Yüsra Geyik Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Hayat Bilgisi isimli dizi ile geçen Yüsra Geyik, 21 Haziran 1990'da Samsun'da dünyaya geldi.
Yüsra Geyik Kimdir

Yüsra Geyik Biyografisi

Samsun'nda dünyaya gelen genç oyuncu çocukluğunu İstanbul'da geçirdi. Lise eğitimini aldığı dönemlerde okuduğu liseye gelen tiyatro ekibinden aldığı oyunculuk eğitimi ile oyunculuğa ilk adımı attı. Genç yaşına rağmen başarılı bir oyunculuk sergileyen Yüsra Geyik, kamera karşısına ilk kez Hayat Bilgisi isimli dizi ile geçti. Yüsra Geyik Arka Sokaklar isimli dizide canlandırdığı Zeliş karakteri ile tanınnmaya başladı. 

 

yura.jpg

 

2003'te yayınlanmaya başlayan Hayat Bilgisi isimli dizide Ceyda karakterini canlandırdı. Dizi, yeni atandığı lisede aç gözlü müdür ve haylaz öğrencilerle mücadele etmeye çalışan bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Perran Kutman, Tarık Papuçcuoğlu ve Kerem Kupacı yer aldı. Genç oyuncu daha sonra ise Yabancı Damat isimli dizide Melis karakterini canlandırdı. Dizi, ailesinin istediği adamla evlenmeyen, evden kaçan Nazlı isimli genç bir kadının hayatının aşkı ile tanışmasını ve sonrasında uluslararası alanda aşk yaşamalarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Nehir Erdoğan, Özgür Çevik, Zeki Alasya, Erdal Özyağcılar, Sumru Yavrucuk, Binnur Kaya ve İlker Aksum yer aldı. 

Başarılı oyuncu 2006'da Arka Sokaklar isimli dizide Yüsra karakterini canlandırdı. Uzun yıllar süren dizi, emniyet içerisinde yer alan özel bir asayiş ekibinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, İlker İnanoğlu, Uğur Pektaş ve Gamze Özçelik yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 2003-Hayat Bilgisi
  • 2004-Yabancı Damat
  • 2006-2015-Arka Sokaklar

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.