Tekerlekli Sandalyeden Dünya Şampiyonluğuna; Yiğit Caner Aydın

Yiğit Caner Aydın, yaşama sevinciyle bu içeriğimize konu oluyor. 21 yaşındaki bu gencin başına stand düşmesi sonucu birdenbire değişen hayatıyla baş etme öyküsünü sizler için derledik. Şimdi hep birlikte Aydın'ın yaşam öyküsüne göz atalım.
Tekerlekli Sandalyeden Dünya Şampiyonluğuna; Yiğit Caner Aydın

Yiğit Caner Aydın'ın İlham Veren Yaşam Öyküsü

Aydın, üniversite öğrencisiyken başına stant düşmesi sonucu boyun omurunu kırarak omirilik felci geçirdi. Bu talihsiz kaza sonucu ona %20'lik yaşam şansı verildi. 6 gün boyunca yoğun bakımda hayat mücadelesi veren Aydın, hayatta kalmayı başardıktan sonra 8 ay hastanede yattı. Neredeyse her gün saatlerce fizik tedavi görerek vücut fonksiyonlarını geri kazanmak için inanılmaz bir efor sarfetti. Ellerindeki en küçük hareket bile hem doktorları hem de ailesini sevince boğuyordu. Şimdi hep birlikte detaylıca Yiğit Caner Aydın'ın yaşam hikayesine göz atalım.
istanbul-universitesi-astronomi-ve-uzay-bilimleri-bolumu.jpg


Yiğit Caner Aydın, 23 Ağustos 1992 yılında Trabzon'da doğdu. 3 yaşında ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti.
yigit-caner-aydinin-ilham-veren-yasam-oykusu.jpg

2010 yılında  İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nü kazandı. 2006 yılından bu yana aktif olarak çeşitli web projelerinde yer aldı. Küçük yaşlarda kendi parasını kazanmaya başlayan Aydın bir röportajında, geleceğe dair büyük hayaller kurduğundan bahsediyor.

yigit-caner-aydin-hakkinda.jpg


Yiğit Caner, hayatı boyunca hep sosyal sorumluluk projelerine bir şekilde katkıda bulunmayı görev haline getirdi. Yeni yerler keşfetmeyi seven Aydın, yurt dışında birçok yeri görebilme imkanı sağladı. 

yigit-caner.jpg


2013 yılında ise maalesef o talihsiz kaza yaşandı. Arkadaşını okulunda ziyaret etmeye gittiği bir gün öğrencilerin dinlenme alanında otururken başının üstüne ağır bir stant devrildi. Bu kaza sonucu C6 seviyesinde boyun omuru kırıldı. Aydın; o an bütün hayatının film şeridi gibi gözünün önünden geçtiğini, kendisini tekerlekli sandalyede hayal ettiğini söylüyor.

tekerlekli-sandalye.jpg


6 günlük yoğun bakımda geçen yaşam mücadelesinin ardından 8 ay boyunca hastanede yattı. Hastaneden çıktıktan sonra yaklaşık 2.5 yıl kadar yoğun bir fizik tedavi sürecinden geçti.

yogun-bakim.jpeg


2016 yılında babasının Naci Yenier ile tanışması üzerine Aydın, Okçular Vakfı'nda Yenier'i ziyaret ederek okçuluk hayatına ilk adımını attı. Yayı ilk eline aldığında yayı tuttuğu tarafa doğru devrildiğini söyleyen Aydın, o gün o yayı taşıyacak güce kavuşabileceğine inanarak kendine bir hedef koyduğunu da ekliyor.

naci-yenier.jpeg


Aylarca hiç sıkılmadan, pes etmeden pilates lastiğiyle kuvvet antremanları yapan Aydın, daha fazla çalışması gerektiğini farkettiğinde evinin bodrum katındaki boşlukta her fırsatta antremanlar yapmaya başladı. Kaza öncesinde biriktirdiği parayla kendine bir yay ve okçuluk malzemeleri aldı. 

antreman.jpg


Uzun ve zorlu antremanlar sonucunda çabalarının karşılığını almaya başlayan Aydın, Çin'de düzenlenecek olan Pekin Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası kadrosuna seçildi.

zorlu-antremanlar.jpg


Ömer Aşık ve Naci Yenier'in dünya çapındaki önemli başarılarının kendine örnek olduğunu söyleyen Aydın, Milli Takım kamplarında yoğun antremanlarda zorlu zamanlardan geçerek hedefine ulaşmak için büyük emekler harcadı. İyi iki sporcuyla birlikte çalışırken iyi puanlar elde etmeye başladığında hedefine şampiyonluğu koyduğunu belirtiyor.

pekin-paralimpik-okculuk-dunya-sampiyonasi.jpeg


Yiğit Caner Aydın, Ömer Aşık ve Naci Yenier, sıralama atışlarında attıkları toplam 1967 puanla dünya rekoru kırmayı başardılar ve takım olarak sıralama birincisi oldular. Sonrasında gerçekleşen elemelerde İtalya karşısında attıkları 215 puanla yine bir rekor kırdılar. Finalde ise Rusya'yı yenerek altın madalyaya uzandılar. 

omer-asik.JPG


Milli Takım'daki ilk yarışmasında dünya sıralamasında 1. olan 20 yıllık bir sporcuyu yenmenin onun için bir gurur olduğunu belirten Aydın, spor yaşamına hız kesmeden devam ediyor.

milli-takim-okculuk.jpg
Biz de neoldu.com ailesi olarak ilham verici öyküsünden ötürü Aydın'a tebriklerimizi iletiyor, hayatında başarı ve mutluluğun sonsuzluğunu dileriz.

Yiğit Caner Aydın'ın İnstagram Hesabı

Önerilen İçerik;

 Demir Kadın; 'Neslican Tay' Dünyanın En Güzel ve Güçlü Kadını!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum