Yeditepe Üniversitesi'nden Kelliğe Kesin Çözüm

Erkeklerin en büyük sağlık sorunu haline gelen kelliğe bir umut ışığa Yeditepe Üniversitesi'nden geldi. İşte sizi tekrardan saçlarınıza kavuşturacak ilaçla ilgili detaylar...
Yeditepe Üniversitesi'nden Kelliğe Kesin Çözüm

Son zamanların en büyük sağlık sorunlarından teki kellik, artık tarih oluyor. Bugüne kadar saç çıkarma vaadiyle piyasaya sürülen birçok ilaca büyük paralar harcandı. Ancak bu ilaçlar saç çıkarmaktan daha çok saç dökülmesine sebep oldu. Doğal yollarla eski saçlara kavuşmak ise çok uzun zaman alan ve çok uğraş isteyen bir tedavi yöntemi olduğundan pek tercih edilmiyor. Kellik sorunu yaşayan kişiler artık çareyi saç ektirmekte aradı ve büyük meblağlar vererek saç ektirme yoluna başvurdu.

Kellik sorununa son olarak çözüm Yeditepe Üniversitesi’nden geldi. Yeditepe Üniversitesi’nin konferans salonunda yeni saç ilacı ile ilgili basın açıklaması yapıldı. İşte kellere umut ışığı olan ilaçla ilgili basın toplantısından öne çıkanlar:

sac-kremi-002.jpg

Saç Hücrelerine Benzeyen Hücre Bulundu

3 yıldır süren uzun çalışmalar sonunda elde edilen kremle artık eski saçlara ulaşmak mümkün. Bu krem ise sünnet derilerindeki kök hücrelerden elde ediliyor. Ürünle ilgili açıklama yapan Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin: “Sünnet derileri farklı tip hücrelere dönüşebilme özelliğine sahip. Bu kadar özel bir hücreleri besi ortamında farklı moleküller üretebildik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda da bu hücre markerları ile saç hücrelerinin markerları arasında benzerlik olduğunu keşfettik” sözlerine yer verdi.

fikrettin-sahin.jpg

İlk Olarak Fareler Üzerinde Denendi

Uzun araştırmalar sonucu elde edilen krem, kellik sorunu yaşayanlar için tekrar bir umut ışığı oldu. Üretilen kremler ilk olarak fare denekleri üzerinde kullanıldı. Elde edilen sonuçlar ise beklenenden daha iyi sonuçlandı.Prof. Dr. Şahin: “Farelerin sırt kısmındaki kıllar ilaçlarla giderildi. Ardından sırta sürülen bu krem sayesinde farenin sırtının tekrardan kıllandığını gördük. Üstelik fare yeni kıllarına 12 günde daha koyu bir renkle kavuştu” açıklamasını yaptı.

safak-sezer.jpg

Deneklerden Biri Şafak Sezer

Farelerde olumlu sonuç alındıktan sonra denek olarak kullanabileceğimiz birçok gönüllü insan üzerinde denendiğini belirten Prof. Dr. Şahin, burada da şaşırtıcı derecede iyi sonuçlar aldıklarını belirtti. Özellikle kadın deneklerin eski saçlarından daha iyi saçlara kavuştuklarının altını çizdi. Ayrıca deneklerden biri hepimizin tanıdığı ünlü oyuncu Şafak Sezer’di. Kürsüye çağrılan Sezer’in yeni yeni çıkmaya başlayan saçları da örnek olarak gösterildi.

bedrettin-dalan-001.jpg

Dalan Satışa Çıkış Tarihini Açıkladı

Şahin’in ardından kürsüye çıkan Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan, merakla beklenen müjdeyi verdi. Öncelikle ilaç hakkında birçok açıklamalarda bulunan ve katkısı geçen herkese teşekkürlerini sunan Dalan, ilacın 1 ay içerisinde eczanelerde satışa çıkmasını beklediklerini belirtti. Kremin ismini ise yarı Türkçe, yarı Latince olan “Kelopesia” olarak vermeyi düşündüklerini söyledi. Ancak fiyatı konusunda herhangi açıklama yapılmadı.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum