Düzenli Olarak Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Yürüyüş yapmak, her açıdan sağlığımız için faydalı bir aktivitedir. Yürüyüş yapmanın faydaları nelerdir? Her gün düzenli yürüyüş yapmanın faydalarını
Düzenli Olarak Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Yürüyüş yapmanın faydaları saymakla bitmez. Yürüyüş yapmak, kalp sağlığı, ruh sağlığı ve sağlığımızın pek çok alanında faydası bulunmaktadır. Yürüyüş yapmak sağlığımızın yanı sıra kilo vermemize de yardımcı olan faaliyetlerin başında gelmektedir. Yürüyüş yaparken dikkat etmeniz gereken ve yürüyüşe dair bilmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. İşte yürüyüş hakkında her şey.

Yürüyüş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yürüyüş yapmanın ne kadar faydalı olduğunu herkes bilmektedir fakat yürüyüş yaparken bazı noktalara sağlığımız için dikkat etmeliyiz. Aksi halde sağlıklı olalım derken sağlığımızdan olabiliriz.

Yürüyüş yaparken özellikle yaz mevsiminde yürüyüş yaptığınız saate dikkat edin. 40 yaşın üzerindeyseniz ve ciddi bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza danışmadan yürüyüşe başlamayın.  Yürüyüş sırasında giydiğiniz ayakkabıya dikkat etmelisiniz. Ağır bir yemekten hemen sonra yürüyüş yapmamaya dikkat edin.

Düzenli Olarak Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Yürüyüş esnasında giydiğiniz kıyafetlere dikkat edin. Temponuzu düşürecek ve sizi zorlayan kıyafetleri giymemeye özen gösterin. Ayrıca zayıflamak için yürüyüş esnasında vücudunuza naylon poşet gibi sürekli terleten şeyler sarmamaya özen gösterin. Yürüyüş sonrasında su ihtiyacınızı karşılamaya dikkat edin.

Her Gün Düzenli Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Spor yapmaya üşenenlerden misiniz, bir türlü düzenli spor yapamıyor musunuz? Her gün düzenli yürüyüşün faydalarını duyunca, fikrinizi değiştireceksiniz.

Düzenli Olarak Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Düzenli olarak yürüyüş yapmak, sindirimi kolaylaştırır, kolesterolü dengeler, beyne giden oksijen miktarını arttırır, hafızayı güçlendirir, kilo alımını engeller, kalbin pompaladığı kan miktarını arttırır, vücut kaslarını geliştirir, metabolizmayı uyarır.

Enerji dolu hissettirir, stresi azaltır, uykuyu düzenler, bunama riskini azaltır, anksiyetenin önlenmesine yardımcı olur, yaşamın düzene girmesini sağla, bağırsakların çalışmasını düzenler, kemik erimesi riskini azaltır.

Yürüyüşün Faydaları Nelerdir?

Yürüyüş yapmanın sağlımıza olan faydasını hepimiz biliyoruz. Kalp, eklem, ruh, sindirim ve daha pek çok hastalıkla mücadele ederken en büyük yardımcımız yürüyüş yapmak olacaktır. Yürümek aynı zamanda fazla kilolardan kurtulmamıza da yardımcı olmaktadır.

Yürüyüş yapmayı günlük alışkanlıklarımızdan biri haline getirdiğimizde hem vücudumuz hem de zihnimiz daha sağlıklı olacaktır.

Düzenli Olarak Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Yürüyüş yapmak, kalp, damar ve beyin rahatsızlıklarının önüne geçer, kan basıncını düzene sokar, kilonuzu düzene koymanızda yardımcı olur, sindirim rahatsızlıklarının önüne geçer, daha düzgün ve kaliteli solunum almada yardımcı olur, uykusuzluğu giderir ve vücudun rahatlamasına olanak sağlar. 

Yürüyüş Nasıl Yapılmalı?

Sağlıklı olmak isterken sağlığımızı iyiden iyiye kaybetmemek için yürüyüş yaparken bazı kurallara uymamız gerekmektedir. Öncelikle yürüyüşe başlarken tempomuzu yavaş yavaş artırmamız gerekir.

Ayrıca yürüyüşe başlamadan önce ısınma hareketleri yaparak özellikle bacaklarımızı yürüyüşe hazırlamalıyız. Yürüyüş esnasında özellikle duruşumuza dikkat etmeliyiz. Yürüyüş esnasında karnımız sıkı ve vücudumuz dik bir şekilde yürümeliyiz.

Düzenli Olarak Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Yürüyüşe nasıl yavaş bir tempo ile başlıyorsak bitirirken de yavaş bir tempo ile bitirmek gerekir. Yürüyüşümüzü bitirdikten sonra başta yatığımız hareketleri yaparak kaslarımızın gevşemesini sağlamalıyız. Ardından çok fazla su kaybı yaşadıysak derhal su takviyesi yapmamız gerekir.

Her gün ne kadar yürümeli?

Hızlı ve kısa yürüyüşler yapmak kalp, akciğer sağlığınızı korumanız için en iyi yollardan birisidir. Her gün ortalama 30 dakika kadar yürüyüş yapmak stresinizi azaltır, ruh sağlığınıza iyi gelir, fit bir vücuda kavuşmanızı sağlar.

Yürümek neye iyi gelir?

Yürüyüş yapmak kırık olasılıklarını azaltır, kemikleri güçlendirir, iltihapları, eklem ağrılarını yok eder, akciğerdeki oksijen dolaşımını artırır, akciğerlerin, solunum yollarının daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

1 saat yürüyüş neye iyi gelir?

Haftada 3 veya 4 gün düzenli olarak yapılan 1 saatlik orta tempolu yürüyüş sayesinde kalp sağlığınızı koruyabilir, kan akışını düzenleyebilir, kalp hastalıklarına yakalanma riski azalır, kolesterol seviyesi düzenlenir.

Yürüyüş yaparken vücutta neler olur?

Yürüyüş yaparken vücuttaki kolesterol seviyesi düşer. Diyabet oluşumu engellenir, kan şekeri seviyesi düzenlenir, kilo kontrolü sağlanır, kas ve eklem ağrıları azalır, felç olma riskiniz azalır, obeziteyi önler, tansiyona iyi gelir.

Yürüyüş ile göbek erir mi?

Yürüyüş ile göbeğinizi eritebilirsiniz. Göbeğinizde biriken yağlardan kurtulmak için gün içerisinde 30 dakika kadar yürüyüş yapmak yeterli olacak, göbeğinizin erimesini sağlayacaktır. Aynı zamanda bacaklarınızın da incelmesini sağlar.

Yürüyüş yaptıktan sonra ne yapılmalı?

Yürüyüşten sonra kaslarınızı desteklemek için karbonhidrat ve protein almanız gerekmektedir. Yürüyüş egzersizi sonrasında kaslarınızı toplamak ve enerjinizin yerine gelmesi için yarım saat içerisinde proteini yüksek bir öğün tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.