Yıldırım Kaya Kimdir? & Hakkında Bilgi

7 Kasım 1958 yılında Kırşehir'de doğmuştur. Birgün Gazetesi kurucularından birisi olan siyasetçi Yıldırım Kaya'nın hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Yıldırım Kaya Kimdir? & Hakkında Bilgi

Yıldırım Kaya Biyografisi

Yıldırım Kaya; Kırşehir ili Kartalkaya köyünde 7 Kasım 1958 yılında doğdu. İlköğrenimini Kırşehir Kartalkaya köyünde, orta öğrenim ve liseyi Kırşehir'de tamamladı. 1979 tarihinde Eğitim Enstitüsünde Sınıf Öğretmenliği okudu. İlk öğretmenliğini Konya Cihanbeyli Gölyazı köyünde yaptı, öğretmenliğe başladığında 13 Kasım 1979 yılında TÖB-DER üyesi oldu. Öğretmenliğinin 16. gününde 2 günlük öğretmen boykotunda yer aldı. 12 Eylül darbesi sonrasında Sivas Divriği Bahtiyar köyüne gitti ve burada tutuklanarak Kırşehir'e ceza evine getirildi. 1985 ile 1993 yılları arasında memleketi olan Kırşehir Çiçekdağı ile Kırşehir Merkez bölgede öğretmenlik yaptı. 1990 yılında Eğit-Sen sendikası kurucuları arasında bulundu. 1990 ve 1994 yılları aralığında Eğit-Sen'e Kırşehir Şube Başkanlığı yaptı.

yildirim-kaya-biyografisi.jpg


Eğitim-Sen Kurucusu ve Genel Başkanı

23 Ocak 1995'de Eğitim İş ile Eğit Sen birleşerek Eğitim Sen kuruldu, kurucusu ise Yıldırım Kaya idi, aynı zamanda ilk Genel Başkanlık görevini üstlendi. 1996 tarihinde öğretmenlikten istifa etti ve ÖDP kurucuları arasında bulundu, Sorumlu Genel Başkanlık yaptı.

egitim-sen-kurucusu-ve-genel-baskani.jpg


CHP Parti Çalışmaları İçinde Yer Alıyor

Birgün Gazetesi kurucularından birisidir. 2001 yılında tekrar öğretmenlik mesleğine geri döndü ve 2013 yılında öğretmenlik mesleğinden emekli oldu. 2014 tarihinde CHP'li Prof. Dr. Seyhan Erdoğdu'ya yardımcılık görevini üstlendi. CHP Parti Okulu Eğitmenliği görevine geldi ve halen Parti İçi Eğitim Birimi üyeliği ile çalışmalarına devam etmektedir.

chp-parti-calismalari-icinde-yer-aliyor.jpg


CHP Parti Meclisinde

18 Ocak 2016 yılında CHP 35. Olağan Kurultayında CHP Parti Meclisine girdi. 2016'dan bu yana Örgütlenme Birimi ile Emek Büroları dahilinde başladığı çalışmalarını sürdürüyor. 3-4 Şubat 2018 gününde gerçekleşen CHP Olağan Kurultayından çıkan sonuçlara göre 3. sıradan CHP Parti Meclisi üyesi seçildi. Eğitim ve öğretim kökenli Yıldırım Kaya, evlidir ve iki çocuğu vardır.

chp-parti-meclisinde.jpg

Önerilen İçerik;

 CHP Meclis Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.