Protein ve Güç Deposu En İyi 10 Pratik Kahvaltı Önerisi

Bol proteinli kahvaltılar, gününüzün dolu dolu geçmesi için son derece büyük bir önem taşır. İşte kolayca hazırlanabilen protein deposu kahvaltı önerileri.
Protein ve Güç Deposu En İyi 10 Pratik Kahvaltı Önerisi

Güne İyi Başlamak İsteyenler İçin Bol Proteinli Kahvaltı Çeşitleri

Kahvaltı, gününüzün nasıl geçeceğinin ilk belirtisidir. Güne enerjiyle başlamak adına kahvaltı son derece önemli bir husustur. Kahvaltınız bu konuda oldukça donanımlı olmalı. Zira her kahvaltı güne enerjik başlamaya yeterli değildir. Güne enerjik başlangıç için iyi bir kahvaltının içeriği bol proteinli olmalıdır. Gece tamamen boşalan enerji depolarınızı protein kaynaklı bir sabah kahvaltısı ile tekrardan doldurmalısınız. Bunun için sizlere kahvaltınızda bulunması gereken protein kaynağı besinleri sıraladık.

Protein İçeren Kahvaltı Listesi

SıraBesinEtkisiİçerik
1Tarçınlı, Yoğurtlu Fransız TostuEnerji VerirKarbonhidrat
2Akdeniz KahvaltısıKalp Hastalıklarına İyi GelirKarbonhidrat, Protein
3Cevizli Yoğurt KasesiOmega 3 EtkisiOmega 3
4Kivili ve Yoğurtlu Kahvaltı KasesiVitamin TakviyesiVitamin
5Peynirli Sebzeli OmletKemik Gelişimini DesteklerDemir
6Tost ya da SandviçKarbonhidrat TakviyesiKarbonhidrat
7SmoothieMineralVitamin
8Yulaf LapasıVitamin, Mineral, Protein TakviyeVitamin, Mineral
9Ricotta Peyniri ve Şeftalili WaffleKarbonhidrat ve VitaminKarbonhidrat
10Kinoa ile Yoğurt ParfeSindirim Sistemini DesteklerVitamin ve Mineral

Protein İçeren En İyi 10 Kahvaltı Tavsiyesi

İşte en iyi protein deposu kahvaltı önerileri:

1. Tarçınlı, Yoğurtlu Fransız Tostu

Proteinli Kahvaltı Önerileri

Fransız tostu sabahları güne proteinli bir kahvaltı ile başlamak için gerçekten iyi bir tercih olacaktır. Bu kahvaltı sayesinde 28 gr protein alacaksınız ve tüm gün tok kalabileceksiniz.

Protein bakımında zengin olan Fransız tostunun yapımında ilk olarak çırpılmış yumurtaya batırarak bir dilim tam tahıllı ekmeği ıslatın. Yapışmayan bir tavada hafifçe kızarana kadar ekmeğin her iki yanını da pişirin. Aynı zamanda üzerine baharatları ekleyin ve 4/3’ünü yoğurtla kapatabilirsiniz.

2. Akdeniz Kahvaltısı

Proteinli Kahvaltı Önerileri

Diyet yapan okurlarımız için protein bakımından en etkili sabah kahvaltılarından bir tanesi de Akdeniz Kahvaltısıdır. Bu diyet yemeğimiz kanser ve kalp hastalıklarının azaltılmasın etkilidir.

Protein bakımından zengin olan Akdeniz Kahvaltısının yapımında ilk olarak bir tam yumurtayı dört yumurtanın beyazı ile hafifçe çırpın ve tamamen pişinceye kadar yapışmaz bir tavada pişirin. Sonrasında ise bir kap içerisinde bir çay bardağı az yağlı peynir ve birazcık fincan ıspanağı da karıştırıp pişirdiğiniz yumurtanın üzerine ekleyin.

3. Cevizli Yoğurt Kasesi

Proteinli Kahvaltı Önerileri

Ceviz içerisinde oldukça sağlıklı bir oranda Omega-3 bulundurur. Sabah kahvaltılarında tüketilen cevizli yoğurt kasesi, diyet yapan okurlarımızın kesinlikle tüketmesi gereken bir besin türüdür. Sabahları protein alımında oldukça etkili olan cevizli yoğurt kasesinin yapımında sadece 3/4 fincan sade az yağlı ev yoğurdunu 7 tane doğranmış ceviz ve iki çorba kaşığı buğday tohumu ile karıştırın. Doğal tat eklemek için de taze ahududu veya herhangi bir mevsim meyvesi de ekleyebilirsiniz. 250 kalori ve 25 gram protein içerir.

4. Kivili ve Yoğurtlu Kahvaltı Kasesi

Proteinli Kahvaltı Önerileri

Kivinin ve yoğurdun içerisinde bulunan proteinler mükemmel bir denge oluşturmaktadır. Sabahları tüketilen bu besin sayesinde proteini en iyi şekilde vücuda alıp gün içerisinde sağlam ve tok kalabilirsiniz. Kivili ve yoğurtlu bu sağlıklı besini kahvaltıda tüketmek için üç tane kiviyi bir kase ev yoğurdunun içine dilimleyin. İçine buğday tohumu veya chia tohumu da katın ve tadını çıkarın. 276 kalori ve 25 gram protein içeriyor.

5. Peynirli Sebzeli Omlet

Proteinli Kahvaltı Önerileri

Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı yumurta, güne enerjik başlamanız için son derece ideal bir besindir. Sabah kahvaltılarınızda tüketeceğiniz omletinize peynir ve sebze de ekleyip hem muazzam bir lezzete dönüştürebilir hem de vücudunuz için gerekli olan her şeyi alabilirsiniz.

6. Tost ya da Sandviç

Proteinli Kahvaltı Önerileri

Sabahları özellikle tükettiğimiz tost ve sandviçleri tam buğdaylı ekmekle hazırlamaya ne dersiniz. Tam buğday ekmekte bulunan protein ve vitaminlerle beraber içerisine bol miktarlarda proteinli besinler ilave edebilirsiniz. Bu kahvaltılık tam da ağzınıza ve bedeninize sağlık olacak.

7. Smoothie

Proteinli Kahvaltı Önerileri

Süt ya da yoğurtla hazırlanan bir smoothie, protein ihtiyacınız için son derece idealdir. 1.5 litre süt ve yoğurtla hazırlanan bu içeceğin içerisine zevkinize göre takviyeler yapabilirsiniz. Bol vitamin ve yüksek protein ile smoothie, günlük enerjinizi tam olarak dolduracak. Son olarak içerisine yoğurt yerine kefir de koyabilirsiniz.

8. Yulaf Lapası

Proteinli Kahvaltı Önerileri

Yulaf ezmesi bilindiği üzere bir protein ve lif deposudur. Günlük protein ihtiyacınızın büyük bir kısmını alabileceğiniz yulaf lapasını süt ile pişirerek hızlıca hazırlayıp tüketebilirsiniz. Ayrıca 1 avuç badem, fındık, ceviz içi ve yaban mersini ile hem lezzetini hem de besin değerlerini artırabilirsiniz.

9. Ricotta Peyniri ve Şeftalili Waffle

Proteinli Kahvaltı Önerileri

Ricotta peyniri, protein ve kalsiyum kaynağıdır. Zengin içeriğe sahip bu waffle şöyle hazırlanır:

Tam tahıllı waffle’ın üzerine yarım yağlı ve yarım su bardağı ricottayı sürün. Ardından üzerine 1 adet dilimlenmiş şeftali koyun.
Eğer şeftali mevsimi değilse ananas ekleyebilirsiniz.

10. Kinoa ile Yoğurt Parfe

Proteinli Kahvaltı Önerileri

Artık ülkemizde de satılan kinoa, zengin bir protein kaynağıdır. Sabah kahvaltılarınız için oldukça önemli olan bu kionayı pişmiş şekilde yağsız yoğurt, doğranmış elma ve tarçınla birlikte tüketildiğinde gün içerisinde bitmeyen bir enerjiye sahip olacaksınız.

Takviye Edici Protein Ürünleri

Özellikle sporcular için protein desteği oldukça önemlidir. Sabah kahvaltıları ve günlük öğünlerde alınması gereken protein oranları vücut gelişimini hızlandırır. İçeriğimizde yer alan kahvaltılık ürünlerin yanı sıra gerekli olan protein miktarını takviye ürünlerle de temin edebilirsiniz.

En İyi Takviye Edici Protein Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Ronic Ultimate Whey Protein Tozu2000 g10/9.9
2Hardline Whey 3 Matrix Protein Tozu4000 g10/10
3Bigjoy Sports Big whey Classic Whey Protein Tozu3000 g10/9.8
4Optimum Nutrition Gold Standard Whey2000 g10/9.8
5Herbalife Pro-Boost2000 g10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Takviye
Protein Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 5 Takviye Edici Protein Tavsiyesi

Sporcuların kullandığı protein ürünlerini incelemek veya satın almak için aşağıdaki listemize bakabilirsiniz.

1. Ronic Ultimate Whey Protein Tozu

Takviye Edici Protein Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Ronic
Protein Takviyesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Her porsiyonun en az 25 g protein barındıran Ronic Ultimate Whey protein tozu yüksek protein değerinin yanı sıra oldukça düşük yağ ve karbonhidrat sunmaktadır. Özellikle fitness sporcularının sıklıkla tercih ettiği bu ürün Kas oluşumu ve enerji üretilmesi için kullanılan bir üründür. Uzun süreli kullanımda Ronic Whey protein tozu ihtiyacınız olan protein takviyesini vücudunuz için sağlayacaktır.

2. Hardline Whey 3 Matrix Protein Tozu

Takviye Edici Protein Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Hardline
Protein Takviyesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Yenilenen formülüyle dikkat çeken Hardline Whey 3 Matric içerisinde porsiyon başına 24.1 gram protein takviyesi sunmaktadır. Ayrıca bu ürünün içerisinde kreatin ve b6 vitamini barındırmaktadır. Sporcular için ve protein takviyesine ihtiyaç duyanlar için önerdiğimiz bu ürün düşük yağ ve karbonhidrat oranıyla sağlıklı bir takviye olduğunu gösteriyor.

3. Bigjoy Sports Big whey Classic Whey Protein Tozu

Takviye Edici Protein Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Bigjoy
Protein Takviyesi
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerdiği enzimler sayesinde emilimi arttıran ve porsiyon başı alınana protein miktarını en üste çıkaran bu ürün içerisinde BCAA ve glutamin barındırmaktadır. İçerdiği aminoasit sayesinde kısa sürede yıpranmış kasları destekleyen Bigjoy protein tozu bu sayede kısa sürde kasları tamir ederek güçlenmesini ve gelişmesini sağlar. Bigjoy protein tozunun muz, çilek ve çikolata aromalı çeşitleri bulunmaktadır.

4. Optimum Nutrition Gold Standard Whey Protein Tozu

Takviye Edici Protein Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Optimum
Protein Takviyesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Günlük protein alımı ve enerji üretiminde en yüksek sonuç veren protein tozlarından biri olan Optimum Gold Protein Tozu kasların güçlenmesini ve yeniden oluşumunu hızlandırır. Fitness koçlarının önerdiği bu ürün gün içerisinde bir veya iki ölçek alınarak vücudumuzun ihtiyacı olan protein oranını fazlasıyla karşılamaktadır.

5. Herbalife Pro-Boost Yüksek Proteinli İçecek Tozu

Takviye Edici Protein Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Herbalife
Protein Takviyesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Kilo almak veya kilo vermek isteyenlerin en çok tercih ettiği marka olan Herbalife sağlık dolu doğal karışımları ile dikkat çekiyor. Protein tozu olarak bizlere sunduğu bu ürünün içerisinde de yine doğal bileşenlerden oluşan bezelye ve süt proteinleri yer alıyor. Günlük protein alımını dengeleyen ve takviye eden bu ürünün her bir ölçeğinde 5 gram protein desteği vardır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.