Yeni Hobi Furyası: Esrarengiz Bahçe

Mürekkeple kurduğum Esrarengiz Bahçe’me hoşgeldiniz mottosuyla kitapçılarda yerini alan boyama kitabı dünyada satış rekorları kırıyor.
Yeni Hobi Furyası: Esrarengiz Bahçe

Johanna Basford tarafından çizilen ve kitap haline getirilip dünyayın desenleri boyamaya sevk eden boyama kitabı. Evet sadece bir boyama kitabı ve Türkiye’de neredeyse 80 bin sattı. Bir kitabın 50 bin satması normal ama boyama kitabı olunca insan haliyle merak ediyor, neymiş bu Esrarengiz Bahçe diye merak etmeden duramıyor.

Yorgun argın işinden evine dönen yetişkin bireyler, önce televizyon sonra da akıllı telefonların gürültüsünü bir kenara bırakıp, ellerine boya kalemlerini alıp illüstratör Johanna Basford’un çkitap haline getirilen çizimleri alıp boyuyorlar. Sosyal medyada kullanıcılar tarafından boynan eserlerin paylaşılması ise kitabın popülerleşmesini artırdı. Kitapta sadece boyama yapmıyorsunuz. Bazı sayfalarda tamamlanmamış şekillleri ve figürleri kendiniz tamamlayıp ardından boyuyorsunuz. Günlük yaşamın stresinden ve karmaşasından kaçmanız için güzel bir fırsat.

Türkiye’de Edam yayınlarından çıkan kitap, Türkiye’de 80 bin kadar satta. Dünyada ise 1 buçuk milyondan fazla satışı gerçekleşti. Amazon’da ise uzun süre 1. Sırada kaldı. Aynı zamanda 22 ülkede ve 14 farklı dilde yayınlandı. Her çeşit boyayla boyana bilen kitabın tüm çizimleri ise illüstratör'ü tarafından tek tek elle çizilmiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.