Yenidoğan Sünneti Nedir, Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Bebeğiniz doğduktan sonra sünnet ettirmek istiyorsanız 7 gün beklemeniz gerekir. Daha sonrasında yenidoğan sünnetini uygulayabilirsiniz.
Yenidoğan Sünneti Nedir, Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Yenidoğan Sünneti Nedir?

Yenidoğan sünneti yaptırmak istiyorsanız, bunun için doğumdan sonra 7 gün geçmesini için beklemek gerekmektedir. Özellikle aileleri uyaran uzmanlar, bebeklerini doğdukları zaman sünnet ettirecek ailelere doğumdan sonra 7 gün beklemenin şart olduğunu söylediler.

Yenidoğan Sünneti Nedir, Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Genel anestezi değil de lokal anestezi uygulanmaktadır. Küçük bir iğne ile düşük miktar anestetik madde kullanılarak sünnet gerçekleşiyor. Operasyon süresi 15-20 dakika sürmektedir. 7 gün sonrada estetik dikişler kendiliğinden yok olmaktadır. Sünnet olan çocuk aynı gün taburcu edilmektedir. Yaklaşık 5- 7 gün içerisinde tam olarak iyileşme sağlanmış olur. 

Yenidoğan Sünneti Ne Zaman Yapılır?

Yenidoğan Sünneti Nedir, Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Bebeğin, vücut fonksiyonlarını yerine getirebilir hale gelmeden sünnet ettirilmesi, gelişim sorunlarına yol açabiliyor. Bu nedenle, yenidoğan sünnetinin, doğumdan en az bir hafta sonra yaptırılması gerekiyor. Doğar doğmaz bebeğin sünnet edilmesi, sakıncalı sonuçlar doğurabildiği gibi, bir haftadan sonra yapılan yenidoğan sünnetinde sorunlarla karşılaşma riski azalıyor.

Yenidoğan Sünneti Nasıl Yapılır?

Yenidoğan Sünneti Nedir, Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Yenidoğan sünnetinde, düşük miktarda anestetik madde kullanılarak, lokal anestezi yapılıyor. Çocuğunuz 1 aydan daha küçükse penis ve çevresine anestezi etkisi veren krem sürülüyor. Eğer 1 aydan büyükse lokal anestezi yapılabiliyor. Ortalama 15-20 dakika süren operasyonda, kanama kontrol altına alındıktan sonra, estetik dikiş yapılıyor.

Yenidoğan Sünneti için İdeal Kilo Nedir?

Yenidoğan Sünneti Nedir, Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Sünnet yapılabilmesi için bebeğin belirli bir kiloya ulaşması gerekir. Prematüre ya da düşük doğumla hayata gelen bebeklerin 3-3,5 kilo kotasına ulaşması gerekiyor. Bebeğin bu kilonun altında olması, yenidoğan sünneti için sağlıksız durumlar oluşturabiliyor.

Yenidoğan Sünnetinin Olumlu Yanları

Yenidoğan Sünneti Nedir, Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Yenidoğan sünneti, lokal anestezi yoluyla yapıldığı için, hem bebeğin tüm vücudunun anesteziden etkilenmesini engelliyor hem de kısa sürede operasyon gerçekleşebiliyor. Yeni doğan bebeklerin hücre bölünmesi çok daha hızlı olduğundan, yaralar çok kısa sürede iyileşiyor.

Kanama riski başta olmak üzere, oluşabilecek diğer riskli durumlar, engellenebiliyor. Enfeksiyon kapma riski, yenidoğan bebeklerde daha düşüktür. Yenidoğan sünneti ile sünnet derisi alınan bebeklerin, idrar yolu enfeksiyonu geçirme riskleri önemli ölçüde azalıyor.

Yenidoğan Sünnetinin Yapılamayacağı Durumlar

Yenidoğan Sünneti Nedir, Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Yenidoğan sünneti, ebeveynler tarafından giderek daha sık tercih edilmeye başlanmış olsa da, her bebekte uygulanamıyor. Yenidoğan sünnetinin yapılamadığı bazı durumlar olabiliyor.

Bebeğin, sistemik bir hastalık ile doğmuş olması, penis bölgesinde anomaliler oluşmuş olması, enfeksiyon ya da enfeksiyon riski görülmesi, bebeğin, genel sağlık durumunun bozuk olması ve yenidoğan sarılığı görülmesi durumunda sünnet yapılamaz.

Yeni doğan sünneti ne zaman yapılır?

Yenidoğan sünnetini gerçekleştirebilmek için çocuk doğduktan sonra 7 gün beklemek gerekir. Eğer belirli şartlar karşılanıyorsa çocuğunuz 15 dakika içerisinde sünnet edilir. Uzman doktorlar çocuğunuz doğar doğmaz sünnet yaptırmayı uygun bulmuyor.

1 aylık bebek sünneti kaç günde iyileşir?

1 aylık bebeğin sünnet yaraları yaklaşık olarak 4 günde iyileşir. Bu süre daha büyük çocuklarda 10 güne kadar çıkabilmektedir. Sünnet sonrası iyileşme sürecinde herhangi bir sorun yoksa 4. gün sonunda bebek banyo yaptırılabilir.

Yenidoğan sünneti acıtır mı?

Yenidoğan sünneti olan bebekler de acıyı hisseder. Sünnetten yaklaşık 1 saat önce anestezik krem sürülerek, bebek büyükse enjeksiyon yapılarak acı duymaları engellenir. Bu sayede bebek hiçbir şey hissetmez.

1 aylık bebek sünneti nasıl olur?

En doğru şekilde yapılacak uygulama bebek 1 aylık olduktan sonra lokal anestezi ile sünnet etmektir. Sünnet, 1 ile 4 ay arasındaki bebeklerde genel anesteziye gerek kalmadan sadece lokal anesteziyle yapılabilir.

Bebek sünnetten sonra çok ağlar mı?

Bebek sünnetten sonra 4 ile 5 saat kadar anestezinin etkisi devam edeceği için ağlamaz. Ancak sünnet sırasında hareketsiz kalmaları gerektiği için sünnet sonrasında bir süre ağlayabilirler. Bebek ağrısı olduğu için ağlamaz.

Bebek sünneti kaç TL?

Bebek sünneti üniversite ve devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır. Özel hastanelerde ise sünnet fiyatları minimum 700 TL'den başlamakta, 7000 TL'ye kadar ilerleyebilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.