YTD Ne Demek? Borsada YTD Nedir?

YTD, "Yatırım tavsiye değildir" anlamına gelir. Borsayla ilgilenen insanların sıkça karşılaştığı ytd kısaltmasının başlıklarını yazımızda inceledik. İşte ytd hakkında tüm bilgiler;
YTD Ne Demek? Borsada YTD Nedir?

YTD Nedir?

YTD Borsada kullanılmaktadır. Yatırım tavsiyesi değildir cümlesinin kısaltılmış halidir. Bu cümlenin baş harflerinden oluşturulan YTD borsada sıkça duyabileceğiniz bir kelimedir. Bu kısaltma kendi fikrini düşünen insanlara bir şey katmaya çalışan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Ben böyle düşünüyorum, isterseniz yapın isterseniz yapmayın gibi düşünebilirsiniz.

YTD açıklamasının hukuki açıdan ne derece önem taşıdığı henüz bilinmiyor. Önerilerde bulunan kişilerin fikirlerinin sonuna YTD kısaltmasını kullanması riski biraz da olsun azaltıyor fakat her zaman olası sonuçları göz önünde bulundurmakta fayda vardır. Bu yüzden bir fikir sunarken legal yollardan anlatmakta fayda vardır. 

YTD Ne Demek


YTD'nin Diğer Açılımı

YTD'nin bir diğer açılımı daha vardır. Bu da "year to date"dir. Year to date ifadesinin Türkçe anlamı "sene başından beri" demektir. İçerisinde bulunduğumuz yılın başından sonundan günümüze kadar uzanan süreye YTD denilmektedir. YTD'nin ne anlamda söylendiğini cümle içerisinde kulllanıldığında daha rahat anlayabilirsiniz. 


Borsa'da YTD Ne Demek?

Borsa veya döviz konularında fikirlerini sunan uzman kişiler hukuki bir sorun yaşamamak adına beyanlarının sonunda "YTD" kısaltmasını kullanmaktadır. Bu şekilde fikirlerinin kendilerine ait olduğunu söyleyerek, okuyucuların bu fikre dayanarak uygulamaya geçmesinin sonucunda uğrayacakları zararlardan sorumlu olmak istemezler.


Borsa Ne Demek?

Günümüzde binlerce insan borsa üzerinden para kazanmaktadır. Borsa'da kazanma şansınızın olduğu kadar kaybetme şansınız da çok yüksektir. Doğru yerlere yatırım yaparak parasını iki üç katına veya daha fazla katına çıkarabilen birçok insan mevcuttur. İlk olarak borsayı uzun süreler takip etmeli ve araştırma yapmalısınız. Borsaya girecek kişiler elindeki tüm parayı borsaya yatırmamalı, ihtiyacının fazlasını yatırmalıdır.


Instagram, Twitter, Tiktok, Youtube YTD Ne Demek?

Başka amaçlar için de kullanılan YTD sadece borsayı ilgilendirmemektedir. Sosyal medyada da sıkça duyabileceğiniz YTD kısaltması zeki ve dahice düşünülmüş planlar için de kullanılır. Örneğin bir ürünü bambaşka yollarla daha ucuza almanın yolunu gösteren birisi size tavsiye veriyor, uygulayıp uygulamamayı size bırakıyordur. YTD kelimesi birçok alanda farklı örneklerle anlatılabilir. Sadece borsaya özgü bir kelime değildir fakat en sık borsada kullanılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.