Yurt Dışı Türk Konsoloslukları, E-Konsolosluk Randevu Alma & Sorgulama

Türklerin yurt dışında işlemlerinde ilk başvurdukları yer Konsolosluklardır… İşte, Türk Konsoloslukları, konsolosluk e-randevu alma & sorgulamanın yanı sıra Türk Konsolosluklarının iletişim bilgilerinin tüm detayları...
Yurt Dışı Türk Konsoloslukları, E-Konsolosluk Randevu Alma & Sorgulama

Yurtdışına çıktığımızda bulunduğumuz ülkede bir sıkıntı yaşadığımızda ilk başvurduğumuz yer olarak karşımıza Türk Büyükelçiliği ya da Türk Konsoloslukları çıkmaktadır. Örnek vermek gerekirse, yurtdışında bulunuyorsunuz ve pasaportunuzu kaybettiniz. Bu durumda yaşadığınız problemi ilk olarak Türk konsolosluklarına yapabilirsiniz.

E-Konsolosluk Randevu Nasıl Alınır?

E-Konsolosluk; Yurt dışındaki Türk vatandaşlarına Türkiye Cumhuriyeti yurtdışı temsilciliklerinden internet üzerinden işlemlerini halledilebilmesine imkan sağlamaktadır. E-Konsolosluk randevu alma işlemi sayesinde pasaport, nüfus, askerlik, vatandaşlık, noter, doğum, evlilik bildirimi, vize ve diğer birçok işlemlerin yapıldığı bir sistemdir. Aynı zamanda E-Konsolosluk randevu sorgulama ya işlem iptal etme durumları da gerçekleştirebilmektedir.

E-Konsolosluk Randevu Alma ve Sorgulama içeriğinden bütün bu işlemlerin detayları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Konsolosluk randevu alma ve sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiyi verdikten sonra şimdide Konsolosluk ve Büyükelçilik kavramları hakkında önemli bilgiler verelim. Aynı zamanda yurtdışı Türk temsilciliklerini bulunduğu şehirleri ve adreslerini yönlendirme linkleri ile ulaşabilirsiniz. İşte, aşağıda sizler için inceleyeceğimiz Türkiye Yurtdışı Temsilcilikleri ile alakalı herkesin merak ettiği sorular ve cevapları...

  • Konsolosluk nedir?
  • Büyükelçilik nedir?
  • Konsolosluk ile Büyükelçilik arasındaki fark nedir?
  • Konsolosluk görev ve yetkileri nelerdir?
  • Her şeyden önemlisi Yurtdışındaki Türk Büyükelçi ve Türk Konsoloslukları hangileridir?
  • Türk Konsolosluklarının iletişim adresleri nelerdir?

Yukarında yer alan soruların hepsine detaylı bir şekilde aşağıda cevap bulabilecek ve Yurt dışında yer alan Türk Konsolosluklarının adreslerini, telefon numaralarını ve diğer bütün bilgilere ulaşabileceksiniz.


Büyükelçilik, Konsolosluk Nedir & Görev ve Yetkileri Nelerdir?

Büyükelçilik ve Konsolosluk kelimeleri sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Özellikle yurtdışı seyahati yapan ya da yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için önemli bir anlam ifade eden Büyükelçilik ve Konsolosluk kelimelerinin anlamları nedir?

Büyükelçilik Nedir & Görevleri Nelerdir?

Büyükelçilik, bir devletin diğer bir devlete en üst düzeyde yer alan diplomatik temsilciliğini içerisinde barındıran kurumdur. Kurumun içerisindeki en yetkili kişi ise devlet tarafından atanan Büyükelçilerdir. Yurtdışında bulunan vatandaşları ve bağlı olduğu ülkeyi temsil eden Büyükelçilerin görev ve yetkileri ise şöyledir;

  • Büyükelçiler, ülkesi ve görev yaptığı ülke ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır.
  • İki ülke arasında askeri, siyasi ve ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde görev almaktadır.

Konsolosluk Nedir & Görevleri Nelerdir?

Konsolosluk; yurtdışında bulunan ve bağlı olduğu ülkenin ticari çıkarlarını korumak amacını gütmesinin yanı sıra diplomatik olmayan bazı resmi görevleri tamamlamak ve yerine getirmekle görevli bir kurumdur. Konsolosluklar genel olarak yurtdışında bulunan vatandaşların pasaport, kimlik gibi işlemlerinin halledilmesinde ön plana çıkmaktadır. Konsolosluklar dışişleri bakanlığı ile değil de bulundukları şehirdeki en büyük mülki amirleri ile çalışmaktadır. Peki, Konsolosluk ne iş yapar?

