Youtube, TV'yi Yok Ediyor!

Yaklaşık 10 yıllık bir maziye sahip olan Youtube televizyon izleme oranlarını düşürdü. Yapılan araştırmalar insanların tablet ve akıllı telefon vasıtalarıyla da Youtube'ye yöneliminin çok arttığını ispalıyor. İşte, detaylar...
Youtube, TV'yi Yok Ediyor!

İnternet kullanıcılarının değişilmez video izleme sitesi Youtube şu anda Amerika’da bütün televizyon kanallarının izlenme rekorlarını alt üst etti. Yapılan açıklamaya göre ABD’de 18 ila 50 yaş arasındaki vatandaşlar televizyon izlemeye nazaran Youtube’den faydalanıyorlar. Onlarca yıl önce keşfedilen TV’nin yaklaşık 9-10 yıllık mazisi olan Youtube’ye yenik düşmesi bazı kesimler tarafından şaşkınlıkla karşılanıyor.

 

mobilden-video-izleme-artti.jpg

Youtube'ye Mobil Giriş de Arttı

Bildiğiniz gibi Google şirketi Youtube’nin de sahibidir. Şirketten yapılan açıklama Youtube’nin kullanılma oranının yaklaşık iki üç kat arttığı yönünde. Ayrıca son yıllarda internet kullanıcıların Youtube’den istifade ettiği zamanın hayli arttığı da belirtiliyor. Üstelik siteye mobil ağlarla giriş yapma oranlarının da son yıllarda iki misli arttığı kaydediliyor.

elveda-televizyon.jpg

Güle Güle TV

Ortaya çıkan istatistiki veriler videoların yaşamımıza nasıl yerleştiğini açıkça ortaya koymakla birlikte, artık televizyonların eski önemini kaybettiğini gösteriyor. Önceleri saatlerce televizyon karşısında bekleyenler şu anda Youtube’de uzun zamanlar geçiriyor. Bilgisayarlar, tabletler, akıllı telefonlar insanları izleyecekleri her şeye kolayca ulaştırabildiğinden bu durum ortaya çıkıyor. İnsanlar da izlemek istedikleri her şeye Youtube sitesine girmekle ulaşabileceğini biliyor.

tablet-kullanimi-artti.jpg

Televizyonsuz Bir Nesil Geliyor

Günümüzde ailelerin çoğu çocuklarına tablet veya akıllı telefon alıyor. Çocukların bu cihazlara aşırı bağlanması onları televizyondan tamamen uzaklaştırıyor. Hizmetler ve teknoloji ilerledikçe, akıllı telefonların işlevselliği arttırıldıkça orta yaş kısmının da televizyon eğiliminde gözle görülür azalma hissediliyor. Araştırmalar günlük 5-6 saatini internette geçirenlerin bu zamanın yaklaşık 1-1,5 saatini video izleyerek geçirdiğini ortaya koyuyor. Youtube’ye her geçen gün rağbetin artması şirkete reklam vermek isteyen firmaları da çoğaltıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.