Yusuf Başer Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat Milletvekili olan Yusuf Başer, 1965 yılında Yozgat’ta doğmuştur.
Yusuf Başer Kimdir

Yusuf Başer Biyografisi

Yusuf Başer’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra serbest avukat olarak çalıştı. Yozgat Barosu Muhasip Üyesi, Genel Sekreteri, Başkan Yardımcısı ve Yozgat Barosu Başkanı olarak üç dönem görev üstlendi. Türkiye Barolar Birliği Üst Kurul Üyeliği yaptı. Türkiye Kızılay Derneği Yozgat Şube Başkanlığı yaptı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, Yozgat Cezaevi İzleme Kurulu Üyeliği ile Dil ve Edebiyat Derneği Yozgat Şubesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ak Parti Yozgat İl Başkanlığı ve Baro Başkanlığı görevini aynı anda yürüttü. 2010 Halk Oylamasında ve Anayasa Mahkemesi Üyeliği seçimlerinde aktif olarak görev yaptı.

 

Yusuf Başer’in Siyasi Hayatı

24. Dönem Ak Parti Yozgat Milletvekili oldu. Milletvekilliği sürecinde Yasa Dışı Dinleme Komisyonu Başkanlığı, Soruşturma Komisyonu Üyeliği ve Anayasa Komisyonu Üyeliğinde bulundu. Adalet Komisyonu Üyeliği, Ak Parti Grup Disiplin Kurulu Üyeliği ve Ak Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Yusuf Başer, 25.ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat Milletvekili olarak meclise yeniden girmiştir.

Başer, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.