YouTube Canlı Oyun Yayını Sektörüne Giriyor

Youtube canlı kanal yayınlarının ardından şimdi de canlı oyun yayını sektörüne giriyor.
YouTube Canlı Oyun Yayını Sektörüne Giriyor

Online oyun platformunda dünyada popüler hale gelen canlı oyun yayınları, gitgide artmaya başladı. Bu alanda kendini ön plana çıkarmış olan Twitch, sayısız ülkede yayın yapıyor. Ancak oyun platformunda oyunlarla ilgili her türlü detaylı bilgiler konusunda Youtube, tam bir ansiklopedik kaynak özelliği gösteriyor. Oyunların nasıl oynandığı, oyunlarda karşılaşılan hatalar, oyunların içeriği, çözümlenemeyen bölümler gibi birçok bilgiye buradan ulaşılabiliyor.

gaming-001.jpg

Youtube İlk Somut Adımını Attı

Youtube, oyun konusunda uçsuz bucaksız kaynaklarıyla oyun severlerin en çok yararlandığı site konumunda. Oyun verileriyle ilgili tüm kaynaklarını tek bir çatı altında toplayıp, bu işi daha da büyüterek dünyada popüler hale gelen canlı oyun yayın uygulamasına geçme kararı aldı. Youtube konuyla ilgili ilk somut adımını gaming.youtube.com adresini açarak attı. Şimdilik sadece İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma sunulacak olan canlı oyun yayınları, kısa zamanda diğer ülkelerin kullanımına da açılması bekleniyor.

gaming-002.jpg

Her Oyun İçin Özel Kanal

Oyun platformunda devrim niteliğinde bir kararla canlı oyun yayını sektörüne giren Youtube büyük ses getireceğe benziyor. Youtube, bu canlı oyun yayınlarını kategori halinde sunacak. Böylece bünyesinde 25 bin oyuna yer verecek olan Youtube’da hem yayıncılar, hem de takipçiler istediği oyunun kendine özel kanalından takip edebilecek. Bu canlı oyun yayını özelliği Youtube’un hem sitesinden hem de akıllı telefonların iOS ve Android uygulamalarından takip edilebilecek. Oyun severlerin sıklıkla yararlandığı Youtube uzmanlara göre, kendisini kısa zamanda canlı oyun yayını platformunda kanıtlayacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.