Yerli Otomobil TOGG Fiyatı ve Teknik Özellikleri

Türkiye'nin ilk yerli otomobiline ait görüntüler geçtiğimiz günlerde Twitter hesabı üzerinden paylaşılmıştı. TOGG tarafından geliştirilen yerli otomobilin ismi, fiyatı, tasarımı ve hangi ülkede üretileceği çok fazla merak edildi.
Yerli Otomobil TOGG Fiyatı ve Teknik Özellikleri

Ülkemizin gelişimi açısından önem arz eden yerli ve milli otomobil projesi ilk kez duyuruldu. Elektrik enerjisi ile çalışan yerli otomobil ile ilgili her gün yeni paylaşım yapılıyor. Sosyal medya üzerinden paylaşılan otomobilin görüntüleri halkı daha da çok meraklandırıyor. Bu içeriğimizde yerli otomobil hakkında tüm bilgileri araştırdık. İşte yerli otomobil hakkında tüm detaylar;


Yerli Otomobil TOGG Tanıtıldı!

Türkiye'nin yerli otomobili 27 Aralık 2019 Cuma günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile tanıtıldı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde düzenleyeceği tanıtımda araç ile ilgili tüm bilgiler verildi. Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlar, iş dünyasının önemli insanları ve üst düzey yöneticiler katıldı.

Yerli Otomobil Ne Zaman Çıkacak


Yerli Otomobil Nerede Test Edilecek?

Yıllardır beklenen yerli otomobilin modern iç dizaynı ve tasarımı çok beğenildi. Hızının da oldukça merak edildiği ilk yerli otomobilin, Bilişim Vadisi'nin yanında bulunan Osmangazi Köprüsünde sürüş testine çıkarılacağı bekleniyor.

Yerli Otomobil Nerede Test Edilecek


Yerli Otomobilin Fiyatı ve İsmi Ne Oldu!

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği yerli otomobilin fiyatı ve ismi henüz beli değil. Yüzde yüz elektrikli olan yerli otomobiller 2022 yılında yollara çıkacak.

Yerli Otomobilin Fiyatı ve İsmi Ne Olacak


Yerli Otomobil Elektrik Sistemi

Ferrari ve Lamborghini gibi dünyaca ünlü markaların tasarımcısı olan İtalyan otomotiv şirketi Pininfarina bu projede yer almıştır. Yerli otomobilde, farların, tavanın ve tamponların ardından elektrik sistemi de yayınlandı. Elektrik sisteminde tekerlerde bulunan elektrikli motor ve bataryalar ön plana çıktı. Ardından süspansiyon sistemi ve amortisörler görüntülerde yer aldı. İşte o görüntüler;

Yerli Otomobil Elektrik Sistemi


Yerli Otomobilin İçi Nasıl?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun sosyal medya üzerinden yayınladığı fotoğrafta yerli otomobilin içi ilk kez gösterildi. İçerisinde deri ve siyah ahşap karışımı direksiyon, deri bej renginde koltuklar, iç ambiyans aydınlatması, alüminyum detaya sahip difüzörler, otomatik camlar, deri kaplama torpido, dokunmatik klima ve Selçuklu mimarisi figürleri barındıran yerli otomobilde Bluetooth ile telefonla görüşebilirsiniz. Ayrıca otomobilde dokunmatik ekranda navigasyon hizmeti ve start-stop teknolojisi bulunuyor.

Yerli Otomobilin İçi


Yerli Otomobilin Özellikleri

C sınıfı SUV aracın elektrik sisteminde ortaya yerleştirilmiş bataryası, ön ve arkadaki motoru ve yan silueti dikkat çekti. Türkiye'nin yerli ve milli otomobili olan TOGG'un özellikleri nelerdir? Bu yazımızda yerli otomobilin özelliklerini ve fiyatını bulabilirsiniz. İşte yerli otomobilin özellikleri;


1. Yol tutuş özellikleri iyileştirilen yerli otomobilde ağırlık dağılımını dengede tutmak için batarya tabana yerleştirilmiştir. Ön ve arka kısımdaki elektrik motorlarıyla yerli otomobilin 4x4 sistemine sahip olacağı belirtilmiştir. Zorlu yollarda üst düzey performans sunacak olan yerli otomobil çekiş sistemi ve yerden yüksek yapısıyla şık bir görünüme sahiptir.

yerli otomobil ismi ne olacak


2. Boyutu ve modern tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken yerli otomobil TOGG, kendi sınıfındaki araçlara göre çok iyi özelliklere sahiptir. 5 kişi için rahat yolculuk sunabilen yerli otomobil TOGG'un bagaj hacmi 500 litredir.

yerli otomobil ne zaman satışa sunulacak


3. Tam dolu batarya ile 500 km'ye kadar gidebilen yerli otomobilin batarya ömrü ve aracın şarj dolum süresi 27 Aralık Cuma akşamı açıklanacak.

yerli otomobil fiyat


4. Kokpiti boydan boya sarmalayan geniş bir led ekran ile dikkat çeken yerli otomobil günümüz tasarımına uygun olarak tasarlanmıştır. Ayrıca yerli otomobil otonom kullanıma uygundur.

yerli otomobil özellikleri


5. Yerli otomobilimiz TOGG, mavi LED iç aydınlatma ışıkları, üç kollu deri kaplı direksiyon simidi, sürücü odaklı kokpit tasarımı, şık havalandırma ızgaraları, geniş gösterge tablosu ve ikinci bilgi ekranı, 10 inç ve üstü sınıfının en geniş dokunmatik bilgi ekranı, küçük ve şık tasarlanmış metal kumanda kolu, yumuşak, kalite hissini yaşatan kaplamaları ve deri koltukları ile rakiplerini kıskandıracak iç dizayna sahiptir.

yerli otomobil özellikleri


6. Yerli otomobil TOGG, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yayımladığı karara göre yerli elektrikli otomobil üretim tesisi Bursa'da kurulacak.

yerli otomobil özellikleri


7. Yerli otomobilin henüz fiyatı belirlenmemiştir. 2022 yılında seri üretime geçilecek olan otomobilin küresel pazarlarda da rekabet edebilecek bir fiyatı olması planlanmaktadır.

yerli otomobil özellikleri

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum