Yunus Baydar Kimdir? & Hakkında Bilgi

1 Ocak 1976 Yılında Ardahan da dünyaya gelen Yunus Baydar, uzun yıllar Ak Parti'ye hizmetlerde bulunmuştur. Yunus Baydar, hakkında ayrıntılı bilgiyi bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Yunus Baydar Kimdir? & Hakkında Bilgi

Yunus Baydar Biyografisi

1976 yılında Ardahan'ın Yanlızçam Beldesi'nde dünyaya gelen Yunus Baydar, ilkokul ve ortaokul öğrenimini burada geçirmiştir. Lise dönemini ise Bursa'nın Orhanlı Lisesi'nde tamamlayan Baydar, 1993 senesinde Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne girerek mezun olmuştur. 1998 yılına gelindiğinde üniversiteden mezun olan Yunus Baydar, 15 yıl boyunca Ardahan'da serbest veteriner olarak çalışmıştır.

Yunus Baydar


Yunus Baydar Sosyal Yaşamı

Hayatının büyük bir kısmını veteriner olarak geçirdikten sonra siyasete atılan ve bu alanda da dikkat çeken Yunus Baydar, sosyal yaşamını ailesi ile birlikte sürdürmektedir. Evli ve 2'si erkek olmak üzere 3 çocuk sahibi olan Yunus Baydar, aile kurumunun sosyal yaşamda oldukça etkili olduğu konusunda geçmişte yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken bir siyasetçidir.

Yunus Baydar Sosyal Yaşamı


Yunus Baydar Parti Yaşamı

2009 yerel seçimleri geldiğinde Ak Parti merkez ilçe adayı olarak 1. sıradan giriş yapan Yunus Baydar, İl Genel Meclis üyesi seçilmiştir. 2010 yılına gelindiği zaman ise İl Başkanı olarak ataması yapılan Baydar, 2012 senesinde yapılan kongre kapsamında tekrar İl Başkanı olarak tayin edilmiştir. AK Parti teşkilatı içerisinde ve Ardahan bölgesinde aktif bir rol oynayan Yunus Baydar, önemli figürler arasında yer alır.

Yunus Baydar Parti Yaşamı


Yunus Baydar Belediye Başkan Adaylığı

Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde 2019 yerel seçimleri dahilinde kendi partilerinden çıkarmış oldukları belediye başkan adaylarının listelerini söylemesi ile Yunus Baydar, Ardahan Belediye Başkan Adayı olarak parti tarafından aday gösterilmiş oldu. 29 Mart 2019 tarihinde ülke genelinde yapılacak olan yerel seçimler kapsamında belediye başkanlarının belirleneceği günde Ardahan şehri için yarışacak olan adaylardan bir tanesi Yunus Baydar olmuş oldu. Ak Parti teşkilatı içerisinde yer alan Baydar, yerel seçim çalışmaları için gerekli olan öz veriyi göstererek halk ile iç içe bir politika sürdürmekte.

Yunus Baydar Belediye Başkan Adaylığı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.