Yeliz Kuvancı Kimdir

Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli dizide canlandırdığı İnci Hoca karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Yeliz Kuvancı, 28 Şubat 1987’da İstanbul’da dünyaya geldi.
Yeliz Kuvancı Kimdir

Yeliz Kuvancı Biyografisi

Beykent Üniversitesi’nde oyunculuk üzerine eğitim aldı. Aslen Ankaralı olan Yeliz Kuvancı ilk olarak Öyle Bir Geçer Zaman ki isimli dizide rol aldı. İnci Hoca karakterini canlandırdığı dizi, 60’lı yıllarda yaşanan politik ve kültürel olayları bir aile üzerinden anlatıyor. Cemile isimli bir kadın, kocası tarafından çocukları ve kaynanası ile birlikte evden kovulur ve tüm aile için mücadele başlar. Dizinin başrollerinde Ayça Bingöl, Erkan Petekkaya, Aras Bulut İynemli, Yıldız Çağrı Atiksoy, Farah Zeynep Abdullah ve Mete horozoğlu yer aldı.

Yeliz Kuvancı daha sonra ise Seni Bana Yazmışlar isimli dizide rol aldı. Dizinin başrollerine ise Cemal Hünal, Ali İl, Yeliz Kuvancı ve Dilşad Çelebi yer aldı. Ardından Böyle Bitmesin isimli dizide Nazlı karakterini canlandırdı. Dizi, bakanlık içerisinde kurulan bir ekiple boşanma vakaları üzerine yapılan çalışmaları anlatıyor. Komiser Nisa, Psikolog Nazlı ve Avukat Yusuf’un yer aldığı ekip aile içi iletişim kuvvetlendirmek için çalışmalar yapıyorlar. Dizinin başrollerinde Nergis Öztürk, Cemal Toktaş ve Yeliz Kuvancı yer aldı.

2014’de ise Kocamın Ailesi isimli dizide Güneş karakterini canlandırdı. Dizinin başrollerinde ise Selen Seyven, Gökhan Alkan, Ayşe Nil Şamlıoğlu, Yıldız Kültür ve Yeşim Salkım yer adı.

Rol Aldığı Diziler ve Filmler : 

  • 2010- Öyle Bir Geçer Zaman ki
  • 2011- Seni Bana Yazmışlar
  • 2012-Böyle Bitmesin
  • 2014- Kocamın Ailesi
  • 2016 - Hangimiz Sevmedik

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.