkik Hâkimi” oldu. Uzun yıllar burada çalışıp tecrübe kazanırken, 15 Ekim 1999 yılında yükselerek Danıştay Savcılığına atandı.

2008 yılında Danıştay üyeliğine seçilen Güngör, 2012 yılında Danıştay Başkanvekilliği görevine getirildi. Bir seneye yakın burada görev aldıktan sonra 2013 yılında Danıştay Başkanlığı’na getirildi ve 2015 yılı itibariyle bu görevini sürdürmektedir.

Zerrin Güngör, evli ve iki çocuk annesidir.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.