Yiğit Şardan Kimdir? Galatasaray Başkanlık Seçimine Aday Olan Yiğit Şardan Hakkında Bilgiler

38. Galatasaray Başkanlık seçimine aday olan Yiğit Şardan, birçok taraftar tarafından araştırılıyor. İşte Yiğit Şardan Kimdir? Kaç yaşında, Nereli, Mesleği Ne ve Serveti Ne Kadar?
Yiğit Şardan Kimdir? Galatasaray Başkanlık Seçimine Aday Olan Yiğit Şardan Hakkında Bilgiler

Başkanlık için yarışan isimlerin arasında yer alan Yiğit Şardan, daha önce Galatasaray kulübünde başkan yardımcılığı yapmaktaydı. Seçim öncesi yaptığı açıklamalarla destek toplayan Yiğit Şardan’ın biyografisi sizlerle. İşte Yiğit Şardan Kimdir? Yiğit Şardan Kaç Yaşında ve Nereli? gibi soruların yanıtı.


Yiğit Şardan Kimdir?

Yiğit Şardan Kimdir

11 Mart 1963 tarihinde İstanbul Üsküdar’da dünyaya gelen Yiğit Şardan, 58 yaşındadır. Daha önce Galatasaray kulübünde başkan yardımcılığı görevinde çalışan Yiğit Şardan, gençlik yıllarında basketbol sporuyla ilgilenmiştir.

İlkokul eğitimini Bursa Özel İnal Ertekin’de alan Yiğit Şardan, Galatasaray Lisesi’nde ortaokulu bitirip Robert Koleji’nde liseden mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi’nde işletme mühendisliği bölümünü tamamladıktan sonra 1983’de Güzel Sanatlar Reklamcılık A.Ş’de işe başladı. 5 yıl boyunca burada çalışan Yiğit Şardan, şirkete ortak olarak yönetim kurulu üyeliği ve ajans başkanlığı görevini üstlenmiştir.

1993 yılında hala günümüzde fazlasıyla izlenen ve birçok diziye ev sahipliği yapan ATV kanalını kurdu. Zamanında basketbolda iyi işler başaran Yiğit Şardan, başarısından dolayı milli takım formasını giymeyi başardı. Mehmet Cansun ve Adnan Polat’ın Galatasaray kulübünde başkan olduğu zamanlarda yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Cemal Nalga’nın cezalı olduğu halde başka bir arkadaşının formasını giyip maça çıkması sonrası Yiğit Şardan istifa etmiştir.

2012 yılında alacaklarını kulüpten alamayan Yiğit Şardan, Galatasaray’ı icraya verdi. Bir süre Kasımpaşa kulübünde yöneticilik yapmıştır.


Yiğit Şardan Serveti

Yiğit Şardan Serveti

Türkiye Formula 1 Komitesi’nin kurucu üyeleri arasında yer alan ve ulusal kanallardan biri olan ATV’yi kuran Yiğit Şardan, dijital dönüşüm çalışması yaparak Galatasaray spor kulübünün gelirini 1.2 milyar TL’ye çıkaracağını açıklamıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.