Yusuf Halaçoğlu Kimdir

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili olan Yusuf Halaçoğlu, 1949 yılında Adana’nın Kozan İlçesinde doğmuştur. Baba adı Mehmet Hilmi, anne adı Hürü'dür.
Yusuf Halaçoğlu Kimdir

Yusuf Halaçoğlu’nun Eğitim ve Çalışma Hayatı

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdikten sonra Doktorasını aynı üniversitede yaptı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesinde doçent, 1989 yılında ise profesör oldu. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığı,  Rektör Yardımcılığı ve Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevlerine getirildi. Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanlığı ve Stratejik Araştırmalar Müdürlüğü yaptı.

Rusya Tabiî Bilimler Akademisi Üyesi; Uluslararası Türk Dünyası Akademisi, CIEPO, Beynelmilel Gündoğar Halklarının Medeni Mirasını Araştırma Devlet Enstitüsü, Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulları Üyesi; Ahilik Araştırma Vakfı Danışma Kurulu Başkanı ve Osmanlı Araştırmaları Merkezi Danışma Kurulu Üyesidir.

Yayınlanmış 21 adet kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

24. Dönemde Kayseri Milletvekili seçildi ve TBMM’de Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Yusuf Halaçoğlu, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde de yeniden Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili olarak meclise girdi.

26. dönem Kayseri milletvekili ve eski TBMM MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, 10 Mart 2017 tarihinde Milliyetçi Halk Partisi Displin Kurulu tarafından partiden ihraç edilmiştir.

Halaçoğlu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.