Yılanlı Köy Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Bayburt'un Kırkpınar Köyünde her yıl Mayıs ayının ilk haftasında ortaya çıkan ve birçok hastalığa iyi geldiği iddia edilen yılanlara ilgi yoğun.
Yılanlı Köy Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Bayburt'un Kırkpınar köyünde her yıl Mayıs ayının ilk haftasında ortaya çıkan ve birçok hastalığa iyi geldiği söylenilen yılanlara vatandaşların ilgisi büyük.

Yılanlı Köy olarak da bilinen Kırkpınar köyünün belirli bölgelerinde bulunan ve boyları 30 ile 50 santimetre uzunluğunda olan yılanlar, köydeki vatandaşlar tarafından yakalanarak bidonlar içerisinde saklanıp besleniliyor. Bazı hastalıklara şifa olduğuna inanılan yılanlar, köye gelen hastaların vücudunun ağrıyan bölgelerinin üzerine konularak tedavi ediliyor. Yılanlar Mayıs ayının bitimine doğru yuvalarına geri dönüyor.

Şifalı olduğuna inanılan yılanların ününün yurt içi ve yurt dışına yayıldığını söyleyen köylüler, Türkiye'nin dört bir tarafından insanların köylerine geldiğini belirtiyorlar.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum