Zeki Kılıçaslan Kimdir? & Hakkında Bilgi

Kılıçaslan, 1957 yılında Trabzon’da doğdu. Bu içeriğimizde evli ve bir çocuk babası olan siyasetçi hakkında bilmeniz gerekenleri derledik. İşte Zeki Kılıçaslan'ın biyografisi!
Zeki Kılıçaslan Kimdir? & Hakkında Bilgi

Zeki Kılıçaslan Biyografisi

Zeki Kılıçaslan, 1957 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve ortaokul yıllarını Trabzon ilinde geçiren Zeki Kılıçaslan lise ve üniversite eğitimine İstanbul ilinde devam etmiştir. Günümüzde siyasi kimliği ile de bilinen Zeki Kılıçaslan evli ve bir çocuk babasıdır.

zeki-kilicaslan-biyografisi.jpg


Zeki Kılıçaslan'ın Eğitim Hayatı

Zeki Kılıçaslan, 1974 yılında İstanbul Sağmalcılar Lisesinden mezun olarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine başlamıştır.1980 yılında da İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olarak iş hayatına doktor unvanı ile atılmayı başarmıştır. 1984 yılından itibaren Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak tıp doktoru unvanını alan Zeki Kılıçaslan, Anadolu'nun pek çok farklı ilinde doktorluk mesleğini sürdürmüştür. İlk önce doçent daha sonra da profesör unvanı alarak eğitim hayatında başarı kazanmıştır.

zeki-kilicaslanin-egitim-hayati.jpg


Zeki Kılıçaslan'ın Hizmet Verdiği Bölgeler ve Projeleri

Zeki Kılıçaslan, askerlik görevini hizmet görevi ile birleştirerek, Çamlıca Askeri Göğüs Hastalıkları Hastanesinde daha sonra Erzurum Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanelerinde görev almış, 1989 tarihinden itibaren de İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim dalında doçent unvanı ile çalışmıştır. 1994 yılından itibaren de görevinde yükselerek profesör unvanı almıştır. Zeki Kılıçaslan SES üyesi olarak pek çok kamu emekçilerinin haklarının korunması için ve taşeron işçilerin hak mücadeleleri vermesi için farklı projelerde yer almıştır. 1978 yıllarından itibaren de sosyalist hareket partileri içerisinde aktif olarak görev almıştır.

zeki-kilicaslanin-hizmet-verdigi-bolgeler.jpg


Zeki Kılıçaslan ve Siyasi Hayatı

Zeki Kılıçaslan, 2006 ile 2010 yılları arasında İşçi Kardeşliği Partisi genel başkanlığı görevini yürütmüştür. Bu görev sonrasında 2010 yılında HAS Parti kurucusu ve genel başkan yardımcısı olarak siyasi hayatına devam etmiştir. 2013 yılında ise CHP teşkilatına adım atan Zeki Kılıçaslan, CHP İstanbul Küçükçekmece üyesi olarak siyasi görevini sürdürmeye devam etmiştir. Ayrıca CHP kongresinde Parti Meclisi (PM) Üyesi olarak seçilmiş ve siyasi hayatına farklı bir görev eklemeyi başarmıştır. 

zeki-kilicaslan-ve-siyasi-hayati.jpg

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum