Yeni Apple TV İnceleme

Apple TV ilk çıktığından beri günden güne gelişmeye devam ediyor. En son çıkan yeni Apple TV de dördüncü jenerasyon olarak karşımıza çıkıyor. Yeni Apple TV özellikleri neler? Kullanıcılarına ne gibi yenilikler sunuyor? İşte cevaplar...
Yeni Apple TV İnceleme

Yeni Apple TV İncelemesi

Apple tarafından televizyonların geleceği olarak nitelendirilen Apple TV, yeni nesil ürününü tanıttı. Bu tanıtımı iPhone 6S ve 6S Plus modellerini tanıttığı etkinlikte gerçekleştirdi. Apple TV' ye baktığımız zaman tasarım açısından pek bir değişim görülmese de kumandanın tamamen yenilendiğini ekleyelim.

Daha Ağır ve Daha Kalın

apple-tv-kutu.png

Yeni Apple TV tasarımının önceki modeline göre 1,2 mm yükseldiğini ve ağırlığının da 153 gr. arttığını görüyoruz. Önceki neslin 272 gr. ağırlığı olduğunu düşünürsek ağırlık artışının ne kadar ciddi oranda arttığını görüyoruz. 

Kutunun arka tarafına baktığınızda sizi 4 adet giriş karşılıyor. Güç girişi, ethernet girişi, HDMI girişi ve USB Type-C girişi... Yeni nesil USB Type-C girişinin yer verildiği fakat optik ses girişlerinin kaldırıldığı dikkat çekiyor.

Kurulum için iki yöntem mevcut. İlk yöntem eğer bir iPhone sahibi iseniz Bluetooth üzerinden Apple TV ile telefon bağlantısını yaptığınız an hızlı şekilde gerçekleşiyor. Diğer yöntemdeyse kurulum işlemini iTunes hesabınızı yazıp şifrenizi girerek gerçekleştiriyorsunuz.

Yeni Kumanda ile Gelen Siri

apple-tv-kumanda.jpg

Apple TV' nin kumandası önceki nesile göre çok farklı tasarıma sahip. Kumandaya baktığınızda üst taraftaki boşluk dikkatinizi çekiyor. Bu boşluk sanki televizyon ekranına dokunuyormuş hissiyatı veren cam dokunmatik alan. Böylece alışkın olduğumuz ekrana dokunma olayı gerçekleştiriliyor ve kumanda tuşlarıyla ekran kaydırma yapaylığı ortadan kalkıyor.

Kumanda ince ve şık bir tasarıma sahip. Dahili pili ile tam şarj edildiği zaman 3 ay boyunca kullanım sunuyor. Şarj etmek için iPhone ve iPad şarjında kullanılan Lightning kablosu kullanılıyor.

Tuşlara bakınca önceki kumandadan farklı olarak + ve - tuşarıyla, anasayfa(home) ve mikrofon simgeli Siri' ye ulaşım tuşu bulunuyor. Önceki kumandadada bulunmayan Siri tuşu ile sesli asistan Siri' ye ulaşabiliyorsunuz. Siri, verdiğiniz komutları yerine getirirme konusunda ilginç şeyler yapabiliyor.

Filmi ileriye ya da geriye sarabiliyorsunuz. Merak ettiğiniz oyuncuların filmlerini size sıralayabiliyor ya da tam tersi filmdeki oyuncuları karşınıza çıkarıyor.TV olarak bu tarz komutların dışında iPhone' daki Siri gibi birçok sorunun cevabını öğrenebiliyorsunuz fakat henüz birçok dilde olduğu gibi Türkiye için Siri kullanımı sunulmuyor.

apple-tv-mans.jpg

Apple TV lansmanında en çok değindikleri ve önceki nesilden ayrılmasını sağlayan özelliklerden bir tanesi de AppStore uygulamalarını açabiliyor olmasıydı. Buna göre oyunlarınızı Apple TV üzerinden oynayabileceksiniz. Bunu yaparken akıllı kumandayı kullanıyorsunuz. Eğer isterseniz özel geliştirilen oyun kumandalarından da alabilirsiniz.

Yeni Apple TV ile iCloud hesabınıza da ulaşabiliyorsunuz. Bu özelliği ile iCloud hesabınıza yedeklediğiniz fotoğraf ve videolarınızı televizyonunuzdan hızlıca ulaşabiliyor ve izleyebiliyorsunuz. Ayrıca AirDrop özelliği ile diğer Apple ürünleri üzerinden doğrudan medialarınızı televizyon ekranına aktarabiliyorsunuz.

Fiyat ve Yorum

Apple TV iki hafıza seçeneği ile satışa sunuldu. Bu ike seçeneğe göre fiyatlar şöyle değişiyor:

  • 32 GB Kapasiteli Apple TV 629 TL
  • 64 GB Kapasiteli Apple TV 829 TL

Film izlemeyi sevenler için güzel fırsatlar sunan Apple TV, henüz ülkemizde tam manada kullanılamıyor. Siri gibi önemli bir geliştirme ile gelmesine rağmen Türkiye için kullanıma sunulmayan bazı Apple servisleri ya da diğer servisler sebebiyle ülkemizdeki kullanıcılar kısıtlı kullanıma razı olmak durumundalar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.