Yerli Hassas Güdümlü Bombamız: HGB

Yerli teknoloji ile savunma ve silah üretimi konusunda TÜBİTAK SAGE bir başarılı projeyi daha hayata geçirdi. Hem askeri alanda hem de teknolojik alanda ülkemize çağ atlatan TÜBİTAK, geleceğin savunma teknolojisine öncülük ediyor.
Yerli Hassas Güdümlü Bombamız: HGB

Makina Kimya Enstitüsü (MKE) tarafından üretilen ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Hassas Güdümlü Bomba (HGB), PKK’nın korkulu rüyası oldu. Bu bomba, şimdiye kadar yapılan tüm testleri sıfır hata ile geçti. Ayrıca yapılan testlerde hassas güdümlü bomba, düştüğü yerde 12 metre genişliğe ve 3 metre derinliğe sahip bir delik oluşturuyor. Etki alanı son derece geniş olan hassas güdümlü bomba, bir mahalleyi komple yok edebilecek kadar güçlü.   

akilli-bomba.jpg

Dışarıdan Müdahale Edilemeyecek

GPS sistemi ile donatılan hassas güdümlü bomba, 25 km boyunca havada verilen koordinatları takip edip hedefi tam 12’den vuruyor. 1 ton ağırlığındaki hassas güdümlü bomba, diğer bombalardan farklı olarak GPS sistemine dışarıdan müdahalelere karşı kendini korumaya alıyor. Yani herhangi bir savaş durumunda Türkiye’nin kullanacağı hassas güdümlü bomba, GPS sistemine dışarıdan girilerek bombanın hedefinde saptırılma yapılamıyor. Herhangi bir ülke müdahale etmeye kalktığında GPS devre dışı kalıp ilk başta belirlenen hedefe ulaşıp vuruyor. 

hgb-bomna.jpg

Sadece 4 Ülkede Üretilebiliyor

Dünya üzerinde oldukça yaygın olarak ordu birliklerine kazandırılan hassas güdümlü bombalar, sadece 4 ülkede üretilebiliyor. Ancak TÜBİTAK SAGE’nin büyük başarısı ile hassas güdümlü bomba üretebilen o ender ülkelerden teki de Türkiye oldu. Üstelik diğer ülkelerin ürettiği hassas güdümlü bombalardan daha gelişmiş özelliklere sahip olan yerli hassas güdümlü bombalar için şimdiden birçok ülkeden sipariş alındı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.