Zeki Yavru Kimdir

Zeki Yavru, 5 Eylül 1991’de Trabzon’da dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde sağ bek pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Zeki Yavru Kimdir

Zeki Yavru’nun Kulüp Kariyeri

Zeki Yavru, futbol kariyerine Trabzon Telekomspor takımının alt yapısında 2002 yılında başladı ve 5 sene boyunca burada forma giydi. 2007 yılında ise şehrin en büyük takımı olan Trabzonspor ile anlaşıp transfer oldu.

3 sezon boyunca da Trabzonspor’un alt yapısında mücadele verdikten sonra 2010 yılında Trabzonspor’un pilot takımı olan 1461 Trabzonspor ile anlaştı. Buradan gitmesiyle beraber profesyonel kariyerine başlayan Zeki Yavru, bu takımda 27 maça çıktı ve 7 gol kaydetme başarısı gösterdi.

zeki yavru trabzonspor

2012'de ise Şenol Güneş’in talimatıyla Trabzonspor’la ilk antrenmanına çıktı. İlk sezonunda bordo mavili formayı 11 kez giydi. Ardından gelen sezonda yerini sağlamlaştıran Zeki Yavru, kariyerinin ilk Avrupa Ligi maçına çıktı ve o sezon boyunca 26 kez sahada kendine şans buldu.

2014-2015 sezonu itibarıyla kariyerinde 53 kez Trabzonspor formasını giydi ve bu maçlarda sadece bir kez gol atabilme sevincini yaşadı. 2015-2016 sezonunda ise bir yıllığına Kayserispor’a kiralandı. Sezon sonunda ise Trabzonspor'a geri döndü.

Zeki Yavru’nun Milli Takım Kariyeri

Zeki Yavru, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında Türkiye A2 takımında giydi. Bu takımda kariyeri boyunca 2 kez forma giydi ve sonrasında milli formayı herhangi bir seviyede giyemedi.

Zeki Yavru’nun Başarıları

1461 Trabzonspor

  • Türkiye Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grubu: 2011-2012

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.