Yılmaz Güney Filmleri - IMDb Puanına Göre En İyi Yılmaz Güney Filmleri

Türk sinemasının vazgeçilmez ismi Yılmaz Güney'in en iyi filmlerini listeledik. Sayısız ödül ve başarıya imza atmış ünlü yönetmen, oyuncu ve senarist Yılmaz Güney'in IMDb puanına göre en iyi filmleri listemizde...
Yılmaz Güney Filmleri - IMDb Puanına Göre En İyi Yılmaz Güney Filmleri

IMDb Puanına Göre En İyi Yılmaz Güney Filmleri

Bu listede tüm zamanların en iyi Yılmaz Güney filmlerini spoiler içermeden bir araya getirdik. Listemizde yer alan en güzel Yılmaz Güney filmlerini IMDb puanlarına göre sıralıyoruz.

Yılmaz Güney Filmleri;

30. Yarın Son Gündür (1971) IMDb: 6.1

Yılmaz Güney Filmleri

Sürgünden yeni dönen bir adamın hikayesini konu eden “Yarın Son Gündür” filmi, 1971 yılında beyazperdeye aktarılmıştır. Filmin ana karakteri Kara Çocuk, beladan uzak sevgilisiyle güzel bir hayat yaşamak istemektedir. Her ne kadar bunların hayalini kursa da Arslan Avcısı lakaplı ünlü kaçakçı Yakup, Kara Çocuğun peşindedir. Kara Çocuğun yeniden belaya bulaşmasını isteyen Yakup bunu başarabilecek mi? Filmin başrollerinde Yılmaz Güney, Bilal İnci, Erol Taş, Fatma Girik ve Feridun Çölgeçen rol almaktadır. Filmin yönetmenliği Yılmaz Güney tarafından gerçekleştirilmiştir.

Tür: Dram, Suç

Yönetmen: Yılmaz Güney

Oyuncular: Nükhet Egeli, Fatma Girik, Yılmaz Güney

Yarın Son Gündür Benzeri Filmler;

  • Duvar (1983) IMDb: 8.1
  • Umut (1970) IMDb: 8.2
  • Arkadas (1974) IMDb: 7.2

29. Belanın Yedi Türlüsü (1969) IMDb: 6.1

Yılmaz Güney Filmleri

Yönetmenliğini Nuri Ergün’ün üstlendiği “Belanın Yedi Türlüsü” filmi 1969 yılında beyazperdeye aktarılmıştır. Başrollerinde Yılmaz Güney “Zaza”, Feri Cansel “Ceni”, Şeref Gürsoy “Şehmuz’un Arkadaşı” ve Mine Soley “Matruşka” karakterini canlandırmaktadır. Filmin konusu; babası öldürülen Zaza Şeyhmus’un intikamını anlatmaktadır. İstanbul ’un gece hayatından oldukça hızlı ve belalı bir adam olan Zaza Şeyhmus, emniyet müdürü babası tarafından şehirden gönderilmektedir. Görevini tam anlamıyla gerçekleştirmekten asla vazgeçmeyen emniyet müdür baba, İstanbul’un pavyonları, kumarhaneleri, genelevleri ve uyuşturucu ticaretine düzenli baskınlar düzenlemektedir. Durumdan rahatsız olan bazı yeraltı mafyaları emniyet müdürünü ortadan kaldıracaktır. Bir gün gazetede ölüm haberiyle yıkılan Şeyhmus, İstanbul’a yeniden dönerek bu acının intikamını kovalayacaktır.

Tür: Dram, Polisiye

Yönetmen: Nuri Ergün

Oyuncular: lmaz Güney, Feri Cansel, Mine Soley

Belanın Yedi Türlüsü Benzeri Filmler;

  • Zavallilar (1975) IMDb: 7.1
  • Agit (1972) IMDb: 7.3
  • Vurguncular (1971) IMDb: 6.3

28. Çirkin ve Cesur (1971) IMDb: 6.1

Yılmaz Güney Filmleri

Zorluk ve sefalet içerisinde yaşamını sürdürmekte olan köy halkı, türlü türlü sıkıntılarla mücadele etmeye çalışmaktadır. Her şeyin üzerine birde köy ağasının yaptığı baskılar köylüyü iyice çilden çıkartmıştır. Ansızın köyde beliren “Yabancı” lakaplı bir genç, köylünün tüm sıkıntılarının savaşçısı olacaktır. “Çirkin ve Cesur” filminin yönetmen koltuğunda Nazmi Özer yer alırken filmin başrollerini Yılmaz Güney, Sevgi Can, Birtane Güngör ve Nevin Nuray paylaşmaktadır.

