Yozgat' ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Bu küçük mütevazi, güzel şehirde gezilip görülmesi gereken yerleri sizler için derledik.
Yozgat' ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Günümüzde son yıllarda büyük gelişim gösteren Yozgat' ın kendine has güzel bir şehir olma yolunda ilerlemesi hala sürmekte. Gidilip görülmesi, gezilmesi gereken güzel tarihi mekanları da bulunakta. Yozgat' ta nereler gezilmeli? Mutlaka görülmesi gereken yerlerini sizler için araştırdık.
 

yozgat-saat-kulesi.jpg

Yozgat Saat Kulesi

Kule 1897 yılında yaptırılmıştır. Yozgatlı Şakir usta tarafından inşa edilmiştir. Saat kulesi kare prizma şeklindedir. En üst kısmında çan şeklinde külah vardır. Her yarım saat ve tam saatte çalışır. Saat kulesi Yozgatın merkezinde yükselmektedir. Kulenin bir de kemerli bir kapısı vardır. Kulenin en üst bölümü kulenin etrafını saran balkondan oluşur.
 

capanoglu-cami.jpg

Çapanoğlu Cami

Çapanoğlu cami Yozgat' ın en büyük camisidir. Çapanoğlullarının Yozgat' ta yaptırdıkları camidir. Adı da buradan gelmektedir. Cami çok görkemli olup, dışındaki süslemeleriyle ve işlemeleriyle dikkat çeker. Şehrin her yerinden görünen cami Yozgat' ta ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesidir.
 

camlik-milli-parki-.jpg

Çamlık Milli Parkı

Türkiye' nin ilk milli parkı ünvanına sahip Çamlık parkı Yozgat' ta bulunmaktadır. Milli parkın bir özelliği doğal bir hayvanat bahçesi konumunda olması. Parkta çok çeşitli hayvanları görmek mümkün. Parkta ayrıca çok sayıda, suyu buz gibi akan çeşmeler bulunmakta. Bu park Yozgatlılar için çok değerli ve önemli bir yere sahip. Ayrıca doğal güzelliğiyle de insanı büyülemeye yetiyor.
 

buyuk-nefes-antik-kenti.jpg

Büyük Nefes Antik Kenti

Yozgat' ta Haydarbeyli köyü üerinde bulunan bu antik kent, Bizans döneminde Trokmilerin başkenti olarak bilinirdi. Günümüzde hala burada kazı çalışmaları devam etmektedir.
 

ceska-yer-alti-sehri.jpg

Çeşka Yer Altı Şehri

Yozgat Kirazlı'da bulunur. Bir yer altı şehridir. Çok yüksek bir tepeye kurulmuştur. Roma ve Bizans döneminden kalan tarihi eserleri görmek mümkün.
 

nizamoglu-evi.jpg

Nizamoğlu Evi

Yozgat merkezde İstanbulluoğlu mahallesinde bulunmaktadır. Bu müzede 400 civarında eser bulunmakta ve sergilenmektedir.
 

arkeoloji-muzesi-001.jpg

Arkeoloji Müzesi

Yozgat'ta yapılan kazı çalışmalarından ortaya çıkan tarihi eserlerin saklandığı ve sergilendiği müzedir. Atatürk Yozgat' a geldiğinde burada kalmıştır.
 

karabiyik-koprusu.jpg

Karabıyık Köprüsü

Bu köprü Yavuz Sultan Selim Tarafından yaptırılmıştır. 60 cm yüksekliğinde olup beyaz taşlarla örülüdür.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.