Zaman Mühendisleri

Boş duramayacağımız kadar az zaman var, çok şey yapabileceğimiz kadar çok...
Zaman Mühendisleri

Farkında mısınız?

Şu an geçiyor...

Zamanın geçtiğinin farkında mısınız?

Zaman siz farkında olmasınız da geçiyor. Siz bakmasanız da kum taneleri dökülmeye devam ediyor. Bir şeyler yapmadığınızı fark ettiğinizde geri dönme imkanınız olmayacak. Bir günü boş geçirdiğinizde nasıl kendinizi suçlu hissetmiyorsunuz? Üretmediğinizde veya yeni bir şey kazanmadığınızda?

Bugün kendiniz için ne yaptınız? Belki de her yerde yazması gereken cümle budur.

BUGÜN KENDİN İÇİN NE YAPTIN?

Birçoğunuzu birileri bir şey yapması için itiyor. Daha doğrusu iteliyor. Sırtınızdan ittirip zorluyor. O kadar mantıklı konuşuyordur ki harekete geçme ihtiyacı hissedersiniz. Yine de içgüdüsel olarak sırtınızdan biri sizi ittiği zamanda olduğu gibi karşı kuvvet uygularsınız ama unutmayın ki iteleyen her zaman daha kararlıdır çünkü onun kaybedeceği bir şey yoktur. Bu yüzden itilen daha az kararlı olduğu için, yani sen, pes edersin.

Neden zamanı yakalayabildiğiniz kadar yakalayıp yorulduğunuzda onu bir köşeye bırakmayı tercih etmiyorsunuz? Neden zamanın sizi eline geçirip, size yön vermesine izin veriyorsunuz? Unutmayın, savaşmazsanız kaybedersiniz çünkü zaman geçiyor. O sizden daha hızlı ve hiç yorulmuyor.

Kendinize bunu hatırlatın. Bir toteminiz olsun. Mesela otobüste, metroda ters oturun. Zamanın geçtiğini kendinize hatırlatın. Tam tersi olduğunda zaman sizinle birlikte akıyor gibi gelir. Sen aracın gittiği yönde, aynı hızda gidiyorsundur. Oysa zaman seninle birlikte akmaz. Bağımsız bir deniz gibi, etrafında hiç kara olmayan bir deniz gibi, buna deniz denir mi?

İnsanlardan bağımsız olarak geçer zaman. Dediğimi yaptığımda sanki zamanın dışında bir varlık olurum. Geriye bakarım ve zamanın elimden kaçtığını, hatta hiçbir zaman elimde olmadığını hatırlarım.

Bunun gibi şeyler bulun kendinize. Siz kendinizi nasıl uyaracağınızı herkesten daha iyi bilirsiniz. Zaman Mühendisi olun. Zamanı kontrol etmeyi ve ona karşı savaş açmayı deneyin. Aklınızda her zaman zamanın acımasız olduğunu tutun.

Bir süre savaş bitecek, sizin varlığınızı kabul edecektir. Barış içinde zamanla beraber yürümeye yakın olursunuz.

Böylece saatlerin, hatta dakikaların ve onları ayıracağınız insanların değerini çok daha iyi anlayacaksınız. Birine verebileceğiniz en önemli şeyin zamanınız olduğunu da.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum