Yüksek Çözünürlükteki Kameralar Yaygınlaşıyor

Sokaklarda, işyerlerinde bizleri izleyen güvenlik kameralarının çözünürlükleri artıyor. İşte Çözünürlüğü yüksek olan Kapalı devre Televizyonları (CCTV) kameralarının özellikleri ve kullanım oranları.
Yüksek Çözünürlükteki  Kameralar Yaygınlaşıyor

Hırsızlık olaylarının, işlenilen suçların önüne geçebilmek ve bu kişileri yakalamamızda en etkili yol olan güvenlik kameralarının çözünürlükleri artıyor. Eskiye göre çözünürlüğü daha yüksek olan bu kameralarla artık kolaylıkla suçlular belirlenecek. Kamera çözünürlüğü kadar kameranın bulunduğu alan da önemlidir. Kameranızı  geniş alanı gösterebilecek bir konuma yerleştirin böylelikle daha da fayda sağlayacaktır. Sürekli güvenlik kameranızı kontrol etmeli arıza durumlarında yetkili servisinizi çağırmalısınız.

CCTV Kameraların Analog Kameradan Farkları

  1. Öncelikle CCTV  kameralarının çözünürlükleri analog makinelere göre daha yüksek. Böylelikle insanların yüzlerini detaylı gösteriyor,hatta arabaların plakalarını kolaylıkla okuyabiliyor.
  2. Analog ve CCTV arasındaki fiyat farkı oldukça fazla. Evet gördükleri işlev aynı olmasına rağmen dayanıklıkları, özellikleri CCTV kameraların fazladır.
  3. CCVT kameralarında ışığı enerjiye dönüştüren sensör mevcuttur. Böylelikle düşük ışıkta da netlik oranı oldukça iyidir analog gibi geceleyin netliği aşırı derecede bozulmuyor.
  4. Görünüm, geniş açı olarak CCTV son teknoloji ürünleri analog'dan oldukça farklıdır.

Dikkat edilmesi gerekiyor, her şeyde olduğu gibi güvenlik kameralarında sahteleri üretilmekte ve böylelikle ucuz fiyata satılmaktadır. Bu kameralarda sahte sensörler kullanılmaktadır. Bu kameraların dayanıklı olması ve kaliteli olması pek mümkün değildir.

CCTV Güvenlik Kameraları Yaygınlaşıyor

Kapalı devre televizyonu (CCTV) geçtiğimiz yıllarda hızlı bir şekilde yaygınlaştı ve analogdan dijitale geçildi. Günümüzde CCTV kameralarının büyük bir çoğunluğu gigapixel çözünürlüğünde kaliteli kayıtlar yapabiliyorlar. Böylelikle suçluları tanıma ve yakalama oranlarında da artış sağlayacaktır.

Ancak sivillerin özgürlüğü üzerinde de bir tehdit oluşturabiliyor. Sokakta yaptığınız her şey kayıt altında olduğunu düşünmekte pek iyi sayılmıyor. Bu güvenlik kameraları bana yıllar önce okuduğum, George Orwell’in  1984 kitabını hatırlattı. Bu böceklerle yani Orwell’in tabiri ile "Büyük Birader" ile bizler izleneceğiz ve daha iyi bizleri kıskacının altına alacaklar. Evet, bunlar suçluları yakalamada oldukça etkili ve güzel bir yöntem olacak ancak bu özelliğin özgürlüğü kısıtlayıcı alanlarda kullanılması hepimizin yakalanmasını ve suçlu muamelesini görmemizi sağlayacaktır.

Birileri Bizi Gözetliyor

güvenlik izleme noktası

İngiltere’de Oldukça Yaygın

İngiltere, kişi başına düşen CCTV kamera sayında dünyada birinci. Öyle ki 2012 itibariyle ortalama bir insanın görüntüsü bu kameralar tarafından günde 300 kez kaydediliyor. İngiltere’de 1.85 milyon CCTV kamera var ve bunların 129.000’ni yüksek çözünürlük özelliğine sahip. Bu kameraların fiyatları bin tl'den başlıyor.  2016 Yılında HD kameralarının sayısı 3.7 milyona çıkarılacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.