Yusuf Akgün Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Kırık Kanatlar isimli dizi ile geçen Yusuf Akgün, 11 Eylül 1984’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Yusuf Akgün Kimdir

Yusuf Akgün Biyografisi

Tiyatro ile ilk kez lise döneminde tanışan Yusuf Akgün, kamera karşısına ilk kez Kırık Kanatlar isimli dizi ile geçti. Lise eğitimini bitirdikten sonra Yeditepe Üniversitesi’nde oyunculuk üzerine eğitim aldı. Üniversite eğitimine devam ettiği dönemde bir süre Ferhan Şensoy’a asistanlık yaptı. Mezun olduktan sonra pek çok dizi ve filmde yer aldı. 

 

2007’de Hepsi 1 isimli dizide Korkut karakterini canlandırdı. Dizi, dansa gönül veren dört yakın kız arkadaşın yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Eren Bakıcı, Cemre Kenar, Yasemin Yürük ve Gülçin Ergül yer aldı. Daha sonra ise Derdest isimli dizide Boğaç karakterini canlandırdı. Dizi, suçsuz olduğu halde kaçmak zorunda kalan bir adamın ve ailesinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Orhan Kılıç, Sezin Akbaşoğlları, Burak Sergen, Nihan Büyükağaç ve Kaan Çakır yer aldı. 

17xt0mz1_2.jpg

2010’da ise Saklı Hayatlar isimli filmde Murat karakterini canlandırdı. Film, gerçek kimliklerini saklamaya çalışan bir ailenin ifşa olmasını ve sonrasında yaşanan olayları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Ceren Hindistan, Yusuf Akgün, Ahmet Mümtaz Taylan ve Zerrin Sümer yer aldı. Ardından Adını Feriha Koydum isimli dizide Koray karakterini canlandırdı. Dizi, mütevazi bir hayat süren Feriha isimli genç bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Hazal Kaya, Çağatay Ulusoy, Ceyda Ateş ve Yusuf Akgün yer aldı. 

yusuf-akgun4.jpg

2013’te Su ve Ateş isimli filmde yer aldı. Film, gerçek kimliğini sevdiği kadına belli etmeyen Kemal isimli bir adamın, sevdiği kadını bir kaosun içine sürüklemesini anlatıyor. Yönetmen ve senaristli Özcan Deniz’in yaptığı filmde Özcan Deniz, Yasemin Allen, Kaan Çınar, Pelin Akil ve Burçin Birben yer aldı. 2014’te ise Beni Böyle Sev isimli dizide Furkan karakterini canlandırdı. Dizi, üniversite okurken evlenen Ayşem ve Ömer isimli iki gencin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerini ise Zeynep Çamcı ve Alper Saldıran paylaştı. 


Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Beni Böyle Sev-2014
  • Su ve Ateş -2013
  • Adını Feriha Koydum -2011
  • Saklı Hayatlar - 2010
  • Derdest -2008
  • Semazen-2007
  • Hepsi1 -2007
  • Kırık Kanatlar -2005

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.