Yüz Tanıyıcı Bankamatikler Geliyor

Bankamatik sistemi ile insanlar nakit ihtiyacını kolaylıkla karşılıyor. Bankamatikler ortaya çıkışından bugüne birçok teknolojik evre geçirdi. Şu anda ise yüz tanıma sistemli bankamatikler hizmete sunulmaya hazırlanıyor. İşte, detaylar...
Yüz Tanıyıcı Bankamatikler Geliyor

İnsanların para ihtiyaçlarını bankamatik sistemiyle karşılamalarının üzerinden hayli zaman geçti. Geçen süre zarfında bankamatiklere her geçen gün yeni teknolojiler eklendi. Çok yakın zamanda ise bankamatik kullanıcıları yüz tanıma teknolojisine sahip bankamatiklerle tanışacaklar. ABD’nin Maryland eyaletinin Baltimore şehrinde bankamatiğin yüz tanıma sistemi denendi. İlk tespitler denemenin yapıldığı banka işçileri üzerinden yürütüldü.

 

sifreye-gerek-yok.jpg

Şifreye Gerek Kalmayacak 

Yeni bankamatiklerin çalışma şekli çok merak ediliyor. Uzmanlar yeni sistemin müşteri kartını bankamatiğe sürüp PIN girerken bankamatiğin onun fotoğrafını çekerek hafızaya kaydedeceğini söylüyor. Aynı müşterinin bir sonraki işlemlerinde bankamatik onun yüzünü hafızadaki fotoğrafla karşılaştıracak ve tespit doğru olduğunda işlem PIN’e gerek duyulmadan sürecektir.

 

guvenli.jpg

Güvenli İşlem

Ancak müşterilerin güvenliğini en üst seviyelerde tutabilmek için yapılan her işlemde bankamatik yeniden yüz taraması yapacak. Bu şekilde insanların gönül rahatlığıyla işlemlerini yapmaları sağlanmış olacak. Bankamatikte işlem yapan müşterinin yanında başka bir kişi görüntülendiğinde işlem otomatik olarak duracak. Ayrıca tüm işlemler müşteri ve kurum güvenliği açısından videolu sistemle kayıt altına alınacak. Doğal olarak bu sistemle hiç kimse başkasının kartıyla işlem yapamayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.