Yılmaz Tezcan Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Milletvekili olan Yılmaz Tezcan, 1968 yılında Mersin-Silifke’de doğmuştur. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Hatice’dir.
Yılmaz Tezcan Kimdir

Yılmaz Tezcan’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1991 yılında  Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra mecburi hizmetini, T.C.Adalet Bakanlığı Kahramanmaraş E-Tipi Kapalı Cezaevi Tabibliğinde yerine getirmiştir. 1997 yılında ise T.C.Sağlık Bakanlığı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniğinde uzmanlığını almıştır. 1998 yılında Mersin Devlet Hastanesi Onkoloji Kliniği Kurucusu olarak önemli bir rol üstlenmiştir. Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmıştır.  Aynı zamanda Mersin Devlet Hastanesi Onkoloji-Radyoterapi Kliniği Kurucusudur. 2014 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı görevine getirilmiştir. Yurt dışı ve yurt içi yayınlanmış çeşitli yayın, sözel ve poster bildirileri var.

Yılmaz Tezcan,  25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Mersin Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Tezcan, evli ve 3 çocuk babasıdır.  

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.