Tür: Dram, Aksiyon

Yönetmen: Nazmi Özer

Oyuncular: Yılmaz Güney, Hayati Hamzaoglu, Piraye Uzun

Çirkin ve Cesur Benzeri Filmler;

  • Aci (1971) IMDb: 6.3
  • Sahtekar (1972) IMDb: 6.8
  • At avrat silah (1966) IMDb: 6.5

27. Son Kızgın Adam (1970) IMDb: 6.2

Yılmaz Güney Filmleri

Kirli hayatların içerisine konu olmuş Yılmaz, bir soygun sırasında polis tarafından basılmaktadır. Çaldığı tüm parayı bir yere saklayarak kayıplara karışan Yılmaz, hiç bilmediği bir köye sığınacaktır. Kapısını çaldığı köy halkından Selma, Yılmaz’ın gönlünü kazanmayı başaracaktır. Selma’ya aşık olan baş karakterimiz kısa süre içerisinde beraber yaşamaya başlayacaktır. Ailesinin aynı zorlukları yaşamasını istemeyen Yılmaz yeniden İstanbul’a gitmeye karar verecektir. Bunun haberini kısa süre içerisinde alan Orhan ve yandaşları, Selma ve oğlu Ömer’i kaçıracaktır. Aynı zamanda polis tarafından enselenen yılmaz cezaevine düşecektir. “Son Kızgın Adam” filminin yönetmenliğini Zafer Davutoğlu gerçekleştirirken filmin başrollerini Yılmaz Güney, Eva Bender, Sevgi Can, Ömer Dönmez ve Münir Özkul paylaşmaktadır.

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen: Zafer Davutoğlu

Oyuncular: Yılmaz Güney, Sevgi Can, Eva Bender

Son Kızgın Adam Benzeri Filmler;

  • Arkadas (1974) IMDb: 7.2
  • Şeytan Kayaları (1970) IMDb: 6.6
  • Hudutlarin Kanunu (1966) IMDb: 7.0

26. İmzam Kanla Yazılır (1970) IMDb: 6.2

Yılmaz Güney Filmleri

Mehmet Aslan yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan “İmzam Kanla Yazılır” filmi, dönemin en iyi dram temalı yapımları arasında gösterilmektedir. Kasa hırsızlığıyla ünlenmiş Yılmaz, cezaevinden Kayseri’ye sürgüne gönderilmektedir. Tüm belalı yaşamından arınarak yeni bir hayata başlayan kahramanımız, Kayserispor antrenörünün kızına gönlünü kaptıracaktır. Yılmaz kızı babasından istemeye çekindiği için bir oyun kuracaktır. Kayserispor şampiyonluk maçını alırsa kızı babasından alacağına ant içmektedir. Tam maçın başladığı sırada umulmadık bir durumla her şey tepetakla olacaktır. “İmzam Kanla Yazılır” filminin başrollerinde Yılmaz Güney, Nil Armay, Nükhet Egeli, Sırrı Elitaş ve İhsan Gedik rol almaktadır.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Mehmet Aslan

Oyuncular: Yılmaz Güney, Nükhet Egeli, Hayati Hamzaoglu

İmzam Kanla Yazılır Benzeri Filmler;

  • Arkadas (1974) IMDb: 7.2
  • Piyade Osman (1970) IMDb: 5.6
  • Umutsuzlar (1971) IMDb: 7.2

25. Vurguncular (1971) IMDb: 6.2

Yılmaz Güney Filmleri

Yılmaz Güney’in yönetmenliğini, senaristliğini ve başrol oyunculuğunu gerçekleştirdiği   Vurguncu” filmi, 1971 yılında beyazperdeye aktarılmıştır. Dönemin en sevilen dram ve polisiye filmleri arasında gösterilen yapım, izleyiciden tam not almayı başarmıştır. Filmin başrollerinde Yılmaz Güney, Nazan Şoray, Fikret Hakan, Orhan Günşiyar ve Muzaffer Şoray rol almaktadır. Filmin konusu; iki büyük vurguncunun yapmış olduğu büyük soygunun hikayesini ele almaktadır. Kont ve Cesi ikilisi büyük bir mücevheri çalmayı başarmıştır. Aynı mücevherin peşinde olan yeraltı dünyasının ünlü isimleri bu durumun peşine düşecektir. Bu serveti kaybetmek istemeyen Kont ve Cesi, üç mafya babasını da halt etmeyi başaracaktır. Kısa süre sonra bu durumu hazmedemeyen mafya babaları, Kont ve Cesi için büyük bir tuzak hazırlayacaklardır.

Tür: Dram, Polisiye, Aksiyon

Yönetmen: Şerif Gören

Oyuncular: Yılmaz Güney, Fikret Hakan, Osman Alyanak

Vurguncular Benzeri Filmler;

  • Yol (1982) IMDb: 8.1
  • Baba (1971) IMDb: 7.3
  • Ibret (1971) IMDb: 5.3

24. Azrail Benim (1968) IMDb: 6.2

Yılmaz Güney Filmleri

Azrail Benim filmi, çocukluktan beri arkadaş olan Recep ve Örfi’nin kıyasıya mücadelesini konu etmektedir. Örfü karıştığı büyük bir cinayet davasıyla cezaevine gönderilmiştir. Kısa süre içerisinde belasıyla ün yapan Örfi, çocukluk arkadaşı Recep tarafından kıskanılmaktadır. Durumu hazmedemeyen Recep, Örfi’nin karnına 5 el ateş etmektedir. Cezaevine gönderilen Recep, Örfi’nin ölmediğini duyunca tekrardan firar ederek onun peşine düşecektir. Filmin yönetmen koltuğunda Yücel Uçanoğlu yer alırken başrollerini Yılmaz Güney ve Esen Püsküllü paylaşmaktadır.

Tür: Dram, Aksiyon

Yönetmen: Yücel Uçanoğlu

Oyuncular: Yılmaz Güney, Esen Püsküllü, Nihat Ziyalan

Azrail Benim Benzeri Filmler;

  • Bir çirkin adam (1969) IMDb: 6.8
  • Çirkin ve cesur (1971) IMDb: 6.1
  • At avrat silah (1966) IMDb: 6.5

23. Acı (1971) IMDb: 6.2

Yılmaz Güney Filmleri

Pişmanlık teması üzerine kurulmuş bir Tük yapımı olan “Acı” filmi, 1971 yılında izleyiciyle buluşmuştur. Yılmaz Güney’in hem yönetmenliğini hem senaristliğini hem de başrolünü gerçekleştirdiği film,  15 yıl önce öldürdüğü adamın ailesinden af dileyen  bir adamın öyküsünü ele almaktadır. Düşman kapısında it olmaya dahi razı olan Çiçekçi Ali karakteri, başarılı oyuncu Yılmaz Güney tarafından canlandırılmaktadır.

Tür: Dram

Yönetmen: Yılmaz Güney

Oyuncular: Mehmet Büyükgüngör, Fatma Girik, Yılmaz Güney

Acı Benzeri Filmler;

  • Agit (1972) IMDb: 7.3
  • Arkadas (1974) IMDb: 7.2
  • Duvar (1983) IMDb: 8.1

22. Kaçaklar (1971) IMDb: 6.3

Yılmaz Güney Filmleri

Ensesi kalınlar arasında adını sıklıkla duyuran Osman, kabadayı hayatını bırakmaya karar vermiştir. Kısa süre içerisinde kendi hayatını kurtaran Bektaş’ın fedailiğine adayacaktır. Fedai Osman’ın yeni görevi ise Bektaş’a kumar borcunu ödemeyen bir adamın kızını kaçırmak olacaktır. Osman, görevinin yerine getirse de kaçırdığı kız Elif için farklı düşünmektedir. Son derece masum ve kibar olan bu kız ile arasında bir bağ oluşmaktadır. İşler tam da bundan sonra karışacaktır. Yönetmenliğini Şerif Gören’in üstlendiği “Kaçaklar” filminin başrolünde Yılmaz Güney rol almaktadır.

Tür: Aksiyon

Yönetmen Yılmaz Güney, Şerif Gören

Oyuncular: Yılmaz Güney, Fatma Karanfil, Güven Şengil

Kaçaklar Benzeri Filmler;

  • Yol (1982) IMDb: 8.1
  • Baba (1971) IMDb: 7.3
  • Hudutlarin Kanunu (1966) IMDb: 7.0

21. Krallar Kralı (1965) IMDb: 6.3

Yılmaz Güney Filmleri

1965 yılında beyazperdeye aktarılan Krallar Kralı filmi, Bilge Ortaç yönetmenliğinde izleyiciyle buluşmuştur. Filmin konusu; kendini soygun yapmaya adayan bir adamın yakalanması sonucunda hayatında meydana gelen köklü değişimlerdir. Filmin başrolünde Yılmaz Güney “Murat”, Gülsüm Kamu “Necla”, Tülin Elgin “Oya” ve Orhon M. Arıburnu “Yusuf” karakterini canlandırmaktadır. Krallar Kralı filmi Yılmaz Güney’in en iyi filmleri arasında gösterilmektedir.

Tür: Aksiyon

Yönetmen: Bilge Olgaç

Oyuncular: Yılmaz Güney, Tülin Elgin, Orhon Murat Arıburnu

Krallar Kralı Benzeri Filmler;

  • Koçero (1964) IMDb: 7.0
  • Bu vatanin çocuklari (1958) IMDb: 6.2
  • Alageyik (1958) IMDb: 6.7

20. Zeyno (1970) IMDb: 6.3

Yılmaz Güney Filmleri

Zeyno filmi, son derece duygusal ve çilekeş bir aşk hikayesini konu etmektedir. Acılarla dolu olan aşkın kahramanları Murat ve Zeynep ikilisidir. Birbirlerine sonuna kadar sevdalı olan ikili, aşklarının önündeki büyük engelle darma dağan olacaklardır. Murat ve Zeynep ikilisi bir kan davası sebebiyle yenik düşeceklerdir. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın gerçekleştirdiği “Zeyno” filminin başrollerinde Yılmaz Güney ve Hülya Koçyiğit yer almaktadır. Film, 1970 yılı Türkiye’sinde izleyiciyle buluşan en iyi dram ve aşk temalı filmler arasında gösterilmektedir.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen Atıf Yılmaz

Oyuncular: Yılmaz Güney, Hülya Koçyiğit, Enis Fosforoğlu

Zeyno Benzeri Filmler;

  • Sürü (1978) IMDb: 8.3
  • Aci (1971) IMDb: 6.3
  • Merakli Köfteci (1976) IMDb: 7.3

19. Pire Nuri (1968) IMDb: 6.4

Yılmaz Güney Filmleri

Başrolünü ve yönetmenliğini Yılmaz Güney’in gerçekleştirdiği “Pire Nuri” filmi, 1968 yılında izleyiciyle buluşmuştur. Türk sinemasının en önemli filmleri arasında gösterilen bu yapım, aksiyon ve macera temalarının işlendiği en iyi Yılmaz Güney filmlerindendir. Başarılı yapımın oyuncu kadrosunda Yılmaz Güney “Karşıyakalı Pire Nuri”, Nebahat Çehre “Hacıhüsrevli Melahat”, Nihat Ziyalan “Asil Ahmet” ve Dalyan Topatan “Bit Ahmet” karakterini canlandırmaktadır.

Tür: Aksiyon

Yönetmen: Yılmaz Güney

Oyuncular: Yılmaz Güney, Nebahat Çehre, Çetin Basaran

Pire Nuri Benzeri Filmler;

  • Seyyit Han: Topragin Gelini (1968) IMDb: 6.8
  • Aç kurtlar (1969) IMDb: 6.5
  • Yarin son gundur (1971) IMDb: 6.2

18. Aç Kurtlar (1969) IMDb: 6.4

Yılmaz Güney Filmleri

Mehmed, öğretmenlik yaptığı Siirt’in köyünde korkunç bir olayla tepetakla olacaktır. Son derece mutlu ve güzel bir hayat sürmekte olan Mehmed’in tüm hayatı köyü işgal eden eşkıyalarla değişecektir. Eşkıyalar Mehmed’in karısını da alıp dağa götüreceklerdir. Bu duruma daha fazla dayanamayan kadın hapsedildiği dağda intihar edecektir. Tüm yaşananların ardından tek bir hedefi olan Mehmed, eşkıyaların peşine düşerek geri kalan vaktini dağlarda geçirecektir. Aç Kurtlar filminin başrollerinde Yılmaz Güney, Hayati Hamzaoğlu, Bilal İnci, Sevgi Can ve İhsan Gedik rol almaktadır. Filmin yönetmenliği, senaristliği ve yapımcılığı Yılmaz Güney tarafından gerçekleştirilmiştir.

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen Yılmaz Güney

Oyuncular: Yılmaz Güney, Sevgi Can, Hayati Hamzaoğlu

Aç Kurtlar Benzeri Filmler;

  • Endise (1974) IMDb: 6.9
  • Baba (1971) IMDb: 7.3
  • Sürü (1978) IMDb: 8.3

17. At Avrat Silah (1966) IMDb: 6.5

Yılmaz Güney Filmleri

At Avrat Silah filmi, Yılmaz Güney’in sinemaya adımını attığı ilk yapım olma özelliği taşımaktadır. Destansı bir aşkın hikayesini konu eden film, dağlarda bir erkek çocuğu gibi büyütülen Alicik karakteri ile son derece temiz kalpli Yusufçuğun büyük sevgisini izleyiciye aktarmaktadır. Adeta hayata meydan okuyan aşkları görenleri hayrete düşürmektedir. “At Avrat Silah” filminin yönetmen koltuğunda Yılmaz Güney yer alırken oyuncu kadrosunda Nebahat Çehre, Aydemir Akbaş, Tuncer Necmioğlu ve Yılmaz Güney rol almaktadır.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen Yılmaz Güney

Oyuncular: Yılmaz Güney, Nebahat Çehre, Aydemir Akbaş

At Avrat Silah Benzeri Filmler;

  • Bana kursun islemez (1967) IMDb: 5.8
  • Bir çirkin adam (1969) IMDb: 6.8
  • Pire Nuri (1968) IMDb: 6.5

16. Şeytanın Oğlu (1967) IMDb: 6.5

Yılmaz Güney Filmleri

Mehmet Aslan imzalı “Şeytanın Oğlu” filmi, 1967 yıllarının en sevilen Türk filmleri arasında yer almaktadır. Başrolünü Yılmaz Güney’in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Ayton Sert, Enver Dönmez, Erdoğan Seren ve Atilla Ergün yer almaktadır. Film, 70’li ve 80’li yıllarında en iyi macera yapımları arasında gösterilmektedir.

Tür: Macera

Yönetmen: Mehmet Aslan

Oyuncular: Yılmaz Güney, Birsen Menekseli, Asuman Arsan

Şeytanın Oğlu Benzeri Filmler;

  • Son kizgin adam (1970) IMDb: 6.6
  • Arkadas (1974) IMDb: 7.2
  • Pire Nuri (1968) IMDb: 6.5

15. Şeytan Kayaları (1970) IMDb: 6.5

Yılmaz Güney Filmleri

Şeytan Kayaları filmi, İlhan Filmer yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır. Başrolünde Yılmaz Güney’in yer aldığı film, 1970 yılında izleyiciyle buluşmuştur. Dram ve romantizmin en güzel şekilde yaşandığı Yılmaz Güney filmleri arasında yer alan “Şeytan Kayaları” filmi, Ali ve Tina ikilisinin büyük aşk hikayesini konu almaktadır. Balıkçılıkla geçimini sağlayan Ali, ansızın denizin ortasında bir kayalık fark edecektir. Bir fırtına esnasında orada mahsur kalan aileyi teknesine alan Ali, onları köyüne götürecektir. Ali’nin büyük aşkı tam da bu olay üzerine canlanacaktır. Filmin oyuncu kadrosunda Yılmaz Güney “Ali”, Tina Ros “Tina”, Orhan Günşiray ve Erol Taş rol almaktadır.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Ilhan Filmer

Oyuncular: Yılmaz Güney, Tina Ross, Orhan Günsiray

Şeytan Kayaları Benzeri Filmler;

  • Yarin son gundur (1971) IMDb: 6.2
  • Zeyno (1970) IMDb: 6.4
  • Bir çirkin adam (1969) IMDb: 6.8

14. Bir Çirkin Adam (1969) IMDb: 6.6

Yılmaz Güney Filmleri

Kirli bir hayatın içerisinde olan Bino, azılı bir katil olarak bilinmektedir. Yeni görevi ise pavyonlardan haraç toplayan Hayati Hamzaoğlu’nu öldürmek olacaktır. İşlediği cinayetler için adamın kilosuna göre para teklif eden Bino, beklediği teklifin iki katıyla cinayeti işleyecektir. Hayatında ilk kez işlediği bir cinayet için pişmanlık yaşayan Bino karakteri korkunç bir gerçekle yüzleşecektir. Bino’nun iki katı fiyatına öldürdüğü adam babası çıkmaktadır. Şimdi Bino için intikam çanları çalmaktadır. Bir Çirkin Adam filminin yönetmen koltuğunda Yılmaz Güney yer almaktadır. Başarılı yönetmen aynı zamanda filmin senaristliğini ve baş rol oyunculuğunu gerçekleştirmektedir.

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen Yılmaz Güney

Oyuncular: Yılmaz Güney, Feri Cansel, Mümtaz Alpaslan

Bir Çirkin Adam Benzeri Filmler;

  • Aç kurtlar (1969) IMDb: 6.5
  • Yol (1982) IMDb: 8.1
  • Umutsuzlar (1971) IMDb: 7.2

13. Konyakçı (1965) IMDb: 6.7

Yılmaz Güney Filmleri

Son derece mutlu ve huzurlu yaşamakta olan çiftin huzuru ansızın bozulacaktır. Ağanın çiftin toprağına göz dikmesi sonucunda her şey tersine dönmektedir. Çifti bezdirmek için her türlü yola başvuran ağa, ailenin tarladaki mallarını talan etmektedir. Oldukça zor günler geçiren aile, ansızın köye gelen bir yabancı konyakçıyla eski haline dönecektir. Filmde kurtarıcı yabancı rolünü üstlenen Yılmaz Güney, kısa süre içerisinde başka kişilere de yardım ederek köy halkı tarafından kahraman ilan edilecektir. Konyakçı filminin yönetmen koltuğunda Tunç Başaran yer alırken filmin oyuncu kadrosunda Neriman Köksal, Oktar Durukan, Atilla Ergün ve Tuncel Kurtiz rol almaktadır.

Tür: Dram, Aksiyon

Yönetmen: Tunç Basaran

Oyuncular: Yılmaz Güney, Devlet Devrim, Oktar Durukan

Konyakçı Benzeri Filmler;

  • Kızım için (1970) IMDb: 5.7
  • Yarin son gundur (1971) IMDb: 6.2

12. Benim Adım Kerim (1967) IMDb: 6.7

Yılmaz Güney Filmleri

Yönetmenliğini, senaristliğini ve baş rol oyunculuğunu Yılmaz Güney’in gerçekleştirdiği Benim Adım Kerim, 1967 yapımlı polisiye filmi olarak beyazperdeye aktarılmıştır.  Filmin konusu; eroin kaçakçılığı yapan bir grubun polisle arasında geçen sürükleyici maceraları konu etmektedir. Filmin oyuncu kadrosunda Levent Özdilek, Yılmaz Güney, Çetin İnanç, Tuncer Necmioğlu ve Reha Yurdakul yer almaktadır.

Tür: Polisiye, Aksiyon

Yönetmen: Kemal Dilbaz

Oyuncular: Yılmaz Güney, Birsen Menekseli, Yildirim Gencer

Benim Adım Kerim Benzeri Filmler;

  • Hudutlarin Kanunu (1966) IMDb: 7.0
  • Vurguncular (1971) IMDb: 6.3
  • Durdurulamaz (2010) IMDb: 6.8

11. Sahtekar (1972) IMDb: 6.8

Yılmaz Güney Filmleri

1972 yılının ortalarında beyazperdeye aktarılan Sahtekar filmi, Ertem Göreç yönetmenliğinde izleyiciyle buluşmuştur. Dönemin en iyi suç ve dram temalı yapımları arasında başı çeken filmin başrolünde Yılmaz Güney rol almaktadır. Filmin konusu; yaşamını hırsızlık, gasp, sahtekarlık ve türlü türlü suçlar işleyerek geçiren bir gencin öyküsüdür. Filmin oyuncuları arasında Atıf Kaptan, Mümtaz Ener, Sevda Karaca ve Birtane Güngör yer almaktadır.

Tür: Dram

Yönetmen: Ertem Göreç

Oyuncular: Yılmaz Güney, Sevda Karaca, Birtane Güngör

Sahtekar Benzeri Filmler;

  • Aci (1971) IMDb: 6.3
  • Çirkin ve cesur (1971) IMDb: 6.1
  • Bir çirkin adam (1969) IMDb: 6.8

10. Seyyit Han: Toprağın Gelini (1968) IMDb: 6.8

Yılmaz Güney Filmleri

Yılmaz Güney’in hem yönetmenliğini hem senaristliğini hem de baş rol oyunculuğunu gerçekleştirdiği “Seyyit Han” filmi, 1968 yılında izleyiciyle buluşmuştur. Büyük bir aşkın hikayesini anlatan film, yıllar sonra köyüne dönen Seyyit Han’ın karşılaştığı durumları izleyiciye sunmaktadır. Seyyit Han’ın sevdiği kadın Keje’nin Haydar beye verildiğini öğrenecektir. Haydar Bey düğün gecesi Seyyit Han’a bir teklifte bulunacaktır. Sepetin içerisindeki papatyayı kim vurursa Keje onun olacaktır! Filmin başrollerinde Yılmaz Güney “Seyyit”, Nebahart Çehre “Keje”, Hayati Hamzaoğlu “Haydasr Bey” ve Ahmet Dalyan Topatan “Hidayet” karakterini canlandırmaktadır.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Yılmaz Güney

Oyuncular: Yılmaz Güney, Nebahat Çehre, Hayati Hamzaoglu

Seyyit Han: Toprağın Gelini Benzeri Filmler;

  • Umutsuzlar (1971) IMDb: 7.2
  • Aç kurtlar (1969) IMDb: 6.5
  • Endise (1974) IMDb: 6.9

9. Hudutların Kanunu (1966) IMDb: 6.9

Yılmaz Güney Filmleri

İşi gücü kaçakçılık olan Hıdır, sınırdan köyüne hayvan kaçakçılığı yapmaktadır. Türk askerinin gözünde yalnızca azılı bir suçlu olan Hıdır, köy ağalarının gözünde ise kullanılıp atılmaya mahkum bir denektir. İki tarafın altında kalan Hıdır, artık kendi hayatı için önemli bir karar vermek zorundadır. Hıdır askerlerin mi yoksa toprak ağalarının mı güvenini kazanacak? Filmin başrollerinde Yılmaz Güney “Hıdır”, Pervin Par “Ayşe Öğretmen”, Tuncel Kurtiz “Bekiz”, Erol Taş “Ali Cello” ve Osman Alyanak “Hasan Derviş Ağa” rolünü canlandırmaktadır.

