Yerli Gemisavarımız: ATMACA

Milli gemisavar projesi ATMACA için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İşte detaylar...
Yerli Gemisavarımız: ATMACA

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı(ARMERKOM) ile ROKETSAN arasında imzalanan milli gemisavar füzesi projesi 2009 yılında başladı. ATMACA olarak adlandırılan milli gemisavar füzesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

yerli-gemisavar.jpg

Türkiye’nin yerli savunma ve silah projeleri arasında milli gemisavar projesi de bulunuyor. ASELSAN firmasından destek alarak hareket edecek olan ROKETSAN firması, avcı füzelerini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na kazandıracak.

atmaca-yerli.jpg

Data-link donanımına sahip olacak ATMACA, şu an dünyanın en üstün füzelerinden olan Exocet ve Harpoon füzelerinden daha üstün olacak. Denizde 200 km ötedeki hedefi vurabilecek kadar yüksek donanıma sahip olacak. Ayrıca sadece gemiden gemiye değil, gemiden karaya da fırlatılabilecek.

atmaca-fuzesi.jpg

Projede ayrıca TRI140 Fransız motorunun kullanıldığı füze için Kale Grubu da devreye girerek yeni nesil motor üretecek. 2016 yılında seri üretime geçmesi beklenilen ATMACA’nın özellikleri önümüzdeki günlerde belli olacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.