Yüksel Taşkın Kimdir? & Hakkında Bilgi

Yazar ve aynı zamanda akademisyen olan Yüksel Taşkın, 1972 yılında doğmuştur. Günümüzde Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri arasında yer alan Yüksel Taşkın'ın hayatı hakkında daha fazla bilgi için içeriğimize göz atabilirsiniz.
Yüksel Taşkın Kimdir? & Hakkında Bilgi

Yüksel Taşkın Biyografisi

24.06.2018 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. bölge Milletvekili adayıdır. Yüksel Taşkın 1972 yılında doğmuştur. Aslen Rize/ Pazar ilçesi nüfusuna kayıtlıdır.

Yüksel Taşkın biyografisi


Yüksel Taşkın Eğitim Hayatı

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü okuyan Taşkın, yine aynı bölümde master ve doktora eğitimini yapmıştır. 2002 yılından sonra Marmara Üniversitesi’nde İ.İ.B.F. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde çalışmalarına devam etmiş ve 2009 senesinde doçentlik unvanına hak kazanmıştır. Ardından ABD New York Üniversitesi’nde, Hollanda Uluslararası Modern Dünya’da İslam Çalışmaları Enstitüsü’nün yanı sıra yine ABD Northwestern Üni. ve Buffet Uluslararası ve Karşılaştırmalı Araştırmalar Merkezi gibi yerlerde misafir öğretim görevlisi olarak projelerini gerçekleştirmiştir. TÜSES’te, dış politikanın yanı sıra seçmen analizine kadar birden fazla konuda rapor üretilmesine ciddi katkıları olmuştur. Ayrıca genç nesle yönelik çalışmaları da bulunur ve diğer çalışmalara da koordinatörlük yapmıştır.

Yüksel Taşkın Eğitim Hayatı


Yüksel Taşkın Eserleri;

AKP Devri: Türk Siyaseti, İslamcılık ve Arap Baharı, Siyaseti Anlamak ve Anlamlandırmak adlı eserleri başta olmak üzere siyaset üzerine ele almış olduğu birçok kitap ve makale bulunmaktadır.

  • Türk Siyaseti
  • İslamcılık ve Arap Baharı
  • Siyaseti Anlamak ve Anlamlandırmak

Yüksel Taşkın kitapları 


Yüksel Taşkın Siyasi Hayatı

07.02.2017 tarihinde Barış Bildirisi adlı bildiriye imza atma gerekçesiyle görevinden ihraç edilmiştir. Bu ihraç, Marmara Üniversitesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanlığı görevini ifa ederken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile birlikte ihraç edilen 330 akademisyenden sadece biridir. Siyaset, Milliyetçilik, Muhafazakarlık ve bir çok konuda uzman olan Taşkın, alanındaki aktif çalışmalarına siyasete atılarak devam etmiştir. 2012 İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü'nün AR-GE biriminde kendi isteğiyle, gönüllü bir şekilde çalışmış olup, aynı zamanda Türkiye Sosyal, Ekonomik ve Siyasal Araştırma Vakfı’nın idarecilerinden biri olarak görev yapmaktadır. Şuan halen siyasi hayatına devam etmekte olup CHP Milletvekili adayıdır.

Yüksel Taşkın Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

 CHP Meclis Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.