Yusuf Yazıcı Kimdir

Yusuf Yazıcı, 29 Ocak 1997’de Trabzon’da dünyaya gelen, görev aldığı takımlarda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Yusuf Yazıcı Kimdir

Yusuf Yazıcı’nın Kulüp Kariyeri

Yusuf Yazıcı, futbol kariyerine çok küçük yaşlarda Trabzonspor’un alt yapısında başladı. Trabzonspor’un alt yapısında oynarken, diğer yandan da Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi’nde okul takımında yer aldı.

2015 yılında Dünya Liseler Şampiyonası’nda Erdoğdu Anadolu Lisesi ile şampiyonluk kazandı. Burada ortaya koyduğu performans sayesinde dikkatleri üzerine çekti ve 2015 yılında Trabzonspor ile profesyonel sözleşme imzaladı.

22 Aralık 2015 tarihinde Gaziantepspor’a karşı Türkiye Kupası’nda ilk maçına çıktı. 8 Mayıs 2016’da ise Çaykur Rizespor karşısında ilk golünü filelere göndererek tarihe geçti.

yusuf yazıcı trabzonspor

Trabzonspor’da Mehmet Ekici’nin kadro dışı kalmasıyla beraber kendisine fırsat bulan genç futbolcu, takımının ilk 11 oyuncuları arasında yer aldı. Yaptığı asistler ve attığı gollerle takımın değişilmez futbolcusu konumuna geldi.

2017 yılı itibariyle kariyerine Trabzonspor’da devam etmektedir.

Yusuf Yazıcı’nın Milli Takım Kariyeri

Yusuf Yazıcı, milli formayı kariyerinde ilk kez 2016 yılında Türkiye U-19 takımı ile beraber giydi. Sahada toplamda 3 kez görev aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum