Yıldız Çağrı Atiksoy Kimdir

Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli dizide canlandırdığı Berrin karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Yıldız Çağrı Atiksoy, 1 Nisan 1986’da İzmir’de dünyaya geldi.
Yıldız Çağrı Atiksoy Kimdir

Yıldız Çağrı Atiksoy Biyografisi

Oyunculuk eğitimlerine ilk önce Ege Sanat Merkezi’nde başladı. Daha sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde devam etti. Ardından Plato Film’de Sinema Teknik ve Oyunculuk eğitimi aldı. Kamera karşısına ilk kez Büyük Buluşma isimli televizyon dizisi ile geçti. Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli dizi ile daha geniş çevrelerce tanınmaya başladı.

Yıldız Çağrı Atiksoy, Aşk Oyunu isimli dizide Gülşen karakterini canlandırdı. Dizi ailesi tarafından zorla evlendirilmek istenen Sarp, Ekin isimli paraya ihtiyacı olan bir kızla anlaşır ve 6 aylığına evli kalmayı teklif eder. Ekin bu teklifi kabul eder fakat ikilinin dikkate almadıkları bir şey vardı, birbirlerine aşık olma ihtimaller. Mantık evliliğinden doğan aşk evliliğinin başrollerinde  Kerem Cem ve Yasemin Ergene yer aldı. 2008’de ise Kayıp Prenses isimli dizide Defne karakterini canlandırdı. Aşık olduğu adam için ölümsüz olmaktan vazgeçen Defne, Selim ve kızları Duru mutlu bir hayat sürdürürler fakat kötü prens Arun Defne’yi kaçırınca tüm mutluluk bozulur. Dizinin başrollerinde Yıldız Çağrı Atiksoy, Sinan Sümer, Çağla Şimşek ve Cüneyt Mete yer aldı.

2009’da ise Bahar Dalları isimli dizide Bahar karakterini canlandırdı. Dizide kızının ölümünden sonra bir türlü toparlanamayan Güzide çevresindeki insanların yardımıyla düzelmeye çalışır. Zamanla hayata tutunmaya başlayan Güzide’nin hikayesinin anlatıldığı dizi Bahar Dalları’nın başrollerinde Sumru Yavrucuk, Altan Erkekli, Özlem Conker ve Gözde Kansu yer aldı. Daha sonra ise Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli dizide Berrin karakterini canlandırdı. 1960’lı yıllardan günümüze kadar ki Türkiye dönemini ve bir ailenin yaşadığı dramı anlatan dizinin başrollerinde Erkan Petekkaya, Ayça Bingöl, Meral Çetinkaya, Farah Zeynep Abdullah, Aras Bulut İynemli ve Mete Horozoğlu yer aldı.

Yıldız Çağrı Atiksoy daha sonra ise Görüş Günü Kadınları isimli dizide Gülay karakterini canlandırdı. Dizi hapishanedeki eşlerini görmek için gittikleri zamanlarda tanışan dört kadının birlikte verdikleri hayat mücadelesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Semra Dinçer, Yıldız Çağrı Atiksoy, Şenay Gürler ve Nesrin Cavadzade yer aldı. Daha sonra ise Yedi Güzel Adam isimli dizide Zehra karakterini canlandırdı. Dizinin başrollerinde ise Uraz Kaygılaroğlu, Yıldız Çağrı Atiksoy, Baran Akbulut, Kemal Uçar ve İlker Kızmaz yer aldı.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler:

  • 2014-2015-Yedi Güzel Adam     
  • 2013-Görüş Günü Kadınları
  • 2010 – 2013-Öyle Bir Geçer Zaman ki    
  • 2009-Bahar Dalları          
  • 2008-Kayıp Prenses
  • 2008-Gazi           
  • 2008-Miras        
  • 2007-Yersiz Yurtsuz       
  • 2006-Ah İstanbul
  • 2006-Yağmurdan Sonra               
  • 2005-Aşk Oyunu
  • 2004-Büyük Buluşma

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.