Yılmaz Özdil Kimdir

Gazeteci, yazar Yılmaz Özdil, 1965 yılında İzmir’de dünyaya geldi.
Yılmaz Özdil Kimdir

Yılmaz Özdil Biyografisi

Veli Özdil ve Nadide Özdil’in evladı olarak dünyaya gelen Yılmaz Özdil, ilk ve ortaokuldan sonra İzmir Atatürk Lisesi’ne gitti. Liseden mezun olduktan sonra lisans eğitimini almak için Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik Bölümü’ne kayıt oldu.

Yılmaz Özdil’in Kariyeri

Üniversite başladığı zamanlarda aynı zamanda gazetecilik mesleğine de başlangıç yaptı ve Yeni Asır Gazetesi’nde muhabir oldu. Bu süre içerisinde üniversite eğitimini de bitirdi. Bir dönem Yeni Asır Gazetesi’nde yayın yönetmeni oldu.

1994 yılında ise Türkiye’nin önemli gazetelerinden Milliyet’e transfer oldu ve burada yazı işlerinde yer aldı. Sadece bir sene burada çalıştı ve 1995 yılında Sabah Gazetesi’ne transfer olarak yazı işleri görevine burada devam etti. 4 yıl süresince Sabah Gazetesi’nde çalıştı ve 1999 yılında Star Gazetesi’nin kuruluşunda yer aldı. Bir yıl burada çalıştıktan sonra Sabah Gazetesi’ne geri döndü.

2007 yılına kadar burada çalıştı ve sonrasında Hürriyet Gazetesi’ne transfer oldu. Gazetecilik mesleğinin yanı sıra televizyon alanında da çalıştı ve 2008 yılında Uğur Dündar’ın sunduğu Star Ana Haber bülteninin yayın yönetmenliğini yaptı.

yılmaz özdil gazeteci

Yazdığı yazı gazetede yayınlanmayınca Hürriyet GAzetesi’nden 2014 yılında ayrıldı ve kısa süre sonra Sözcü Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaya devam etti. Halen de Sözcü Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır

Yilmaz Özdil, yazılarında sivri dili aşırı şekilde kullanmaktadır.

Yılmaz Özdil, 1989 yılında Hülya Özdil ile evlendi ve Pelin adında kız çocuğu oldu.

Yılmaz Özdil’in Kitapları

  • 2011 - İsim, Şehir, Hayvan
  • 2012 - İsim, Şehir, Bitki
  • 2013 - Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda
  • 2014 - İsim, Şehir Artist
  • 2015 - Beraber Yürüttük Biz Bu Yollarda
  • 2016- Adam

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.