Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Hakkında Bilinmeyenler

J.R.R. Tolkein’in kitaplarından harmanlanan, Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri hakkında bilgileri sizler için derledik.
Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Hakkında Bilinmeyenler

J.R.R. Tolkein’in kitaplarından harmanlanan, Patrick McKay ve John D. Payne’nin yönetmen koltuğuna oturduğu Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik. Dikkatli olun, bazı noktalarda büyük spoilerlar bulunuyor!

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Konusu Ne?

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Hakkında Bilinmeyenler

TürAksiyonMaceraDram
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPatrick
McKay
John D.
Payne
OyuncularMorfydd
Clark
Ismael Cruz
Cordova
Charlie
Vickers

The Hobbit ve The Lord of the Rings filmlerinden binlerce yıl öncesine hoş geldiniz. Orta Dünya büyük ölçüde barış içerisinde bir dönemdedir. Barış dönemi kısa sürüp yeniden kötülükler gün yüzüne çıkarken ekranlarda Dumanlı Dağlar’ın altındaki karanlıkları, Lindon’un görkemli ormanlarını ve haritanın en uzak noktalarının güzelliklerini göreceksiniz. Aynı zamanda hiç bilinmemiş olan kahramanların gelişimi ve bu kahramanların başına gelen maceralara tanık olacağız.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Hakkında 12 Bilinmeyenler

1. Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzüklerin çekim ihalesini her ne kadar Amazon Prime kazanmış olsa da yarışmada HBO ve Netflix de bulunuyordu.
2. 2017 yılında Amazon Prime Güç Yüzükleri dizisinin tüm haklarını satın aldı ve yapım aşaması başladı.
3. Dizinin proömiyer tarihi ünlü yazar J.R.R. Tolkein’in 49’uncu ölüm yıl dönümü olan 2 Eylül 2022 tarihinde yayınlanmıştır.
4. Tarihin en pahalı dizilerinden birisi olarak tüm üretim süreci boyunca 1 milyar dolar harcanmıştır.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Hakkında Bilinmeyenler
5. Dizi çekimleri boyunca hayranlara karşı tek bir sızıntı bile verilmemesi için çok ciddi güvenlik önlemleri alınmıştır. Bu önlemlerin başında arabaların ve karavanların pencereleri bantlanması ve dışarıdaki güvenlik görevlisinin sayısının fazla olması gibi durumlar bulunmaktadır.
6. Dizi, kendisinden önce gelen erkek merkezciliğini ortadan kaldırarak biraz daha kadınlara odaklandı.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Hakkında Bilinmeyenler

7. Dizi Covid-19 salgını nedeniyle verilen aralar da dahil olmak üzere 2020’den 2021’e kadar Yeni Zelanda’da çekildi.
8. Yeni Zelanda hükümeti Covid-19 süresi boyunca dizinin tüm ekip üyelerine ülkeye girmeleri için muafiyet vermiştir. Bu da Güç Yüzüklerini özel bir konuma sokar.
9. Cücelerden birisi olan Owain Arthur her gün üç saat boyunca makyaj koltuğuna oturmuştur.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Hakkında Bilinmeyenler
10. Dizi boyunca hiçbir Hobbit’in görünmemesinin altında bir neden bulunmaktadır. Yönetmen Patrick’in söylediğine göre Hobbitler Üçüncü Çağ’dan önce tarihe ve dikkate değer hiçbir şey yapmamasından dolayı ekranlarda görünmemiştir.
11. Yüzüklerin Efendisi filminin müziklerini yapan Oscar ödüllü Howard Shore, dizi için yeniden dönerek tüm müzikleri üstlenmiştir.
12. Dizinin ve filmlerin önemli karakteri olan Galadriel Vilanor’da doğup büyümüştür. Tanrıların yaşadığı yer olarak bilinen Ölümsüz Topraklara gelerek Yüksek Elf olarak anılmaya başlar.

Kaç Tane Güç Yüzüğü Bulunuyor?

Dizi ve filmlerde anlatılan kutsal güçlü yüzükler toplamda 20 tane Orta Dünya evreninde bulunmaktadır. Bu yüzüklerden üçü Elflerdedir. Elfler Celebrimbor tarafından üç yüzüğü kendileri dövmüştür. Altı yüzük ise Sauron tarafından cüce krallarına verilmiştir. Lakin rivayetlere göre cüceler elflerden daha da önce III’üncü Durin’e bir yüzük daha vermişlerdir. Bu da cücelerin toplamda yedi yüzüğe ev sahipliği yaptığı anlaşılmaktadır.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Hakkında Bilinmeyenler

Dokuz yüzük ise büyücüler ve krallar arasında paylaşılmıştır. Lakin Sauron’un hükmettiği Nazgül ve Yüzük Tafları bu yüzükleri onların elinden kötü bir şekilde almıştır. Son yüzük ise Hüküm Dağı’nın kalbinde Sauron tarafından gizlice dövülmüştür. Son yüzük tüm Orta Dünya’nın güç yüzüklerine hükmetmektedir.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzüklerinin Oyuncu Kadrosu

Filmlerde tanıdığımız tanıdık yüzlerden ziyade hepsi genç ve yetenekli oyunculardan oluşan kadro;

  • Morfydd Clark – Galadriel
  • Ismael Cruz Cordova – Arondir
  • Charlie Vickers – Halbrand
  • Markella Kavenagh – Nori Brandyfoot
  • Megan Richards – Poppy Proudfellow
  • Sara Zwangobani – Marigold Brandyfoot
  • Daniel Wetman – The Stranger
  • Cynthia Addai-Robinson – Queen Regent Miriel
  • Lenny Henry – Sadoc Burrows
  • Lloyd Owen – Captain Elendil

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Hakkında Bilinmeyenler

  • Nazanin Boniadi – Bronwyn
  • Dylan Smith – Largo Brandyfoot
  • Alex Tarrant – Valandil
  • Tyroe Muhafidin – Theo
  • Robert Aramayo – Elrond
  • Geoff Morrell – Waldreg
  • Thusitha Jayasundera – Malva
  • Macine Cunliffe – Vilma
  • Maxim Baldry – Isildur
  • Anthony Crum – Ontamo

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri İkinci Sezonu Gelecek Mi?

İlk sezonunun finali verilmiş olan dizide hayranların kafasında bir tek soru bulunmaktadır. İkinci sezon gelecek mi? Dizi hakkında toplamda 5 sezon olması hayal edilirken ikinci sezon Amazon Stüdyoları başkanı Jennifer Salke’ye göre aceleye gelmeyeceği belirtilmiştir.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Hakkında Bilinmeyenler

‘’Sezonlar arasında mümkün olan en kısa süreyi istiyoruz ama çıtayı da aynı derecede yüksek tutmak istiyoruz.’’ Diyen Salke hızlı ilerlediklerini ama her şeyin kusursuz olması gerektiğini belirti. Bu yüzden 2023’ün sonunda beklenilen dizinin ikinci sezonu 2024 baharına doğru ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.