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen Lütfi Ömer Akad

Oyuncular: Yılmaz Güney, Erol Taş, Pervin Par

Hudutların Kanunu Benzeri Filmler;

  • Susuz Yaz (1963) IMDb: 8.0
  • Kizilirmak-Karakoyun (1967) IMDb: 6.9
  • Baba (1971) IMDb: 7.3

8. Koçero (1964) IMDb: 7.0

Yılmaz Güney Filmleri

Fakir köy halkının efsanevi kahramanı Koçero, “Dağların Kurdu” lakabına sahip bir eşkıyadır. Koçero, acımasız ağalardan ve tefecilerden aldığı paraları gariban köy halkına vermektedir. Durumu içler acısı olan köy halkının her daim hakkını savunan Koçero, sevildiği kadar sayısız düşmanda beslediğinden haberdardır. 1964 yılında beyazperdeye aktarılan Koçero filminin yönetmenliğini Ümit Utku gerçekleştirirken başrollerinde Yılmaz Güney, Muhterem Nur, Sevim Emre, Muharrem Gürses ve Renan Fosforoğlu rol almaktadır.

Tür: Macera, Dram

Yönetmen: Nazif Kurthan, Ümit Utku

Oyuncular: Yılmaz Güney, Muhterem Nur, Mehmet Ali Akpinar

Koçero Benzeri Filmler;

  • Alageyik (1958) IMDb: 6.7
  • At avrat silah (1966) IMDb: 6.5
  • Krallar Kralı (1965) IMDb: 6.5

7. Umutsuzlar (1971) IMDb: 7.1

Yılmaz Güney Filmleri

Umutsuzlar filmi, bir kabadayıyla balerin bir kızın inanılmaz aşk hikayesini anlatmaktadır. Namı değer kabadayı Fırat ile balerin Çiğdem birbirine yanıktır. İlişki kabadayı Fırat’ın tehlikeli işlerinden dolayı sona erecektir. Durumu hazmedemeyen Fırat, balerin Çiğdem için özel anlar yaratmaya çalışmaktadır. Bilmediği şey ise onun yerine göz koyan Tahta Bacak karakterinin onu ortadan kaldırmak istemesidir. Yılmaz Güney’in yazıp yönettiği filmin başrollerinde Filiz Akın, İhsan Gedik, Kazım Kartal ve Ceyda Karahan rol almaktadır.

Tür: Dram, Gerilim

Yönetmen Yılmaz Güney

Oyuncular: Yılmaz Güney, Filiz Akın, Hayati Hamzaoğlu

Umutsuzlar Benzeri Filmler;

  • Duvar (1983) IMDb: 8.1
  • Sürü (1978) IMDb: 8.3
  • Endise (1974) IMDb: 6.9

6. Zavallılar (1975) IMDb: 7.1

Yılmaz Güney Filmleri

Yılmaz Güney’in yönetmenliğini, yapımcılığını ve senaristliğini gerçekleştirdiği “Zavallılar” filmi, 1975 yılında yayımlanan en iyi dram türü yapımlar arasında yer almaktadır. Filmin başrollerinde Yılmaz Güney “Abuzer”, Yıldırım Önal “Hacı”, Güven Şengil “Arap” ve Göktürk Güney “Küçük Abo” karakterine hayat vermektedir.  Zavallılar filminin yönetmenliğine ve senaristliğine Atıf Yılmaz’da destek vermiştir.

Tür: Dram

Yönetmen: Yılmaz Güney, Atif Yılmaz

Oyuncular: Yılmaz Güney, Yildirim Önal, Güven Sengil

Zavallılar Benzeri Filmler;

  • Aci (1971) IMDb: 6.3
  • Umutsuzlar (1971) IMDb: 7.2

5. Eşrefpaşalı (1966) IMDb: 7.2

Yılmaz Güney Filmleri

Eşrefpaşalı filminde Kudret’in Ali Bey ve adamlarına karşı göstermiş olduğu mücadele konu edilmektedir. Ali Bey, mahalle halkını tahliye etmek istemektedir. Amerikalılarla fabrika kurmak için anlaşan Ali Bey, isteklerini gerçekleştirmek için mahallenin kabadayısını yanına çekecektir. Kudret ise bu duruma itiraz ederek büyük bir mücadeleye girişecektir. Eşrefpaşalı filminin yönetmen koltuğunda Erdoğan Tokatlı yer alırken başrollerinde Yılmaz Güney, Nebahat Çehre, Feridun Çölgeçer ve Ali Şen rol almaktadır.

