Zekeriya Birkan Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili olan Zekeriya Birkan, 1967 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğmuştur.
Zekeriya Birkan Kimdir

Zekeriya Birkan’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Akademisini 3.Sınıfta bırakarak, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 1992 yılında mezun olduktan sonra avukatlık yapmaya başladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi yıllarında Millî Gençlik Vakfı bünyesinde çalışmalar yürüttü. MGV hukuk bülteni yayın yönetmenliğinde bulundu.

 

Zekeriya Birkan’ın Siyasi Hayatı

Bursa’da Refah Partisi ile siyasi hayatına başlayan Birkan, hukuki araştırmalar derneğinin Bursa Şube Temsilciliği, Bursa Şubesi kurucu Başkanlığı ve Genel Merkez Yönetim Kur. üyeliğinde bulundu. MÜSİAD ve Bursa MAZLUMDER üyeliği, Fazilet Partisi Nilüfer Kurucu İlçe Başkanlığı yapmıştır. 1999 Yerel Seçimlerinde Nilüfer İlçesinde Belediye Başkan Adayı olarak seçimleri katıldı. 2002 yılında Saadet Partisi ile siyasi hayatına devam etti, 2003 yılında ise AK Parti Nilüfer ilçe delegesi seçildi. 2004 Yerel Seçimlerinden sonra, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hukuk Danışmanlığı görevinde bulundu. 2004 yılında Bursaspor yönetimine seçildi. Bursa İlim Yayma Cemiyeti yönetim kurulunda 3.dönem görev yaptı. Bursa Birlik Vakfı üyesidir. 2010-2012 yılında Bursa Baro Başkanlığına seçildi.

2007 Genel Seçimlerinde AK Parti Bursa Milletvekilli aday adayı olan Zekeriya Birkan, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde  Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Birkan, evli 3 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.