Yücel Yılmaz Kimdir? & Hakkında Bilgi

1975 Yılında Almanya da dünyaya gelen Yücel Yılmaz, uzun yıllar Ak Parti'ye hizmet etmektedir. Yücel Yılmaz hakkında ayrıntılı bilgiyi içeriğimizde bulabilirsiniz.
Yücel Yılmaz Kimdir? & Hakkında Bilgi

Yücel Yılmaz Biyografisi

1975 yılında Almanya'da dünyaya gelmiş olan Yücel Yılmaz, henüz ilkokul çağlarındayken Türkiye'ye ailesiyle birlikte geri dönmüş ve Balıkesir ilinde yaşamaya başlamıştır. Aynı zamanda Yücel Yılmaz, Ak Parti meclis üyeleri arasında da yer almaktadır. Askerliğini Bandırma'da Asteğmen olarak tamamlamıştır.

Yücel Yılmaz Biyografisi


Yücel Yılmaz'ın Eğitim Hayatı

İlkokulu Balıkesir'de bir devlet okulunda okuyan Yücel Yılmaz, ortaokul ve liseyi yine Balıkesir'de bir kolejde okuyarak tamamlamıştır. Lisans hayatına ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde İngilizce öğretmenliğiyle devam etmiştir ve İngilizce öğretmeni olarak mezun olmuştur. Üniversitede okuduğu dönemlerde, Öğrenci Senatosu Başkanlığı yapmıştır ve Düşünce Peteği topluluğunun kurucusu ve yöneticisi olmuştur.

Yücel Yılmaz'ın Eğitim Hayatı


Yücel Yılmaz'ın İş Hayatı

Lisans hayatını tamamladıktan sonra resmi olarak İngilizce öğretmenliğine başlayıncaya kadarki dönemde bir firmada ithalat ve ihracat sorumlusu olarak birkaç yıl boyunca çalışmıştır. Sonraki 9 yıl boyunca da resmi olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda İngilizce öğretmenliği mesleğini icra etmiştir. Sonrasında ise Yabancı Dil Okullarını kurarak bu okulların yöneticisi olmuştur. Dil okulları yönetimi eğitimini Kanada'da alan Yücel Yılmaz, İngiltere'de de öğretmen gelişim eğitimini alarak bu yabancı dil okullarını kurmaya yönelmiştir. İş hayatının başka bir kısmında da dernek ve ticari odalarda yönetici, yardımcı ya da kurucu olarak rol alan Yücel Yılmaz, Ticaret Odası Başkanlığını ve diğer derneklere olan üyeliklerini siyasete tamamen atılınca bırakma kararı almıştır.

Yücel Yılmaz'ın İş Hayatı


Yücel Yılmaz'ın Siyasete Başlama Hikayesi

Yücel Yılmaz, 2014 yılında yapılan yerel seçimleri kazandığından beri Balıkesir Karesi Belediye Başkanlığını yapmaktadır. Bu süreçten öncesinde uzun seneler boyunca Balıkesir Ticaret Odasında meclis üyeliği ve meclis başkanlığı yapmıştır. Ancak 2014 yılında açıklanan seçim sonuçlarından sonra seçimi kazandığını öğrendiği an Balıkesir Karesi halkına daha da faydalı olabilmek için Balıkesir Ticaret odasındaki başkanlığını ve diğer kurmuş ya da katılmış olduğu derneklerdeki unvanlarını bırakmıştır.

Yücel Yılmaz'ın Siyasete Başlama Hikayesi

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.