Tür: Dram, Aksiyon

Yönetmen: Erdogan Tokatli

Oyuncular: Yılmaz Güney, Nebahat Çehre, Aydemir Akbas

Eşrefpaşalı Benzeri Filmler;

  • Hudutlarin Kanunu (1966) IMDb: 7.0
  • Kovboy Ali (1966) IMDb: 6.0

4. Ağıt (1972) IMDb: 7.2

Yılmaz Güney Filmleri

Destansı gerçekçilik türünün en güzel örnekleri arasında yer alan “Ağıt” filmi, Yılmaz Güney’in yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı Türk filmleri arasında yer almaktadır. Filmin başrollerinde Yılmaz Güney, Atilla Olgaç, Sermin Hürmeriç, Hayati Hamzaoğlu ve Bilal İnci rol almaktadır. Film, kaçakçı çetesi lideri olan Çobanoğlu’nun hayat hikayesini konu etmektedir.

Tür: Dram

Yönetmen: Yılmaz Güney

Oyuncular: Yılmaz Güney, Hayati Hamzaoglu, Bilal Inci

Ağıt Benzeri Filmler;

  • Endise (1974) IMDb: 6.9
  • Aç kurtlar (1969) IMDb: 6.5

3. Arkadaş (1974) IMDb: 7.2

Yılmaz Güney Filmleri

Yönetmenliğini, senaristliğini ve baş rolünü Yılmaz Güney’in gerçekleştirdiği “Arkadaş” filmi, 1974 yılında beyazperdeyle buluşmuştur. Film, öğrencilik yıllarını beraber geçirmiş iki arkadaşın yıllar sonra yeniden karşılaşmasını konu etmektedir. Cemil, yoksulluktan kurtularak zengin bir kadınla evlenmiştir. Ansızın karşısına çıkan Azem ile hayatları değişen ikili, eski günlere yeniden döneceklerdir. Cemil’in baldızı Melike, Azem’e aşık olacaktır. İşlerin çığırından çıktığını düşünen Cemil, filmin sonunda birkaç el ateş edecektir. Filmin başrollerinde Yılmaz Güney, Azra Balkan, Melike Demirağ, Kerim Afşar, Ahu Tuğbay ve Nizam Ergüden rol almaktadır.

Tür: Dram, Psikolojik

Yönetmen: Yılmaz Güney

Oyuncular: Kerim Afsar, Azra Balkan, Civan Canova

Arkadaş Benzeri Filmler;

  • Vurguncular (1971) IMDb: 6.3
  • Seyyit Han: Topragin Gelini (1968) IMDb: 6.8

2. Baba (1971) IMDb: 7.3

Yılmaz Güney Filmleri

Baba filmi her şeyin tam iyiye gidecekken bir anda tepe taklak oluşunu anlatan en güzel yapımlar arasında yer almaktadır. Ailesinin geçim sıkıntısını ortadan kaldırmak için Almanya’ya işçi başvurusunda bulunan Cemal karakteri, sağlık kontrolü sırasında dişleri sebebiyle geri çevrilmektedir. Cemal bu olayın üzerine işlemediği bir cinayeti üzerine alarak ailesini sıkıntıdan kurtarmayı hedeflemektedir. Cezaevine giren Cemal, yıllar sonra çıktığında korkunç bir gerçekle yüzleşecektir. Cemal’in oğlu kumarhanede kızı ise randevu evinde çalışmaktadır…

Tür: Dram

Yönetmen: Yılmaz Güney

Oyuncular: Yılmaz Güney, Müserref Tezcan, Kuzey Vargin

Baba Benzeri Filmler;

  • Zavallilar (1975) IMDb: 7.1
  • Umut (1970) IMDb: 8.2
  • Aci (1971) IMDb: 6.3

1. Umut (1970) IMDb: 8.2

Yılmaz Güney Filmleri

Yılmaz Güney’in en iyi filmleri listemizde birinci sırada yer alan “Umut” filmi, 1970 yılında izleyiciyle buluşmuştur. Oyuncu kadrosunda Yılmaz Güney, Tuncel Kurtiz, Gülsen Alnıaçık, Kürşat Alnıacık ve Osman Alyanak rol almaktadır. Film, yoksulluk içerisinde yaşayan bir ailenin piyango biletleri ve define arayışında bulduğu umudu konu etmektedir. Borç harç içerisinde yaşam mücadelesi veren Cabbar, eşi, annesi ve beş çocuğunun tek umudu at arabalarıdır. Kaza sonucu atlarından birini kaybeden aile, geçim sıkıntısını ortadan kaldırmak için define arayışına girecektir.

Tür: Dram

Yönetmen Yılmaz Güney, Şerif Gören

Oyuncular: Yılmaz Güney, Tuncel Kurtiz, Gülsen Alnıaçık

Umut Benzeri Filmler;

  • Sürü (1978) IMDb: 8.3
  • Baba (1971) IMDb: 7.3
  • Bir çirkin adam (1969) IMDb: 6.8

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.