Yeni Samsung A7 Ön İnceleme

Samsung beğeni toplayan A7 modeline güncellenen teknik özellikleriyle yeniden piyasaya sundu. Yeni Samsung A7 özellikleri neler? Eski A7 ile arasındaki farklar ve tüm detaylarıyla işte Samsung A7 ön incelemesi...
Yeni Samsung A7 Ön İnceleme

Yeni Samsung A7 Ön İncelemesi

Samsung A serisi ile birlikte özelliklere gençleri hedef kitle olarak seçmişti. A serisi metal kasası ve ince yapısıyla hem şık hem de sağlam görünüm ortaya koyuyordu. Orta segmente konumlandırılan modeller uygun fiyat politikasıyla birlikte iyi satış rakamlarına ulaştı.

Samsung A ailesi, giriş seviyesi modeli A3, donanım olarak bir üst versiyonu olan A5 ve onun da daha büyük ekranlı versiyonu diyebileceğimiz A7' den oluşuyordu. Samsung 2016 yılı için bu modelleri yenileme kararı aldı. Şimdi yenilenen özellikleriyle A serisi çok daha şık ve daha güçlü...

 

Samsun A7 Teknik Özellikleri

  • 5.5 inç 1920x1080p Full HD ekran 401 PPI piksel yoğunluğu
  • 1.5 GHz 8 çekirdekli Exynos 7 Octa 7580 işlemci
  • Mali-T720 MP2
  • 3 GB LPDDR3 ram
  • 16 GB dahili hafıza ve 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği
  • 13 MP arka, 5 MP ön kamera ile Full HD video kaydı
  • 3.300 mAh çıkarılamayan batarya ve hızlı şarj desteği
  • Metal kasa ve cam gövde tasarımı
  • Parmak izi okuyucu, Samsung Pay servisi

 

Tasarım ve Ekran Özellikleri

Samsung' un yeni tasarım dilini ilk S6 ve S6 Edge ve ardından Note 5 ile görmüştük. Şimdi ise A serisinde aynı tasarım dilinin kullanıldığını görüyoruz. A serisi ile birlikte gelen kaliteli malzeme ile aklımıza Samsung' un plastik kullandığı konusundaki eleştirileri gerçekten ciddiye aldığını gösteriyor. 

a7-ekran.jpg

Ön tasarımda 5.5 inç 1920x1080p çözünürlüğe sahip ekranı görüyoruz. 401 PPI piksel yoğunluğu sunana ekranda kullanılan Super Amoled teknolojisi görüntüleme açısını ve renk derinliğinde başarılı sonuçlar ortya koyuyor. Ekranın üstünde ve altında bırakılan boşluklar A3 ve A5 modeline göre daha başarılı. Ekranın gövdeye olan %74 oranı çerçevelerin ve ekran kenarındaki boşlukların en düşük tutulduğu A serisi olarak karşımıza çıkıyor.

parmak-izi-okuyucu-001.jpg

Ekranın alt tarafına konumlandırılan fiziksel menü tuşu bulunuyor. Bu tuş aynı zamanda parmak izi okuyucu işlevi taşıyor. Ailenin en küçüğü A3 modelinde sunulmayan parmak izi okuma teknolojisi A5 ve A7 modelinde sunuluyor.

Telefonun sağ tarafında güç tuşu ve simkart girişinin olduğu kısım yer alıyor. Bu simkart girişinin aynı zamanda MicroSD kart girişi olduğunu da belirtelim. Sol tasarafta ses tuşlarına yer verilen telefonun üst tarafında kulaklık girişi, alt tarafında ise hoparlör delikleri ve MicroUSB girişi yer alıyor.

a7-yan-tasarim.jpg

Metalik çerçeveye ek olarak ön ve arka kaplamada cam malzeme kullanıldığını görüyoruz. S6 ile başlayan bu camdan oluşan arka tasarım ile birlikte telefonu ilk elinize aldığınız zaman malzeme kalitesi kendisini hissettiriyor.

 

Donanım ve Batarya

a7-islemci.jpg

Telefonun kalbinde 1.5 GHz 8 çekirdekli Samsung Exynos 7 Octa 7580 işlemci görev alıyor. Oyunlar için Mali-T720 MP2 grafik işlemci yer alırken bu işlemcilere 3 GB ram bellek eşlik ediyor. Telefonun, oyunlarda başarılı grafikleri üretebilen, çoklu uygulamalarda akıcı performans sunabilen bir yapıda olacağını belirtelim.

16 GB dahili depolama tek seçenek olarak sunuluyor. Hafızanın arttırılabilir yapıda olduğunu ve 128 GB' ye kadar MicroSD kart desteği sunduğunu görüyoruz. Samsung yeni tasarıma geçtiğinden beri S6S6 Edge ve Note 5 modellerinde yer vermediği hafıza kartı desteğini A serisiyle birlikte sunuyor. Arttırılabilir hafıza seçeneği A serisinin elini kuvvetlendiren özelliklerden birisi olacak.

a7-kamera.jpg

13 MP çözünürlüğe sahip arka kameranın kullanıldığı telefon, F 1.9 diyaframa sahip. HDR ve farklı çekim modları sunan arka kamera 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. Ayrıca kameradaki optik görüntü sabitleme(OIS) özelliği ile videolarınızdaki sarsıntıların önüne geçebiliyorsunuz.

Ön tarafta karşımıza 5 MP özçekim kamerası çıkıyor. Bu kamera Gesture Shot ve panaroma özçekim gibi özelliklere sahip. Ayrıca arka kamera gibi ön kamera 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor.

3.300 mAh çıkarılamayan yapıdaki batarya kapasitesi bulunan Samsung A7, hızlı şarj desteği sunuyor. A7 sunduğu batarya ile oldukça iddialı kullanım süresi vaad ediyor. Ayrıca hızlı şarj özelliği ile batarya gün içinde bitse dahi kısa sürede yeterli doluluğa ulaşıyor.

 

Ekstra Özellikler, Fiyat ve Editör Yorumu

a7-fiyat.jpg

Yeni A7 eski modelde olmayan parmak izi okuyucuya sahip. Güvenlik için olmazsa olmaz özellikler arasında yer alan parmak izi okuyucu ile birlikte telefonu ve diğer uygulamaları güvenle kullanabiliyorsunuz. Ayrıca yeni A7 Samsung Pay özelliği ile ödeme kolaylığı sağlayacak.

2016 yılında siyah, pembe, altın ve beyaz renk seçenekleri ile ülkemizde satışa çıkacak Samsung yeni A7 fiyatı henüz resmi olarak açıklanmadı. Telefonun Android 5.1.1 ile geleceğini ve Android 6 Marsmallow güncellemesi alacağını belirtelim.

Editör Yorumu: Samsung yeni A7 ailenin en büyük ekranlı üyesi. Büyük ekran ihtiyacı olan kişilerin bu ihtiyacını fazlasıyla karşılayabilecek.Güncellenen işlemcisi ve 3.300 mAh bataryasıyla zaten cezbeden telefon sunduğu hafıza kartı desteğiyle de Note 5 alternatifi olarak bile düşünülebilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.