Yıldıray Oğur Kimdir

Türkiye Gazetesi’nin usta kalemlerinden birisi olan Yıldıray Oğur, 1978 yılında Rize’de dünyaya geldi.
Yıldıray Oğur Kimdir

Yıldıray Oğur Biyografisi

Yıldıray Oğur, Rize’de ticaretle uğraşan Sinan Bey ile Melek Hanımın çocuğu olarak doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Rize’de aldıktan sonra üniversite eğitimi için Ankara’ya gitti. Büyük bir başarı elde ederek Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nü kazanırken, 1999 yılında ise mezun oldu. Mezun olduğu yıllar içerisinde, yeni kurulan Siyasal Ufuk Hareketi içerisinde yer aldı.

 

Yıldıray Oğur’un Kariyeri

Mezun olduktan sonra mesleğe ilk adımını Radikal Gazetesi’nde atarken, daha sonrasında da Birikim Dergisi’nin bünyesine girdi. Yıldıray Oğur, özellikle 2000 yılında sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanma şekli ile ortaya koyduğu fikirleri ile tanındı. Bu görüşlerinden en keskin olanı ‘’ Artık 19 Mayıs Bayram olmasın ve bayramlar faşist şekilde kutlanmasın ‘’ oldu.

2003 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nin attığı ‘’Genç Subaylar Rahatsız’’ manşetine karşılık olarak, abisinin de kurucuları arasında yer alan Genç Siviller Hareketi’ni kurdu.

15 Kasım 2007 yılında yeni kurulan Taraf Gazetesi’nde politika editörü olarak göreve başladı. Bir yıl kadar kısa bir sürede yazı işleri müdürü görevinde yer alırken, sonrasında ise birinci sayfa editörlüğü yaptı. 2013 yılına kadar çalıştığı gazetede Manifestom adlı köşesinde yazdı. 28 Nisan 2013 yılında ise Taraf Gazetesi’ndeki görevinden istifa etti.

yıldıray oğur gazeteci

Kısa bir süre boşta kalan Oğur, 17 Eylül 2013 tarihinde Türkiye Gazetesi’nin bünyesine katılarak yazılarına devam etti. Aynı zamanda Habertürk'te CerenKenar ile birlikte çarşamba günleri 23.00'de yayınlanan "Şimdi ve Burada" adlı dosya haber adlı programın genel yayın yönetmenliğini yaptı.

 

Yıldıray Oğur’un Kitapları

  • Cumhuriyet'in Beyaz Mağdurları
  • Ey Özgürlük

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.