Youtube 4K Videolarda Değişikliğe Gitti

4K video desteği sunan Youtube videoların eleştirilen veri boyutlarında değişikliğe gitti.
Youtube 4K Videolarda Değişikliğe Gitti

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kaliteli görsel sunan cihazlar da hayatımıza girdi. Bunlardan son olarak en fazla görüntü kalitesini sunan teknoloji ise 4K oldu.

Artık cep telefonlarıyla dahi 4K videolar çekebiliyoruz ve bunları online olarak Youtube kanalımıza yükleyebiliyoruz. Ancak izleyiciler 4K videoların harcadığı veri bakımından eleştirilerde bulunmuştu. Çok fazla veri tüketen 4K videoların yavaş yüklenmesi de bu eleştiriler arasındaydı.

Bu konudaki eleştirileri dinleyen Google, 4K videolarla ilgili yeni bir düzenleme getirdi. Videoların yüklenmesinin internet hızıyla alakalı olduğunu belirten yetkililer bundan sonra 4K videoların daha düşük veriler ile çalışacağını duyurdu.

Youtube 4K

Kullanıcıları tarafından adeta eleştiri yağmuruna tutulan 4K videolarda format değişikliğinde çözüm bulundu. Youtube 4K videolarda artık VP9 formatından yeni format VP10’a geçiş yapacak. Değiştirilen bu formatla H.264 formatında, aynı görüntü kalitesine sahip daha düşük boyutlu videolar gelecek. Böylece kullanıcılar artık büyük boyutlardan dolayı şikayet etmeyecek.

VP10 formatı sadece veri boyutlarını düşürmekle kalmayacak aynı zamanda daha iyi renkler ve doygun görüntüleri kullanıcılara sunacak.

Youtube’un yeni formatının yayılması ise çok zor olduğu belirtildi. Bu nedenle daha fazla görüntü kalitesi sunan ve daha az veri harcayan yeni 4K videolara geçiş biraz zaman alacak. Konuşulan teknolojinin 2016 yılının sonlarına doğru tam anlamıyla kullanıma hazır olacağı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.