Yunus Emre Kimdir? & Hakkında Bilgi

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP milletvekili seçilen Yunus Emre, uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisine hizmet etmiştir. Yunus Emre'nin hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler için bu içeriğimize göz atabilirsiniz.
Yunus Emre Kimdir? & Hakkında Bilgi

Yunus Emre Biyografisi

Yunus Emre, 1982 İzmit doğumludur. Annesi Şengül Hanım, babası ise Şahin beydir. 2000 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası ilişkiler ve İktisat bölümünde lisans eğitimi almaya başladı ve 2005 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde 2005 ile 2007 yılları arasında tamamladı ve 2007 yılında yine Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde doktorasını yapmıştır. Doktorasını tamamladıktan sonra, İstanbul Kültür Üniversitesinde Siyaset Bilimi derslerini vermeye başlamıştır. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Yunus Emre Biyografisi


Yunus Emre Hayatı

İzmit doğumlu olan Yunus Emre İstanbul’da eğitim hayatını tamamladıktan sonra, 2007 yılında akademisyen olarak, İstanbul Kültür Üniversitesinde ders vermeye başlamıştır. Evli olan Yunus Emre bir kız çocuğu babasıdır. Siyasi hayatına CHP Bakırköy İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaparak başlamıştır. 2018 yılında da CHP Parti Meclis üyesi seçilmiştir. 2018 yılı 24 Haziran seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili seçilmiştir.

Yunus Emre Hayatı


Yunus Emre Kitapları

Doç. Dr. Yunus Emre, Türk siyaset hayatı, karşılaştırmalı siyaset alanlarında birçok denemesi bulunmaktadır. 2013 yılında, CHP Sosyal Demokrasi ve Sol kitabını yazarak ilk kitabının basılmasını sağlamıştır. Başta birikim dergisi olmak üzere birçok dergide, siyasi partiler, sosyal demokrasi, CHP üzerine yazdığı makaleler yayınlanmaya başlamıştır. İlk kitabı İletişim yayınları tarafından basılmıştır. 2014 yılında ise IB Tauris tarafından İngilizce olarak, The Emergence of Social Democracy in Turkey başlığı ile basılmıştır.

Yunus Emre Kitapları


Yunus Emre Siyaset Hayatı

Siyaset hayatına CHP Bakırköy İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı ile başlayan ve sırasıyla İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, CHP Parti Meclisi üyeliği ve CHP İstanbul ikinci bölge milletvekili olarak devam etmektedir. Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği, Sosyal Demokrası Vakfı üyeliği de bulunmaktadır.

Yunus Emre Siyaset Hayatı

Önerilen İçerik;

 CHP Meclis Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.