Para Saçan Ünlü Zenginlerin Yaptığı 10 Ultra Lüks Harcama

Zenginlere akıl sır erer mi? Zengin derken zihninizi açayım. Çok çok çok zenginlerden bahsediyorum. Yani 1 milyar doları bir mega yata, 500 milyon doları bir jete bağlayan zenginlerden. Bu listede akla mantığa sığmayan satın almalara yer vereceğiz.
Para Saçan Ünlü Zenginlerin Yaptığı 10 Ultra Lüks Harcama

Görgüsüzlük Derecesinde Para Harcayan 10 Ünlü

Para eğer önemli bir nesne olmasıydı, uzaya 200.000 dolarlık bir yolculuk o kadar da ütopik bir seyahat olmazdı sanırım. Dünyadaki bazı zenginler, çoğu insanın satın alamayacağı şeylere ilgi duyar. Mesela bir milyarder, kendi Hawai'de kendine ait bir ada almış. Bir fon yöneticisi ise 14 metrelik köpekbalığı için en az 8 milyon dolar harcamış. Özel adalardan, dinozor fosillerine ya da uzay seyahatine bir bilet için, ne kadar ödersiniz?

Şimdi arkana yaslan, gıybet başlıyor...

zengingif.gif


10. Uzay Seyahati Bileti

2007 yılına ait bu fotoğrafta Virgin Galactic uzay aracındaki yolcu kabininde bulunan insanları görüyorsunuz. Bilindik isimler de var. Virgin Galactic uzay gemisiyle uzay turu yapmak adına bilet alan ünlüler arasında Ashton Kutcher ve Katy Perry de var. Kutcher, 200.000 dolarlık biletini 2012'de aldı. Perry ise 2010 yılında eski kocası Russell Brand’e doğum günü hediyesi olarak bu biletten satın almış.

uzay-seyahati-bileti.jpg


9. Fosiller

Kim ölü bir yaratığın kalıntılarına birkaç yüz bin dolar para harcar ki! 2007 yılında Nicolas Cage 276,000 dolarlık bir dinozor kafatası satın almış.

Önerilen İçerik; Dinazorlar Yok Olmasaydı Dünya Nasıl Olurdu

fosiller.jpg

Daha sonra çalıntı olduğu ortaya çıkan bu kafatasını ABD’ye teslim etmek zorunda kalmış. Hayal kırıklığına bakar mısınız :)

nicolas-cage.jpg


8. Altın Tuvalet ve Banyolar

Çok zengin olduğunuzu göstermenin bir yolu da, etrafınızdaki herşeyi altın ile süslemektir. Hong Kong’lu bir kuyumcu, 24 ayar altın ve başkaca değerli taşlardan yapılmış bir banyo için tam tamına 3.5 milyon dolar harcamış. Hadi onu anlıyoruz. Adam kuyumcu bir nevi PR yapmış. Peki bu altın klozetlere para saçan Arap Emirlerine ne demeli! 

altin-tuvalet-.jpg

Dip not; Eski profesyonel boksör Mike Tyson da bir zamanlar 2.2 milyon dolar karşılığında 24 ayar altından tasarlanan bir küvet satın almış.

mike-tyson-002.jpg


7. Özel Adalar

2012 yılında Oracle’nın kurucusu Larry Ellison, 300 milyon dolara bir Hawaii adası satın almış.

ozel-adalar.jpg

Dipnot; Richard Branson, 1979’da İngiliz Virgin Adaları’ndan birisi olan Necker Adası’nı tam 320 milyon dolar karşılığında satın almış.  

richard-branson.jpg


6. Lüks Süper Yatlar

Dünyanın sadece en zengin insanları bu süper yatların sahibi olabilir. Rus milyarder Roman Abramovich, 2010 yılında Eclipse adlı yatını aldı. Maliyet raporları, 600 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında olduğunu gösteriyor. Eclipse'de iki helikopter pisti, füze savunma sistemi, iki yüzme havuzu, sinema salonu, kuaför salonu ve bir de restoran bulunmakta... Ne diyelim hayırlısıyla binsin :)

luks-super-yatlar.jpg


5. Özel Uçaklar

Özel uçaklar, savurganlık için aşırı mantıklı olan başka bir lüks simgesidir. 2007 yılında, Suudi Arabistanlı Prens Alwaleed bin Talal, "The Flying Palace" adlı çift katlı süper jet için tam 319 milyon dolar harcamış.

ozel-ucaklar.jpg

Dipnot; Rusya'nın en zengin insanlarından biri olan İşadamı Alisher Usmanov, en az 350 milyon dolara mal olan ve 277 kişiye kadar yolcu taşıyabilen özel bir jete sahiptir. 

alisher-usmanov.jpg


4. Film Çekimlerinde Kullanılan Hatıralar

Milyonlarca (veya milyarlarca dolar) paranız varsa, en sevdiğin filmlerden sahne veya çekim esnasında kullanılan araçları satın alabilirsiniz.

film-cekimlerinde-kullanilan-hatiralar.jpg

2013 yılında Elon Musk, 886.000 dolar karşılığında James Bond'un “The Spy Who Loved Me“ adlı filmindeki Lotus Esprit marka arabasını satın almıştır. 

elon-musk.jpg


3. Ağır Arabalar

Dünyanın en zengin insanlarının çoğu araba koleksiyonu yapmaktan hoşlanır. Örneğin Bill Gates, hevesli bir lüks araba koleksiyoneridir. 23 lüks araca sahip olduğu ve çoğu şehirde garajlarının bulunduğu biliniyor.

Önerilen İçerik; Bill Gates'in Ultra Lüks Evi ve Muhteşem Özellikleri

agir-arabalar.jpg


2. Kasaba 

Ada size gore değilse 1989’da Kim Basinger’in yaptığı gibi bir şehir satın alabilirsiniz. Diğer yatırımcılarla birlikte, 20 milyon dolar karşılığında 2.000 dönümden oluşan bir kasba satın almış. Sonra iflas edince kasaba açık artırmayla satılmış.

kasaba .jpg


1. İkinci Pasaport

Zenginliğin bir başka işareti de ikinci pasaporttur. Uluslararası finans firması Apex Capital Partners'ın başkanı Nuri Katz, Business Insider'e yaptığı açıklamada, "Bu bir statü sembolüdür, bunu karşılayabilmek sizin gücünüzü gösterir.” demiştir. ABD dahil olmak üzere birçok ülkeden vatandaşlık almadan önce belirli kriterleri yerine getirmeniz gerekir. 

ikinci-pasaport.jpg


Önerilen İçerik; İstanbul'un Zengin Çocukları

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.