Yeni Trend: Giyilebilir Teknoloji

Günlük hayatımızı kolay hale getiren teknoloji ürünleri artık gardroplablarımızda yer alacak. Akıllı gözlüklerle başlayan bu akım saat ve bileklik gibi ürünlerle modamızı çeşitlendirecek gibi gözüküyor.
Yeni Trend: Giyilebilir Teknoloji

Teknoloji dünyası gün geçtikçe kendini yenilemeye devam ediyor ve son trend giyilebilir teknolojiler. Akıllı saat, gözlük ve bilekliklerle pazara giriş yapan teknoloji şirketlerinin yatırımıyla pazar çeşitleniyor ve yatırımcı için yeni alanlar açılıyor. Günümüzde pazar payının 10 milyar dolara yaklaştığı ifade edilirken 2019 yılına kadar 50 milyar dolara ulaşılacağı öngörülüyor.

Google’ın liderliğinde akıllı gözlükle başlayan, devamında Samsung ve Apple gibi firmaların saat ve bileklik ile giyilebilir teknoloji ürünleri her geçen gün çeşitleniyor. Günümüzde akıllı bileklikler, akıllı yüzükler veya çiplerle donatılmış elbiselere kadar uzanan teknolojinin birkaç yıl içinde adından daha fazla söz ettirmesi beklenmekte ve şirketlerin yatırımıyla giyilebilir teknolojiler pazarı, global perakende sektöründeki yerini daha da belirginleştirmektedir. Bu pazarda 2014’te 6 milyar dolarlık bir gelir sağlandığı ve 2018 yılına kadar 22.1 milyarlık gelire ulaşılması bekleniyor.

IDC istatistik verilerine göre 2016 yılına kadar 45.7 milyon adet giyilebilir cihazın pazara sunulacağı tahmin edilirken teknolojik giysi pazarının geliri ise 4.65 ile 9.17 milyar dolar arasında olduğu ifade ediliyor. Teknoloji şirketlerinin yanı sıra otomotiv, sağlık, spor, savunma ve finans sektörü de giyilebilir teknoloji ürünlerine uyum sağlamaya başladı. En fazla işbirliğini perakende sektöründe olduğu söylenmekte ve akıllı aksesuar pazarı, önümüzdeki 5 yıl içinde, akıllı gözlük, saat, bileklik ve yüzükler ile satış rakamlarını fazlasıyla artıracağını gösteriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.