  • Pasaport işlemlerinin halledilmesi, sorunların çözülmesi
  • Evlilik işlemleri
  • Doğum ve Ölüm olaylarının resim işlemlerinin tamamlanması

Büyükelçilik ve Konsolosluk Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Büyükelçiler yer aldıkları ülkelerin başkentinde bulunan en yetkili kurumken Konsolosluk ise yurtdışında yer alan ticari ilişkileri koruyan resmi dairelerdir.
  • Konsolosluk pasaport verip, kimlik işlemlerini hallederken, Büyükelçiliğin böyle bir yetkisi bulunmaktadır.
  • Kanun gereği milletler arası işlemler için Büyükelçilik açılması zorunluyken, Konsolosluk açılması zorunlu değildir.
  • Büyükelçiler diplomatik temsilci olarak görünürken, Konsoloslar ise diplomatik temsilci değildir.

Yazımızın bu bölümüne kadar olan kısmında sizlere Büyükelçilik, Konsolosluk ve bu kurumların görevleri ile beraber arasındaki farkları ilettik. Yazının geri kalan kısmında ise yurtdışında birçok vatandaşın problemlerini ve işlemlerinin çözülmesinde etkili olan Türk Konsolosluklarının listesini sizlere aktarıyoruz.


Yurt Dışında Yer Alan Türk Konsoloslukları ve Büyükelçilikler

Yurtdışında Türkiye’nin birçok konsolosluğu ve büyükelçiliği bulunmaktadır. Bu liste içerisinde Türklerin çok yaşadığı yabancı ülkelerde bulunan Türk Konsolosluklarına erişebilirsiniz.

NOT: Türklerin yoğun olarak yaşadığı ülkelerdeki konsoloslukların büyük bir bölümü bu listeye sırasıyla eklenecektir.


Almanya’daki Türk Konsoloslukları

Türk vatandaşlarının en çok yaşadığı ülkelerin başında gelen Almanya’da birçok Türk Konsolosluğu yer almaktadır. Bunlar;

Berlin Türk Başkonsolosluğu, Düsseldorf Türk Başkonsolosluğu,Essen Türk Başkonsolosluğu, Frankfurt Türk Başkonsolosluğu, Hamburg Türk Başkonsolosluğu, Hannover Türk Başkonsolosluğu, Karlsruhe Türk Başkonsolosluğu, Köln Türk Başkonsolosluğu, Mainz Türk Başkonsolosluğu, Münih Türk Başkonsolosluğu ,Münster Türk Başkonsolosluğu, Nürnberg Türk Başkonsolosluğu ve Stutgart Türk Başkonsolosluğu'dur. 

Yukarıda belirtilen Almanya'daki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için "Almanya Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Fransa’daki Türk Konsoloslukları

Türklerin yoğun olarak yaşadığı ülkelerden bir diğeri olan Fransa’da Türk vatandaşlarına hizmet veren birçok Türk Konsolosluğu bulunmaktadır. Bu konsolosluklar;

Paris Türk Büyükelçiliği, Paris Türk Başkonsolosluğu, Strazburg Türk Başkonsolosluğu, T.C OECD Türk Daimi Temsilciliği, Marsilya Türk Başkonsolosluğu, T.C Unesco Türk Daimi Temsilciliği, Nant Türk Başkonsolosluğu, Bordo Türk Başkonsolosluğu’dur.

Yukarıda yer alan Fransa’daki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “Fransa Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri” içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Bulgaristan'daki Türk Konsoloslukları

Türkiye’nin komşuları arasında yer alan ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı ülkelerden ilk sırada olan Bulgaristan, içerisinde 2018 yılı itibarıyla 3 adet Türk konsolosluğu bulundurmaktadır. Bulgaristan'da yer lan Türk Konsoloslukları şunlardır;

Sofya Büyükelçiliği – Başkonsolosluğu, Burgaz Başkonsolosluğu ve Filibe Başkonsolosluğu’dur.

Yukarıda yer alan Bulgaristan’daki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “Bulgaristan Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri” içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


İngiltere'deki Türk Konsoloslukları

Türk vatandaşlarının oldukça fazla yaşadığı bir ülke olan İngiltere, aynı zamanda çok sayıda Türk turisti de ülkesinde barındırmaktadır. İngiltere’deki Türk Başkonsoloslukları oldukça önem arz etmektedir. İngiltere’de 1 adet Büyükelçilik, 2 adet ise Türk Başkonsolosluğu yer bulunmaktadır. Bu konsolosluklar;

Londra Başkonsolosluğu ve Edinburgh Başkonsolosluğu’dur.

Yukarıda yer alan İngiltere’deki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “İngiltere Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri” içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Hollanda'daki Türk Konsoloslukları

Hollanda, içerisinde 480.000'den fazla Türk'ün yaşadığı bir ülkedir. Aynı zamanda yılın her bölümünde binlerce Türk'ün ziyaret ettiği birçok Avrupa ülkesinden de bir tanesidir. Bu durum sonucunda da Hollanda'da bir yıl içerisinde bulunan Türklerin sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Bununla beraber Hollanda'daki Türk Başkonsoloslukları da oldukça önem arz etmektedir. Hollanda Başkonsoloslukları ise şunlardır;

Amsterdam Başkonsolosluğu, Lahey Büyükelçiliği, Deventer Başkonsolosluğu ve Rotterdam Başkonsolosluğu'dur.

Yukarıda yer alan Hollanda’daki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “Hollanda Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri” içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Avusturya'daki Türk Konsoloslukları

Avusturya, içerisinde 360.000'den fazla Türk'ün yaşadığı bir ülkedir. Aynı zamanda yılın her bölümünde binlerce Türk'ün ziyaret ettiği birçok Avrupa ülkesinden de bir tanesidir.  Bununla beraber Avusturya'daki Türk Başkonsoloslukları da oldukça önem arz etmektedir. Avusturya Başkonsoloslukları ise şunlardır;

Viyana Başkonsolosluğu, Bregenz Büyükelçiliği, Salzburg ve AGİT Avusturya - Türkiye Temsilciliği'dir.

Yukarıda yer alan Avusturya’daki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “Avusturya Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri” içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Yunanistan'daki Türk Konsoloslukları

Türkiye'nin komşusu konumunda bulunan Yunanistan'da ortalama 300.000 Türk bulunmaktadır. Bunun yanı sıra özellikle yaz tatillerinde Yunan adalarına giden Türk turistler yıl içerisinde Yunanistan'da yaşayan Türk nüfusu ortalamasını arttırmaktadır. Ülke içerisinde vize, pasaport ya da resmi işlemlerin uygulamasında T.C Yunanistan başkonsoloslukları oldukça önemlidir. Yunanistan Başkonsoluklarımız ise şunlardır;

T.C Atina - Pire Başkonsolosluğu, T.C Gümülcine Başkonsolosluğu, T.C Rodos Başkonsolosluğu ve T.C Selanik Başkonsolosluğu'dur.

Yukarıda yer alan Yunanistan’daki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “Yunanistan Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri” içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Kazakistan'daki Türk Konsoloslukları

Türklerin oldukça fazla yaşadığı Kazakistan'da buna istinaden birden fazla bölgesinde T.C Başkonsoloslukları bulunmaktadır. Kazakistan'da ortalama 250,000 Türk yaşamaktadır ve yıl içerisinde iki ülke arasında iş anlaşmaları ve iş turizmi seyahati sebebiyle ülkede Türk nüfusu yılın belli zamanlarında daha da artış göstermektedir. Kazakistan başkonsolosluklarında iki ülke arasındaki iş ilişkileri başta olmak üzere vize ve pasaport işlemlerinde yoğunluk baş göstermektedir. Kazakistan yer alan Türk Başkonsoloslukları işe şunlardır;

T.C Astana Büyüelçiliği, T.C Almatı Başkonsolosluğu ve Aktau Başkonsolosluğu'dur.

Yukarıda yer alan Kazakistan’daki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “Kazakistan Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri” içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Belçika'daki Türk Konsoloslukları

Türk vatandaşlarının Avrupa'da büyük bir nüfusa sahip olduğu ülkelerden bir tanesi de Belçika'dır. Ortalama 220,000 Türk nüfusunun bulunduğu Belçika'da, aynı zamanda yıl içerisinde bir çok Türk turist ziyaret etmektedir. Belçika’da, 2018 yılı itibarıyla adet T.C yurtdışı temsilciliği kapsamında 2 adet başkonsolosluk bulunmaktadır. Bu konsolosluklar işe şunlardır;

T.C Brüksel Başkonsolosluğu ve T.C Anvers Başkonsolosluğu’dur.

Yukarıda yer alan Belçika’daki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “Belçika Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri” içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Türk Konsoloslukları

Amerika Birleşik Devletleri'nde ortalama 210.000 Türk yaşamaktadır. Bunun yanı sıra ABD'ye her yıl binler Türk turist ziyaret etmektedir. ABD'deki vize, pasaport, resmi evrak işlemleri için de farklı eyaletlerde birçok T.C ABD Başkonsoloslukları yer almaktadır. Bu konsolosluklar;

T.C Boston Başkonsolosluğu, T.C Houston Başkonsolosluğu, Los Angeles Başkonsolosluğu, T.C New York Başkonsolosluğu ve T.C Şikago Başkonsolosluğu’durç

Yukarıda yer alan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “ABD Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri” içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Gürcistan'daki Türk Konsoloslukları

Türkiye'nin sınır komşusu olan Gürcistan'da çok fazla Türk yaşamasa da, her yıl binlerce vatandaşımız Batum üzerinden Gürcistan'a giriş yapmaktadır. Yılın belli dönemlerinde Gürcistan'daki Türk nüfusu neredeyse yüzde %100'e varan artışlar göstermektedir. Bu durumda da birçok kişinin pasaport, vize ya da resmi evrak işleri oldukça önem arz etmektedir. Gürcistan'da 2 adet T.C  Gürcistan yurtdışı temsilciliği bulunmaktadır. Bunlar;

T.C Tiflis Büyükelçiliği ve T.C Batum Başkonsolosluğu'dur.

Yukarıda yer alan Gürcistan’daki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “Gürcistan Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri” içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Ukrayna'daki Türk Konsoloslukları

Türk vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkelerin başında Ukrayna gelmektedir. Ülkemizde her yıl binlerce kişi yaz veya kış sezon fark etmeksizin Ukrayna'nın belli bölgelerine turist olarak gitmektedir. Ülkede bulunan Türk vatandaşlarının vize, pasaport ya da diğer işlemlerinin halledilmesinde görevli başkonsolosluklarda oldukça önemli kurumdadır. Ukrayna'da 2 adet T.C yurtdışı temsilciliği bulunmaktadır. Bunlar;

T.C Kiev Büyükelçiliği ve T.C Odessa Başkonsolosluğu'dur.

Yukarıda yer alan Ukrayna’daki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “Ukrayna Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Kanada'daki Türk Konsoloslukları

Son yıllarda Türkiye ile ilişkileri artan Kanada'da aynı zamanda her geçe gün Türk nüfusu da artmaktadır. Kanada'da bulunan Türklere, vize, pasaport ve diğer işlemlerde destek olunması amacıyla konsolosluk işlemleri gerçekleştirilmektedir. Kanada'da 3 adet T.C yurtduşı temsilciliği bulunmaktadır. Bu temsilcilikler;

T.C Ottova Büyükelçiliği, T.C Toronto Başkonsolosluğu, T.C Montreal Başkonsolosluğu ve T.C Vancouver Başkonsolosluğu'dur.

Yukarıda yer alan Kanada’daki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “Kanada Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri” içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Avustralya'daki Türk Konsoloslukları

Avustralya'da yer alan T.C Büyükelçiliği ve T.C Başkonsoloslukları, ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının, vize ve pasaport işlemleri başta olmak üzere birçok alanda resmi işlemlerinin tamamlanmasında destek olmakla görevlidir. Avustralya'da 1 büyükelçilik ve 2 başkonsolosluk bulunmaktadır. Bu temsilcilikler;

T.C Kanberra Büyükelçiliği, T.C Melburn Başkonsolosluğu ve T.C Sidney Başkonsolosluğu'dur.

Yukarıda yer alan Avustralya’daki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “Avustralya Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri” içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


Rusya'daki Türk Konsoloslukları

Rusya'da yer alan T.C Büyükelçiliği ve T.C Başkonsoloslukları, ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının, vize ve pasaport işlemleri başta olmak üzere birçok alanda resmi işlemlerinin tamamlanmasında destek olmakla görevlidir. Rusya'da 1 büyükelçilik ve 3 başkonsolosluk bulunmaktadır. Bu temsilcilikler;

T.C Kazan Başkonsolosluğu, T.C ST. Petersburg Başkonsolosluğu ve T.C Novorosisk Başkonsolosluğu'dur.

Yukarıda yer alan Rusya’daki Türk Konsoloslukları hakkında bilgi almak için “Rusya Türk Konsoloslukları, Görev Bölgeleri ve İletişim Bilgileri” içeriğini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.